Skoči na vsebino
MENJALNIK
Napisano

sej ti ne bo? mel tega avta naslednjih 100.000km ;)

Tale se menja na 60.000 in gre zdajle ?e drugi?, Barchetta pa sigurno ne...je pa sedaj vse sve?e glede na to da se je ma?ina menjala  :zvizga:

Je pa ta tvoj naslednjih tisti ki te re?uje :) Ker je ?e 60 z menoj in vsaj ?e 60 bo glede na to da je potrjena za 2017 kot slu?beni privatni :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MENJALNIK
Napisano

A pa to res pomaga al kaj? 

ja bi rekel da ja, ker razlika se je poznala. Saj je ?e velika razlika ?e da? notri ATF olje (za avtomatske menjalnike) to mi je priporo?il mehanik specializiran za menjalnike, iz Kamnika (tudi rally voznik)

tega pa potem obvezno menjati na vsaj 100.000

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik v Skyactiv modelih
Napisano

Te debate se spomnim. Mazda v vzdrzevanju vozila nima sploh menjave olja v avtomatskem menjalniku v celotni zivljenski dobi avta..kar me je zelo cudilo in je nekako skregano z mehaniko.

DSG na primer ima na 60k in pogled na olje po menjavi ni bil lep...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MENJALNIK
Napisano

Ja metabond

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstopanje laka na plati??ih
Napisano

A lahko prosim obrazlozis kaj bodo merili ko gre za original tovarniska platisca?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Ne avta nimam vec v garanciji. Letnik 2012, moralo bi biti se eno leto sicer (je imel 5 let garancije), sam je imel tudi "ali do 160.000km" ko sem ga kupil je imel 162.000km :)

A je AGM al karkol druzga jst blage nimam, ker se ne spoznam na te zadeve. Vse kar vem je, da je OEM, da je enako mo?en kot prej?nji, da je bil kupljen in menjan na uradnem Mazda servisu in da je na nalepki poleg vseh kod pisalo v oklepaju (Start&Stop). Iz vsega na?tetega sklepam, da sem dobil akumulator, ki je potreben za ta avto, s temi sistemi. Mo?no dvomim, da bi mi na uradnem servisu neki ?anerali - nenazadnje je njim v interesu, da mi prodajo najdra?jo zadevo.

Povrhu vsega pa vse dela kot mora, tudi i-Stop, ki prej ni:)

Potem verjetno je AGM (geliran, odporen na ve? praznen in polnjenj) Saj z navadnim novim tudi dela na za?etku a ga zje...s praznenji po parih mesecih.

Na primer motorji imajo tudi Gel akumulatorje, jaz lahko preko zime pustim motor se ?isto sprazni aku ampak se ga nafila takoj in spet dr?e, navadni ko je enkrat na psu se ne pobere :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje kmjev
Napisano

Heh, vem da je to problem?ek, ampak mislim da nekako se mora mimo tega. Ker bodimo realni, oni zaradi malomarnosti ni?ajo vrednost mojega avtomobila kar sigurno ne more biti po zakonu. Tako da ?e jaz pridem tja z kupoprodajnimi pogodbami mi morajo omogo?iti nek vpogled, da vidimo zakaj prihaja do neskladja. Ali pa ?e to preveri nekdo ki je za to poobla??en

odvetnik ($$$$$$$$), policija, sodi??e.....thats it

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ampak 'OEM' za tak denar (z delom) li?i na popolnoma navaden accu....si prepri?an da je AGM? Pri 'nas' je za VAG od 250? pa do 350?

Torej nima? avta ve? v garanciji?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje kmjev
Napisano

Ne vem ali sem kaj zgre?il, ampak kar jaz vem je ta opcija na voljo ?e par let. Res pa je, da je bila vmes veliko ?asa nedostopna zaradi prenove spletnih strani. Glede ?tevila lastnikov se pa jaz ne obremenjujem preve?, ker so podatki lahko napa?ni. Za primer, ko sem jaz kupoval avto je imel 13 lastnikov in uporabnikov, kar se mi je zdelo nemogo?e ker bi se moral delati prepis skoraj vsake pol leta. Lastnik o tem seveda ni vedel ni?esar, iz uprave pa sem dobil odgovor, da lahko prihaja do manj?ih napak. Sedaj po prenovi njihovih strani pa je ?tevilka padla na 9, ?eprav je iz kupoprodajnih pogodb jasno razvidno da sem mislim da 4 lastnik. Me prav zanima ?e mogo?e kdo ve kje bi lahko dobil to?en vpogled v te prej?nje lastnike in uporabnike

nemogo?e, ZVOP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje kmjev
Napisano

Nazadnje sem gledal za eno toyoto

?t lastnikov 3

?t uporabnikov 7

kako je to mogo?e

Leasing

Lastnik je leasing oddali so ga pa trem uporabnikom v casu lastnistva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje kmjev
Napisano

na Jesenicah ne opravljajo svojega dela :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje kmjev
Napisano

Notri drugace pise tudi vse o stevilu lastnikov, co2 etc, prvi registraciji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje kmjev
Napisano

NA tehni?nih so sedaj za?eli vpisovati kmje. Vedeti pa morate registracijo in ?t prometne. To se da dobiti tudi v primeru zanimanja za nakup avta, ?e prodajalec nima kaj skrivati bo povedal ?t prometne in zadnje tablice...

https://e-uprava.gov.si/javne-evidence/motorna-vozila.html

Primer barchette

PREVO?ENI KILOMETRI
?TEVILO PREVO?ENIH KILOMETROV (km)

175.487

Primer avtobusa pri prvem tehni?nem (4 leta), ampak to pride v po?tev bolj za rabljena ker novi nimajo tehni?nega

PREVO?ENI KILOMETRI
?TEVILO PREVO?ENIH KILOMETROV (km)

106.885

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Iskanje duplikata homologacije
Napisano

Uro dvajset sem ?akal, da sem v 5h minutah na Toba?ni izvedel, da nimajo ni? in da lahko samo izpolnim vlogo, da gre nekdo v arhiv pogledati, ?e na kopiji prvega tehni?nega slu?ajno pi?e ?t. homologacije....

no in potem vesela novica, bejba iz Avto Triglava je klicala po v?eraj?nji poizvedbi, da je vse pri njih in ?e poslal ra?una za 40?  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tale malca na Tobacni bo dolga....zacelo se je da ni papirja v cakalnem sistemu in 20 ljudi caka kot hijene da dobi listek pred ostalimi....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kako pa se je dosedaj registriralo? Ali dosedaj ni bil predelan? Homologacijski kartoncek je obvezen od nekega leta dalje... Nekje v spominu imam letnico 1995? ... 

?lovek mi je dal potrdilo o tehni?nem z avtom, sem ?el samo registrirat, ve? kot o?itno po vezah, ker avto z luknjami v podnu itd.....barchetto so poklepali skupaj, po?vasali ma?ino, zrihtal kos papirja in na?li mene, odre?itelja  :rolleyes:

Ima pa sigurno eibache (te znam zamenjat, ker je to prehudo nizko, sem na makadamu, rad bi ?el na kak trajekt)..., MS design odbija?e....korak po korak

Je Deeyan - posrednik - rekel da je rjava pa to, pa sem rekel sam vzam, itak je plan obnova 

Deeyan kdaj bo? kaj fural? vzam ta vikend ?e bo nek izlet.....aja saj res ma? svojega  italjana :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

In kaj si z njim pomagate?

registrirati predelan avto..............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nic.. sem se odlocil za menjavo akumulatorja. 4 leta je star, svoh je, 2 tedna je stal, i-stop ne dela... Pelko prav menjat akumulator. Jutri menjava :)

Hvala za vse informacije, much appreciated :mi pijemoo:

A ni jest rekel da je 5 let garancije tudi na akku?

So pa teli AGM akuji dragi ko zafran, jaz imam s&s ze permanentno izklopljen. Nic ne pogresam....zgolj spekuliram a po moje ze dobro leto brez tezav na avtu tudi za voljo tega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

se ga sploh ne upam klicati.....:)

toba?na je rekla, ja res je bil tukaj, pridite, bomo pogledali.....

upam da ne grem gledati na uro. to je naslednji korak, potem bomo pa videli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi na LPP ni podatka, sedaj so mi pomagali, da glede na to da je prva reg v LJ, da naj se obrnem na Toba?no, kjer bi po prvi tablici znali najti ali ?t starega karton?ka, ali celo izjavo - v primeru da je bil avto opro??en davka (diplomat, velika dru?ina, itd....sva?ta) Kar bi zakompliciralo stvar, saj je potem vsaka predelava svoja izjava, torej solata vse skupaj...

Kli?em Toba?no....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja saj, najti moram izvor.....baje ni podatka v sistemu iz kje je, bom probal z lpp....hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ker je ?e prvi dan o?itno, da bo tole cela nadaljevanka, odpiram temo, mogo?e ?e komu pride prav. Barchetta je bila brez karton?ka, zato sedaj sku?am pridobiti kopijo.....

1. dan 

grem na tehni?ne (Kranj). Ja gospod, mi pa lahko izdamo kopijo samo tistih karton?kov katere smo mi izdali.... :blink:  :blink:  :blink:. Boste morali najti kje je bil za va? avto izdan,...

A zdaj naj preletam celo Slovenijo? Piz.. avto je nacesti, podatki v sistemu...

Obrnite se na uvoznika, bo najbolje...

torej ve? sledi 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

P2459
Napisano

?ivijo. Spet ena pomo? in sicer za prijatla. Isto mazda6 2.0 2007l. P242f,P2454,P2458

Bi si lahko pomagal s tistim linkom, ki si mi ga posredoval. Vtripa dpf gori lu?ka od motorja in proti zdrsu in je v prisilnem programu in nov dpf filter... (glede na to, da se bli?a je bo?i? te lu?ke morajo goreti al se motim...) :rolleyes:

Hvala za odg...

Ammmm definiraj nov dpf filter. Original ali kaka druga varianta?

Avto se obnasa kot da je zabasan, ne se spilat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?epi za prag
Napisano

A pa ni tako da ce zapres da se lahko voda nabira not in potem all hells loose?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 7 zavore
Napisano

Ampak kaj ti mislis s tem oem? Oem so ponavadi ne tovarniske...saj vemo da mazda teh delov ne dela sama ampak a imas v mislih kao original al aftermarket?

Poklikaj si sam v eurotonu po katalogu diske in ploscice - enostavno, poceni, iz zaloge.

Menjava je pa lahka. Prvic je pomagal ajvar (kjer sva diplomirala iz vsega skoraj ko sva ugotovila da so ameri poslal narobne diske - vecje za EVOta) na koncu sem sam ze menjal. Na barchetti tud...izi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.