Prijazna gospodi?na v voja?ki uniformi. No zahvala gre dr. Pelku in nikomur drugemu.
Danes je spet dokazal, da kar se z njim zmeni? to dr?i, pla?ala pa je seveda njemu, meni ji ni bilo potrebno ni?esar.
Nasmejala me je nalepka na njenem Fordu, ki je nekaj v stilu: "my next car will be Mazda" (garant jo je g. Slivka kaj nagovarjal v tej smeri, magari z lopato).
Tole je v bli?ini Dom?al, tako da ve? kot 60km verjetno nima? v eno smer, kar ni nek hud dol?inski zalogaj, a ne? Lahko pa te napotimo do Vuge v Gorico, je tudi mojster za amortizerje in podobne zadeve, bo pa seveda vo?nja primerno dalj?a.
Dr. Pelko je dobil e-mail od moje sestre. Pa po enem tednu ?e ni odgovora... Govori se pa o tistem Fordu Fusion, ki ima slabo objemko na desni polgredi in uhaja mast iz homokineti?nega zgloba, po?eno vpetje stabilizatorja na desni strani, pa ?e servis je za narediti, vodo iz zadnjih lu?i sem pa ?e jaz izto?il. Za desna vrata pa smo se odlo?ili, da mehanizma za odklepanje na tej stari podrtiji (letnik 2010) sploh ne bomo popravljali, ker je predrago.
Torej, spomni ga, da ena lu?tna deklica nestrpno ?aka na njegov odgovor...
Mu bom kar sms napisal, da naj ?im prej odgovori na e-po?to!
Samo je res, da ti mehaniki ne svetujejo kupit Mazde;kot je ?e napidal Boss se ve- ni? ve? biznisa.
Prej,ko sem vozil ?e Pugija sem bil stalno pri mehaniku .Ko je sli?al, da imam namen kupit Mazdo se je samo za glavo dr?al.
Od takrat naprej (v 8 letih) grem samo na redni servis ?e k njemu (razen zadnjih diskov in plo??ic, ki jih je tudi zamenjal) in se vedno smejim, da ni ve? biznisa. Mislim, da je tudi on po?asi vzljubil Mazdo saj me vedno ve? stvari spra?je o njej.
Mehaniki pa? radi kaj zaslu?ijo, ne smemo jim zamerit, ker nekako morajo tudi oni pre?ivet, razni Fiati ali Pe?oji pa so zanje koko?, ki nese zlata jajca.
@Sa?a, v Sloveniji se mi zdi, da nasplo?no najve? "vedo" povedati o ne?em tisti, ki so sli?ali od bratovega so?olca, no od njegovega prijatelja, ki pa se to ni zgodilo njemi, pa? pa ?eni njegovega sodelavca, no v bistvu njeni sestri?ni.
?e povem svojo izku?njo z bencinsko Mazdo6, ki je bila sicer letnik 2003 in bencinska 2.3 (pa nima veze poskon?ost, to smo obdelali), ?elim povedat nekaj drugega in sicer, da sem jo kupil pri 254.000km na ?tevcu, kasneje jo vozil do 351.000km, vmes pa menjal sklopko, hladilnik in zglobe sem obnovil. Ko sem bil pred nakupom te Mazde rahlo skepti?en zaradi zelo ?tevilnih km-jev, ki ima prevo?enih, me je ?ef tega foruma (Bo?tjan), le mirno potola?il: "?lovk, ti samo kup, to je Mazda, to dewa!" Kratko in jedrnato, iz prve roke.
Sa?i ?elim uspe?en nakup in da bo zadovoljen z novo plehnato pridobitvijo. ?e bo? imel pa kak?en konkreten avto v mislih, pa ne pozabi tukaj prilepit povezave do njega.
Ma ja, zdaj me je nekaj pre?inilo; blazno se kadi, ko pohodi? gas. Res prava megla nedefinirane barve (?e najbolj mi deluje temno rjava). Pomoje en senzor nekaj narobe ra?una.
Mogo?e pa ta tvoj senzor deluje po sistemu: "We dont need help, we just need time"
Uf, smo pa konkretno zapackal temo kolegu, ki v vsakem primeru kupuje BENCINSKO 6-ko, letnik 2011/12. DAJMO SE VRNIT NA TEMO IN MU POMAGAT.
Se strinjam s tem, kar je Boss napisal, da so stro?ki cestnine in zavarovanja identi?ni za obe in bi tudi jaz raje vzel 2.5i kakor 2.0i, ?e bi bila nakupna cena nekje podobna. Cestnina je namre? pri obema ?e preko 1800 in pod 2500ccm, kilowati pa so v obeh primerih v razredu 100 do 130. Izjemoma imajo nekatere zavarovalnice ?e razrede po 10kw (?e se ne motim Triglav, ampak ne bom pa trdil).
Ja Boss, seveda da sem vozil 2.0 B in D (govorim o 2.generaciji, da ne bo pomote), saj pa to ni neka rariteta, kot npr. Maserati Quattroporte.
No, sicer pa ?e se ne motim, je v letniku 2011 dobila ?e dodatnih 8KS, ki predvidevam, da niso prispevali ?e k dodatni lenobnosti agregata. Takole je videt:
Jaz trdim, da za na?e ceste je dovolj ?e vozilo 100KS, prehitevanje pa je stvar osebnega pogleda na ocenjeno situacijo, saj je za nekoga varno tisto, kar je za drugega totalni "samomor", nekomu drugemu pa ni dovolj niti pregledna 500m dolga ravnina, pred tabo pa "pol?"
P.S. tempo ?ivljenja je tak?en kot si ga naredi?, jaz recimo raje ?tartam nekaj minut prej, pa s tem marsikatera ?iv?nost odpade. ?e je treba magari prej vstanem, pa potem varno in po omejitvah in mi H Coupe s 115KS zado??a, ?e celo ve? kot to, prehitim pa prav tako lahko kak?nega sanja?a.
Boss je o?itno divjak ali pa se ho?e izstrelit ?e na samem ?tartu. Sem prepri?an, da bo tudi v pospe?evanju 2.0 in cca. 150KS ve? kot enakovredna dosedanji Octaviji (kdor ne verjame, naj pogleda kak?no preglednico karakteristik, ?e le ni bila Octavia kak?na nafrizirana verzija). Skratka zadeva se solidno pelje, NIMA pa turbine, ki je niti ne rabi.
Nekih napak z bencinskimi motorji ni bilo, pa tudi kupovanje bencinca je za laika precej enostavnej?e kot dizla, saj se pri dizlu la?je "naserje?".
Evo, moj dizla?ki kronik je pri dana?njem tankanju pokazal 8.1l/100km... povpre?ne ?eje seveda Menja kdo za bencinarja, ker se mi zdi, da so malo bolj var?ni? Moja noga je sicer ?e la?ja kot poprej.
U tole je pa grozno in vsa ta po?re?nost se je pri?ela po uporabi tistega dodatka?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@Vortex, lahko mu kar po?lje? link in povej, da si s foruma, na: avto.pelko@gmail.com (sem prepri?an, da te bo dr. Pelko pozitivno presenetil).
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani