Ja ?e prej tega ni blo, pol je velka verjetnost da je pri menjavi blo kaj narobe, ali se ni vsega zategnilo kot je treba.
Btw. Pri monta?i fedrov in amortizerjev je priporo?ljivo da se od spodaj navzgor obremeni roko in potem do konca zategne sraufe. Ker tako je pol podvozje zategnjeno v svojem primarnem polo?aju (tko kot je med voznjo).
Nvm no meni je to malo ?alabajzersko od Mazde, se grejo kao neke inovativnosti (skyactivex), a zaserjejo pa ?e z osnovnimi preizku?enimi menjalniki ki so bili pri starih Mazdah neuni?ljivi.
Pri klasi?nem ro?nem menjalniku ni neke tople vode odkrivat, ?e so pravi materiali delujejo leta in leta brez problemov.
Se mi zdi da so za?eli ?parat na materialih in posledi?no odpovedujejo stvari ki so na?eloma buletprof.
Mene take stvari odbijajo od nakupa novej?e Mazde.
Zobniki ?e verjetno niso izrabljeni? Avto ima komaj dobrih 50.000 km, ne?ne (?enske) vo?nje po lokalnih cestah. Mestne vo?nje malo. Manj obremenjen avto sploh ne more bit.
Pa v njem se vozi 99% samo ena oseba. Nima kaj za crknit.
Jst mam Zimmerman komplet diski+plo??ice na M3, prevo?enih 16000 km in so brez pripomb, zavirajo enako dobro kot prej original diski+ebc plo??ice (izpisek s tehnicnega ka?e sicer kak procent ve?jo u?inkovitost ampak je to zanemarljivo), za tak denar so dobre.
?al ima mehanik preve? dela in ne bo uspel danes preveriti le?aje in gred, bo v ponedeljek. Je pa bilo sito ?isto in olje dokaj novo, kar pomeni, da je bilo menjano pred kratkim. Medtem je prodajalec uspel priklicati prej?njega lastnika in ta mu je rekel, da so pri 205.000 km preventivno menjali ojni?ne le?aje, torej pred 20.000 km .
A so mogo?e opilki povezani z menjavo le?ajev? Recimo, ?e niso ?isto pravih toleranc? ?e slika opilkov (dobljena preko MMS):
Hmh, tole mi je mal sumljivo, da bi pri 200K km kdo preventivno menjaval ojni?ne le?aje (razen na Renault 1.5dci) in ga pol prodal.
Poglej ?e kovinsko toplotno za??ito nad auspuhom ki je po celem podu avta. Jst sem mel na M3 prerjavet en vijak ki dr?i tisto za??ito gor in posledi?no je ro?ljalo ko sem ?el ?ez kake luknje ali slabo cesto.
Tem ?katlicam se re?e tudi xcarlink prodajajo jih tudi v sloveniji in na ebayu v eu, da ne naro?a? iz kitajske.
Drga? pa jst mam tako zadevo samo brez blutootha zmontirano v moji M3 in je super, ima usb, sd kartice in auxin. Lepo ?pila iz usbja, delajo komande na volanu, zapomni si ktero pes3m je nazadnje predvajal, ?e vmes ugasne? avto...skratka super upgrade radija.
Glede blutootha na teh napravah pa pobrskaj mal po netu kake ima kdo izkusnje.
Prvo preveri ?e je obdlink povezan z telefonom. Ker za prvo povezavo mora? pririsnit tipko na vmesniku, pol te pa na telwfonu vprasa ce se hoces povezat z obdlinkom in geslo.
Kontakt v avtu imas ali?
Preveri ?e s ktero drugo aplikacijo, ceprav tale njihova k je poleg se poveze brez kakih nastavitev in tudi protokole vmesnkk sam prilagaja katere rabi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Probaj menjat olje v menjalniku, verjetno ?e tak ni blo menjano.
2008 Mazda 6
2004 Mazda 3
Povezava za deljenje
Deli na druge strani