Navadno je nekaj narobe z airbagom... tole zna biti tudi zani? airbag modul - ?e je to so verjetno ?li kondi?i. Lahko pa je samo slab stik ampak v vsakem primeru bo treba dat volan dol, vklju?no z clockspringom, ker je mo?no, da ti je odtrgalo tisti sme?ni naviti plo??ati kabel.
Hja ne vem - jaz sem na teh bolj nizkoprese?nih vedno nekje od 2,7 in tudi za dolo?ene tipe gum do 3,0 in mi zdr?ijo ve? kot 70.000km. Obraba pa je na vseh popolnoma enakomerna od robo, preko sredine do drugega roba.
Da bi ti zaradi tlaka pobiralo po sredini bi moral dati kar precej preko 3 bare. Kaj pa ?e je bil vulkanizerjev manometer pokvarjen in se mu je recimo igla zataknila pri 2,8 bara?
A si ?el kaj na pumpo kontrolirat? Ker ?e to je ?udno, da je ena bolj po?rta kot druga, ker to bi nekako potrdilo mojo teorijo, da je bil vulkanizerjev merilec tlaka v kurcu in je model pumpal in pumpal, ko pa je spustil je manometer vedno pokazal 2,8 pa ne glede ali je bilo notri res 2,8 bara ali pa precej ve?.
Accu je tko,da bo? ti lahko normalno v?gal,se zapeljal v trgovino in ko bo? hotu s5 v?gat bo tema. Lahko crkne v 5 sek. (pridejo celice v stik)
To poznam, se mi je to naredilo na KIA-i pred dobrim desetletjem in pol. Kot bi napisla mojo izku?njo v Bohinju, ustavim pred trgovino in ko se vrnem je samo klink naredilo pa je bilo konec - seveda v soboto, da je bilo ja ?im bolj napeto nekje "bogu iza nogu" najti accu.
To?no to se je zgodilo meni na prvi 6-ki. Accu star 2,5 let. Perem avto, da ga bom zapeljal nazaj v gara?o, samo ?tevce obrne in konec. Do takrat je delal BP.
Ja ja tako nekako je vse skupi izgledalo pri meni. Ampak, zdaj je ?e tretji dan in avto v?iga BP pa sem vmes imel tudi ?e kratke vo?nje, ko je v manj kot dveh kilometrih bilo treba 3x ugasnit in pri?gat motor pa izgleda vse OK.
A si mogo?e zelo veliko vode zlival po prvem steklu, ko si pral?
Sej ne da sem ?krtuha ampak vseeno ne bi zdaj accuja kupoval kar tako na zalogo, ker ne izgleda, da bi bile celice v stiku niti, da je kar koli narobe z njim. :ne vem:
1. avto sem parkiral ob cca 11-ih, nevihta je bila pa ?ele po 15 uri. Lu?i so na auto in ugasnejo, ko izvle?e? klju?, vrata in prtlja?nik pa tudi niso bili odprti.
2. mi?k ni, ker mam blesave ma?ke, ki ho?jo vse potamanit tako, da najebejo krti voluharji in pti?i.
3. sicer je grmelo, samo ni usekalo nikjer blizu.
Kljub temu, da se je avto posu?il do naslednjega dne, ko sem opazil prazni akumulator je bilo kar nekaj zadev v motornem prostoru mokrih. Ja tudi ?katla z varovalkami medtem, ko je bil akumulator suh (lahko, da se je vmes posu?il).
V glavnem kable vozim s sabo, bom pa preveril, ?e nima kak?nega parazitskega porabnika ali pa da mogo?e ni izklopilo lu?ke v prtlja?niku.
Accu je OK in je star manj kot tri leta. Predno se je "spraznil " sem naredil cca 60km AC-ja tako, da ne verjamem, da nato v 24 urah izdihne in to konkretno. Zdaj kresne v parih desetinkah kot, da se ni ni? zgodilo.
Me zanima a se je komu ?e kaj takega zgodilo in dejansko kako je sploh to mo?no.
V soboto smo imeli v en res hud naliv z rahlo to?o (ni? posebnega max 1,5cm). Vendar je tako zalivalo, da je bilo dvori??e hitro 15cm pod vodo in se je voda celo zlivala preko ?leba, ker je cev na koncu bila premajhna, da bi po?iralo. V glavnem preko ?leba se je tudi zlivalo na spodaj parkiran avto.
No po vsem tem naslednji dan se vsedem v avto in ko ?elim v?gati je bil aku ?isto na koncu, ?tevci so sko?ili, zaganja? pa je le jedva za cca pol sekunde rahlo obrnil motor. Ok v?gemo s kabli in naredim dva kroga po obvoznici, da se napolni in od takrat lepo v?iga normalno brez kakr?nega koli sledu, da je bilo nekaj narobe.
Ko sem razmi?ljal, kaj naj bi se zgodilo sem nekako pri?el, do tega, da je to?a zama?ila re?e spredaj pod havbo pri brisalcih in da tista koli?ina vode enostavno ni mogla nikjer odtekat, kot direktno v motorni prostor ali pri straneh ali pa mimo gume, ki naj bi tesnila dostop. Takoj zraven je tudi akumulator in varovalke tako, da sumim, da je bilo to vse skupaj veselo zalivano z ogromnimi koli?inami vode in ker je voda dokaj dober prevodnik je veselo spraznilo aku.
A si ti spletni bot, ker tako Sloven??ino lahko spravi skupaj samo kak?en google prevajalnik?
?e nisi, si vzemi ?as in napi?i kaj ve?, kateri model MAzde 3 ima?, kateri motor, kaj pomeni pove?ana poraba, kako to izgleda, da vibrira? A to vibrira pri nizkih ali visokih obratih?
A si ziher, da ti deluje - pri men je bilo vse v redu pa se je zatikal, kar se ni videlo na prvi pogled avto pa je bil v dolo?enih primerih brez mo?i. Po menjavi je bilo OK.
A redno, pomeni skos - se pravi je ne izklaplja?? To bi teoreti?no bilo lahko le tkarat, ko bi gonil k pr norcih in taktrat ra?unalnik izklopi klimo ter bi nato pri?lo do kak?nega takega kondenza v obliki dima, druga?e pa sam nisem v zadnjih 20 letih videl ali imel dim v avtu. Imam pa vedno klimo pri?gano ne glede kak?na je temperatura zuni - ok la?em, izklopim jo le ko pustim avtomatiki da za?ene progem za u?enje injektorjev.
Pa nisi mogo?e avto od pape?a kupil? Sej ve? konklave, pa nato bel dim in Habemus Papam.
A druga?e pa klima hladi? ?e je ta dim brez vonja je bila dejanska vodna para in na?eloma ni ni? narobe, kot ni ni? narobe, da ima? klimo na avtomatsko in je ne izklaplja? nikoli (ne poleti ne pozimi) samo najbolj optimalno temperaturo si nastavi. Tako ne bo ne smrdelo po zatohlem, belega dima ne bo, pa ?e kompresor in ostali deli klime bodo zdr?ali ve?, kot ?e jo uga?a?.
Sej ta komad je po moje tud ?e ene 30 let star... M?k, brez izgovorov, midva z Alexom sva ugotovila, da sva ?e starej?a ob?ana, teb dava pa mo?nost, da si lahko le malo mlaj?i starej?i ob?an- to je to, na kej manj pa ne pristanemo. :lol:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Navadno je nekaj narobe z airbagom... tole zna biti tudi zani? airbag modul - ?e je to so verjetno ?li kondi?i. Lahko pa je samo slab stik ampak v vsakem primeru bo treba dat volan dol, vklju?no z clockspringom, ker je mo?no, da ti je odtrgalo tisti sme?ni naviti plo??ati kabel.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani