Skoči na vsebino
Nadgradnja firmware-a na servisih
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Pa še ena opcija nadgradnje baje da obstaja. Zapelješ z golfom  skozi servisno delavnico  in ven se pripelješ z najnovejšim passatom, verzija 2021 pro.... brez, da bi izstopil iz avta. 

Ja to pa res in potem se zbudiš in imaš roko v kahli,v kahli pa.......:wacko:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SBS malfunction - Mazda 6 GJ
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Na armaturi se je prižgalo opozorilo "SBS malfunction" , Mazda 6 GJ CD175, ročni menjalnik. Kaj bi to bilo?

Kot je @Alexnapisal,očisti senzorje in bo ok. Tudi če je šipa pred senzorjem zamrznjena se pojavi to obvestilo,vsaj pri moji 3jki je tako,ampak po nekaj minutah ugasne.:prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri servis priporočate?
Napisano
pred 27 minutami je Freak napisal:

😲😲

Sem imel mazdo v BTC na servisu vsaj 3x in tudi enkrat mi niso oprali avta, kaj šele posesali :( Enkrat se spomnim, da je bla fora, k mi je g Majes še v salonu razlagal, da je avto poštiman, pa da so mi ga še oprali, ko pa prideva do parkirišča, pa isto umazan kot prej :) 

Zdej sem 2x naredil servis pri s.p.-jevcu , sicer me malce moti, ker mu je vsaka stvar odveč. Al pa bognedaj, da bi pri rednem servisu se še mal prehodil pod avtom, pa mal diske & ploščice pogledal in ostali potrošni material 🙄

Tako, da imam sedaj malce dilemo, avto bo imel 200 000km in bi bilo najbrž fajn, da se ga malce bolj pregleda, ne vem ali delajo kak test, kolk je pretegnjena veriga na motorju al kaj, pa itak imam še en vpoklic za poštimat (sovoznikov air bag). Tako, da bi ga mogu itak na pooblaščenca peljat. Sedaj samo ne vem, ali bi šel v BTC ali v interclass, da še njih probam :) 

Interclas probaj! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Izgleda, da sem nekje v sredini med vama. Če se da imam vedno opran avto na roke, včasih pa, če ni vremena ga splahnem na fliperju-r.avtopralnica na wap, da je vsaj površinsko čist. Poliranje in voskanje skupaj pa na 2-3 leta oziroma po potrebi. Ko pir ostane na havbi in mu ne drsi je pravi čas za poliranje... 

Ps;pir gre med tem v hladilnik. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Saj ti ga na vsakem servisu operejo. Ne rabi biti mazda servis :). Vsaj jaz imam take izkusnje.

Kupi Citroena in sanjaj pranje,plačaš pa skoraj kot za Mazdo redni servis!:vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 30 minutami je mazdaman napisal:

Kje pa to piše? Pa ti pranje tudi zaračunajo?

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Ne vem če kje to piše,ampak meni ga že perejo brezplačno že nekaj let.:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je adzam napisal:

Še jaz prispevam svojo izkušnjo. Vse pohvale servisu v BTC in g. Maješu. Nobenega nabijanja stroškov, ugodna cena, dodatni popust na starejši avto. Obračunali so 1.8 ure dela za redni servis na 150k, kar se mi zdi popolnoma ok. Avto so tudi oprali, pa niti omenili niso, kot da to itak spada zraven :)

Dokler bodo tako delali, se mi ne splača vozit drugam. Edino Mazdino olje bi lahko ravno danes kupil pol ceneje na Mimovrste, ker imajo ravno akcijo, ampak pač nisem vedel prej.

Dobrodošel med nas. Napiši malo kaj voziš in okvirno ceno servisa za tisto kar so ti naredili. Olje na Mimovrste je pa po 7€ že kar kake 2leti. Srečno :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja firmware-a na servisih
Napisano
pred 2 urama je Bossek napisal:

Zanima me kaksne imate kaj izkusnje z nadranjami firmware-a pri avtu na uradnih servis.

So vam to naredili avtomatsko pri vsakem rednem servisu? Ste kdaj peljali namensko samo to naredit?

Ali sploh naredijo nadgradnjo ali se to bolj kot ne otepajo (ne pipaj dokler dela)?

Zanima me iz vidika da je CX30 (predvidevam da tudi 3) s Skyacitve X motorjem letos imela OGROMNO posodobitev in nekatere kar kriticne.

Ko sem jaz spraševal glede tega je bil odgovor bolj podoben, ne pipaj dokler dela. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 48 minutami je toto89 napisal:

Ne vem če to še spada v to temo, bo že Admin prestavil..

Tuning mi je delal znanec, za simbolično ceno, ki ne želi, da ga izdam.

Dela z Avstrijci, naložena mapa je ta:

https://allcartuning.com/en/car/Mazda-3-2013-2016-2-0-Skyactiv-G-120PS.html

Do 4000 rpm je mogoče minimalna razlika, potem se pa kar pozna, predvsem to, da ni treba prestavljat do 6500 rpm. Tudi na vključevanju na avtocesto gre bistveno bolje.

Tuning sem naredil jeseni 2018. Od takrat je poraba pri normalni vožni (skoraj vedno je kdo pred tabo, ki narekuje tempo po omejitvah ali pa še manj :) ) enaka. Sicer pa zelo odvisna od relacije in načina vožnje. 5,7 - 6,4 l, za celoten tank. Nad 7,1 l pa je še nisem spravil. Porabo računam sam, ker se mi zdi, da računalnik včasih pokaže malo manj, odvisno od relacij vožnje.

Skratka ni mi žal, da sem dal avto čipirat. Za vsakdanjo vožnjo je poraba enaka, ko pa se rabi več moči npr. pri prehitevanju pa jo dobiš :)

Super, tudi podatek porabe je ok, kako pa kaj vleče proti končni hitrosti, ker ima daljšo razmerje kot G165 in kolk gre, če si sprobal? 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 14. 11. 2020 ob 19:52 je toto89 napisal:

Razen občasnega zatikanja menjalnika je vse super (na na servisu še vedno trdijo, da je to normalno, čeprav se je tudi serviserju zataknil menjalnik na testni vožnji). V času garancije sem 3x izpostavil to občasno težavo, ampak tega niso jemali resno, zato me tam ne vidijo več odkar je potekla garancija.

Bomo sedaj poskusili z menjavo olja v menjalniku - Redline.

Moja Mazda je čipirana na 169HP, zato je malo bolj živahna :)

Sicer pa bo počasi treba nabavit večji avto, zato na moji "šparam s kilometri", ker bo še nekaj časa ostala doma.

Malo opiši razliko po mapiranju pa če se kaj pozna pri porabi z enako vožnjo. Kjee si mapiral in za koliko? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 45 minutami je toto89 napisal:

Mene pa zanima, če so komu v sklopu servisa za Mazdo 3 G120 menjali vodno črpalko, jermen in napenjalec? In na koliko kilometrov? V prvem postu te teme piše, da je interval 100 000 - 120 000, navodila za uporabo pa nimajo tega podatka.

Na 119 000km so nam poleg rednega servisa menjali samo svečke (ki so očitno iz zlata) letos pa ne nameravam več peljat na uradni servis.

Koliko pa je stara tvoja 3ka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
Pred eno uro je dvorjan napisal:

Močno dvomim. Ker prav na račun "kvazi" 7-letne garancije, pogojene z rednimi servisi služijo na teh.

Po mojih izkušnjah imata najcenejše servise Citroen in Dacia ...

Za Citroen vem ,da je normalni letni servis okrog 170€ na dveh različnih servisih. Za Dacio ne vem. Sedem letna garancija je samo prednost ne slabost. Starejši avto kot je bolj se kvari. Dokupi dve ali tri leta garancije na tri leta tovarniške pa boš dal 400-500€ pa še na uradni servis boš moral kar prav tako stane. Saj če nočeš hoditi na servis pač ne hodiš in ni garancije,samo servis te v najboljšem primeru pride okrog 70€ tako da do 120€ ni dosti razlike. Jaz z Mazdo bom sigurno hodil 5 let in se ne bom tresel za tistih 100€ in še brez skrbi bom saj je še asistenca zraven če slučajno pride kaj vmes...... Ampak saj to že veste ,Mazda se ne kvari.:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 22 minutami je Alex napisal:

Ker... ko šraufajo chrysler si dajo drugega pajaca  gor ali kako? Pa vzamejo boljše orodje... 

Kia ima tako najcenejši letni redni servis 120€,če se motim me lahko popravite.(uradni servisi)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Jaz plačam stvar, ki je vredna in pošteno narejena. Tega občutka na uradnem servisu, vsaj v Kp nisem še dobil.Vedno imam občutek, da je edina stvar, ki jih zanima zaslužek. 

Kam pa ti voziš na servis,če ni skrivnost?:whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je 50keda napisal:

Ja jst se popolnoma strinjam, ampak ja, tako ali tako sem dobil ugodnejšo ponudbo, tak da ni zdej kej razglabljat, dajo sami olje in je to to.

Ok,ampak ne verjamem,da so ti dali olje 11€ ceneje po litru. Drugače smo pa takšne debate že parkrat predelali in ugotovili,da ima vsak po svoje prav!

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 6 minutami je 50keda napisal:

Pa poglejmo drugače, recimo, da ti začne lezt gorivo in kako drugo sranje izpod ventilov v mašino, olje se kontaminira. V mašini nekaj crkne, na računu piše da je stranka prinesla olje, aha gremo delat analizo olja, olje je zanič (logično ker je notri šel razni drek), kdo je kriv? ja stranka, ker je prinesla svoje olje, olje je pa uničeno :D Ciao garancija :D

Upam,da ni tako,ker mmoj ser.je pa rekel,da ni noben problem z garancijo,ker je olje original in se olje ne gleda neglede na okvaro. Olje tako ne more biti problem,če je okvara bilo čega drugega.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

To so meni isto rekli., dokler je bil avto v garanciji. In sem jim prinesel original Mazdino olje. Kaj pa v takem primeru? 

Ko imaš svoje in original Mazdino olje si brez skrbi,ker je po vsakem njihovem pregledu OK in garancija velja! Meni niso ničesar zaračunali tako ,da sem pač malo manj plačal servis. Moje olje 7€,njihovo 18€.Notri gre 4,2 litra in tu je razlika za 5 min časa v trgovini.:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.