Skoči na vsebino
Krtak?e na zaganja?u mazda 6 (2010)
Napisano

lp.

Zanima me ?e je kdo ?e imel te?ave pri v?igu avtomobila. Ko je avto segret avto te?je v?ge (hladen brez te?av) Akumulator je ok ( narejene meritve). Pravijo da so problem krta?ke na zaganja?u. Koliko so to stro?ki in koliko ?asa traja popravilo. 

se da obnoviti pri avtoelektri?arju

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Mene zanima koliko pride komplet menjava diskov in ploscic (spredaj in zadaj).

Mazda 6 1.gen

Pa ce ni ze v kompletu definitivno menjava zavorne tekocine, pravis da mas 270k....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Za slo govorim (mel to masino zato me preseneca) , jebat ga, ce je tako tudi v skyactive potem se ena crna pika za mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne ?iriti krive vere...tudi na 2.2 je potrebno ?i??enje cedila v karterju. Jaz sem recimo z mojo pri 117.000 km po?akal ob cesti z lu?ko za prenizek oljni pritisk. K sre?i sem se takoj po pri?igu lu?ke ustavil in Mazda je pre?ivela brez posledic. Cedilo je bilo popolnoma zama?eno...

Moj nasvet - preventivno preveri, kak?na je situacija. Teh nekaj 10? ni ni? v primerjavi z novim motorjem.

Potem si edini primer ki ga poznam za ta motor.

Po drugi strani pa zalostno ce mazda tega ni popravila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kot je rekel Labi z verigo ni nic narobe. Menjavo podlozk in ciscenje cedila pa 2.2 ne potrebuje. To je samo za stari 2.0 motor.

Tako da ne mi zameriti ampak to so standardne mazda cvetke, ki mogoce kakemu picajzlu gredo v nos.

Tako da ti samo redno servisiraj, z jermeni pa ne sparaj je 20?

Ce se ne motim je spektr tudi reklamiral zracno letev na moji 2.2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo
Napisano

S tem ni nic narobe, ker je misljeno da je rezerva vedno samo zadaj. Ce ti gre prva moras dati rezervo zadaj pa zadnjo svoho dobro spredaj

Ker z rezervno ozko ni pametno krmariti, bremzati...

Pa ps jaz nimam mazde. In mi tudi zadaj ne pase manj kot 16

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo
Napisano

Ker projekt. Guma je na poti iz Osijeka v Rovinj....

Ce koga zanima srm nasel veliko rezerv xa mazde od 4x100 do 5x114

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropotanje pri poskusu v?iga
Napisano

ja to je pa ?tarter ja....si vozil v polnem de?ju preden si parkiral?

Vendar se tako obna?a tudi ko je premalo ?troma, daj priklopi vzporedno avto, in ga daj na kleme vsaj pol ure. Potem pa naj drugi avto zalavfa prvi, ti pa za njim

druga?e pa menjat ?tarter oz obnoviti krta?ke

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropotanje pri poskusu v?iga
Napisano

Finta je v tem da ropota ko obrnem kljuc za vzig. Avto mi ne vzge..

saj ?e presko?i ne bo v?gal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 tacumi zgubi mo? in lu?ke
Napisano

A ni imel bossek skoraj identi?en problem? poi??i malo njegove objave.

Druga?e lu?ka DPF zasveti z ostalimi ko da? kontakt?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 tacumi zgubi mo? in lu?ke
Napisano

Sodec po stevcu si v letih 12,13,14,15,16 prevozil samo 80k.

Torej ce odbijes kako morje itd delas na dan cca 30km?

To je strup za dizla in se ti nikakor ne obrestuje.

So pa zgolj domneve a po moje je dpf. Vsekakor pojdi na uradni servis saj po diagnozo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo
Napisano

Na nju?kalu jih je bataljon 30-50?, tudi za mazdo jih je ogromno, zasilna in 'prava'. Vse v bli?ini - istra, kvarner, in seveda zagreb.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

Cukanje pri prestavljanju lahko povzroca drseca sklopka... Seveda sedaj vprasanje za kako cukanje gre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo
Napisano

Koliko pa ima? bombic, da napolni? kolo od avta?

tri ti dajo tam 1,2 bara dosti da se privle?e? nekam, so pa druga?e poceni za dokupovat. Isto je na motorju, to je za do servisa. Gume motorja so enakovredne avtu 2.5bara (manj?a prostornina sevede)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo
Napisano

Tocno tako...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo
Napisano

Saj to sem napisal zgoraj >>> "Izjema je tudi, ce imas "run on flat" pnevmatike"

Samo to pomeni, da moras imeti take pnevmatike tudi namescene... Tanove imas take? :rolleyes:

Ne nimam, sem dodal potem, ker so neuporabne. Imam ze dvigalko, kljuc, iscem se gumo. Zarad placa ta ozko, neverjetno kako jo je tezko dobiti pa ceprav jo ima vag in mercedes...

Mislim na 16ko, ker ta male ne grejo gor pa v vecini niso 5x112 ampak 100

Ampak run flat zame niso samozatesnitvene, majo samo trse bocnice.... Zmeda..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo
Napisano

Luknjo v zakonu mislim predvsem zato, ker je ta sistem en kurc vreden, poleg tega to pomeni da bi verjetno moral gume kupovati zgolj na servisu, si predstavljam ceno... Pomagajo pa kurc kej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo
Napisano

Ni res moj avto nima nic, popolnoma bic in tako ima lahko vsak ki ima v homologaciji t. i. Run flat gume... Oz gume za voznjo ob predrtju. Sem spraseval servis in tehnicne in to je to, gre skozi

To imajo vse alhambre in sharani

Luknja v zakonu?

Avto na primer nima niti prostora za gumo.. Tudi ce bi 6 ali 7 zic dam ven

post-2637-0-22706200-1470121484_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.