Skoči na vsebino
Klju?avnica za Premacy
Napisano

ja pripopaj kako sliko!!

?e ne pa se da to zrihtat z drugim motor?kom ki stane cca 15-20 ?

in zadeva re?ena!!!

Je pa to fajn v ?ivo vidt da se potem vidi kaj se ?e da naredit

lp

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda noče vžgat
Napisano

Preveri ?e ima? vse pluse in minuse na ?icah katere grejo na v?ig.tuljavo (?e ima? +15 itd.)

Preveri ?e ima? vse pluse in minuse na ?icah katere grejo na v?ig.tuljavo (?e ima? +15 ,stalni +, itd.)

?e ima? alarm preveri da ti slu?ajno ta napravica ne zajebava in dr?i blokado motorja

izklopi ga s servisnim klju?kom ?e ga ima?.

javi ?e si kj odkril

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

626 cuka
Napisano

Pozdravljeni, imam 626, 2.0- 16V. Narejen orng servis ( menjani vsi jermeni,?ponar sve?e, kabli, menjava filtrov- tudi za bencin , narejene meritve pritiska na vbrizgalnih ?obah) v glavnem vse kar si lahko zamisli?, pa vendarle; avto je po servisu za?el cukati, trzati, sploh se to ?uti pri speljavanju in ko je hladen. Mehanik prognozira da je verjetno odpovedal merilec - senzor pritiska zraka ki je montiran v pokrovu zra?nega filtra. No, stane cca 120k, dobil sem rabljenega, ga zamenjal ampak kar nekako ?e ni OK. Ali mi kdo lahko kdo kaj pametnega svetuje??

Sem ?e bolj na konc z ?ivci (in dnarjem )

Iskrena hvala za pomo?. :bravo:

Kuki

Preglej malo zra?ne cevke(kake vakum cevke)

Pri meni je bil to problem ............po?ena guma za zrak( kjer je vleklo fov? zrak)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cuka...
Napisano

Evo pa le nism bil edini s tem problemom!!

Meni se je popolnoma enako dogajalo,cukanje pri 3000 rpm in seveda ni? cukanja ko pohodi?!!

(prav tako avto servisiran)

Jaz sem ?el postopoma!!!!

Najprej sm zamenjal sve?ke......................ni? bol?e

zamenjal kable od sve?k...................ni? bol?e

zamenjal bencinski filter.....................ni? bol?e

odklopil lambne sonde.........................ni? bol?e

nalil bencin na drugi ?rpalki.................ni? bol?e

merili smo pritisk valjev.............vse ok ni? bol?e

potem pa sm slu?ajno ?el podirat ves zra?ni sistem (vse cevi,vakum cevke in bla bla bla)

pa sestavim nazaj in poglej ne cuka ve? morda kje slabo nataknena cev!

Pa avto delal in nato se zadeva ponovi,in glede nato da je to bilo povezano s zrakom grem s5 pogledat kaj bi lahko bilo in odkril po?eno rebrasto cev za zrak kjer je seveda vleklo fov? zrak. MAF senzor pa je pa? dajal napa?en ukaz ra?unalniku :(

To sm zamenjal za home made CAI system (ker je pa? ta guma draga ko pes)

In zadeva ?pila in ne cuka ve?!!! :bravo:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vetrobransko steklo
Napisano

Hmmmm.

Glede na to da delam na raznih topilih:

Aceton ki ni masten ni spucal ?ipe,nitro ni? pomagal,90% etanol nima u?inka,toluen sploh ne vse brez uspeha!

Meni je rain X dobro del samo .....................se mi ne da ga namazat,pa ?e vreme je bedn.

Imam pa sedaj valeo-tove metlice in je zadeva taka kot je :(

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vetrobransko steklo
Napisano

Same shit :(

Tudi meni se dogaja tako!

Ampak s tem da menjam brisalce na 2 meseca, v eno stran lepo v drugo pa zamegli!!

Mel ?e 3 vrste brisalcev,prav tako brisal ?ipo z vsemogo?im in ni nevem ka?ne izbol?ave!

Rane x-a pa se mi ne da mazat gor (je morda tudi to vzrok?)

Je morda preslaba vzmet ki ti??i metlice na ?ipo???

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vklop ventilatorja 323f BA
Napisano

Res je tako kot je Bobi reku!!

Samo snemi iz termostikala konektor in ga zbrikaj.....?e venti? zalavfa pol je nekaj s termostikalom narobe.

Je pa mo?no da tudi rele v?asih za?teka.

Lahko pa tudi navsezadne sproba? termostikalo(ali pa? vsaj takrat ?e ga bo? zamenjal)

S piska?em(ohm metrom) tega na konektor termostikala na drugi strani pa ga segrej z ne?em pa ti mora zadeva zapiskat ?e seveda stikalo dela :D

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vdrtine od vrat-popravilo.
Napisano

?e mene pra?a? ne bo ?lo brez barvanja(odvisno kok je vdrtine)

Treba vakumsko ali to?kovno vn potegnit kar pa ponavadi pusti nekaj za sabo :( treba pol mal pobrusit pokitat in zravnat zadevo pol pa pobarvat!!!

Najbol pa d gre? do enga kleparja pa ga kot ni?ved vpra?a? pa ti bo povedal kako in kaj!!

Druga?e pa tud jaz sovra?im take ko butajo avte!! :angry:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na armaturi pri mazdi 323c
Napisano

Ne vem to?no kako in kaj se odstrani plastika pri C-ki, pri F-ki je tako da ne vsaki strani volana za spodno plastiko ''glej sliko''(jo malo zvije? da lahko odvije? vijaka) odvije? 2 vijaka ''glej rde?o ozna?eno kjer naj bi se nahajala'' nato pa samo potegne? sredinski del armature (je samo na tistih kovinskih zati?ih)! Nato pa so vijaki za odstranit tiste regulacije zadaj pa ima? 3 ?arnice za osvetlitev.

Po moje na C-jki je sistem enak tako da malo preveri za ta 2 vijaka ,mora? pa snet cel sredinski del ?e ho?e? to zamenjat,in ko bo? menjal zamenjaj vse 3lu?ke(da ne bo treba razdirat ?ez kak dan pa za drugo ?arnico ;) )

Objavljena slika

Upam da sm te vsaj malo usmeril kako in kaj,poro?aj kako bo? napredoval!!!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokrov motorja se ne da odpreti
Napisano

Samo kot firbec pra?am.

Kaj se ne da spredaj pri maski ni? naredit da pride? do vezne stene kjer je ta hakelc za havbo odperat?

Druga?e pa samo da s5 dela ''good job ''

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoakustika
Napisano

Modeli ?e niste po?tudiral da se zadj v polico zvo?nikov NE daje ? :blink:

Zakaj pa da ne .????????? ?zmeden??zmeden?

Kje si pa to prebral?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoakustika
Napisano

dej slikej kaj ima? za en ?morn za radijom in kk?ne banance to?no ma?!!!!

post-363-1185399880_thumb.jpg

Dej poglej ?e 1x ?e ima? kaj od narisanih slik!!!

Zgorna slika je bananca za zvo?nike (tako so imeli stari radiji) 2 ?ici +,-

Spodna slika pa je cinch in je debelej?i okroglega preseka

Ker, radijo me je zbegal (stari kasetar seveda)

?e je bananca in sta 2 kontakta na koncu glej sliko: potem to ni CINCH glej spodno slika:

ampak po verjetnosti kabli za tisti konektor zadaj!!! Ki pa jih potem bo? moral zvezat na ISO konektor ?e ho?e? da zadaj bo kaj igralo :D

Starej?i radiji so imeli tudi na banance priklop za zvo?nike ......morda je to to!!

Javi kako in kaj je dejansko res!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoakustika
Napisano

mah js sm tut talent, sm probu zvo?nik na tiste kable ko so za one zvo?nike v loputah, na te kable pa ne.

wtf je signalni kabel za oja?evalec :ne vem:

he he najprej preglej da si jih prav priklopil ker + in + ali - in - ne bo ?pilal :D

signalni kabl pa je to, da dobi? iz radija signal(pulz) do oja?evalca,ta pa ti ta signal oja?a!!!

Npr. Wooferja lih ne more? vezat na radijo ker je pre?voh,zato da? umes oja?evalc ki oja?a do te mere da woofer zaropota!!!

Skratka CINCH je kabel, ki slu?i za prenos signala do oja?evalca!!!

kaki radijo pa ma???

kj bol jasno!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoakustika
Napisano

?e radijo sname? ven!!!

Zadaj ima? najbr? ISO konektor!!!

Preglej ?e se te kabli kje priklopleni zadaj!!!(mo?no je ?e da so tisti kabli kjer je konektor zadaj priklopleni nekje na orginal instalaciji) in se spredaj ne vidi teh plo??atih kablov!!!

?e ne pa en zvo?nik in provizori? probat!!!

Tisto kar pa ti vidi? 2x bananca(cinch) je pa signalni kabel za oja?evalec!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoakustika
Napisano

Jaz poznam enega .....to sm jaz :D

Tisti kabli so 100% dodatno napelani in na koncu je konektor,kar je verjetno da je prej?ni lasnik imel boxe na polici,in preko konektorja je odklopil polici!!!

glej spredaj kako in kaj ima? na radiju,?e ima? povezane na konektor od radija!!!

?e je pol sam zvo?nike v polico in more gret!!! :D

Plo??ati so pa z namenom da jih la?je po podnu spelje? da ti ne dvigne preve? tapete!!!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

STIKALO ZA ELEKTRI?NI POMIK STEKEL
Napisano

A lahko ti to mal poslika? da vidmo kak problem je ,?e se da kaj improvizirat glede tipke ipd.

Pa kako ti ti z izvija?em odpira?!!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgradnja tweeterjev v trojki
Napisano

Hmmm!!!

S tem je tako!!!

?e si snel tisto plastiko kjer naj bi bil tveeter in nisi zasledil kablov za priklop le teh potem je te?ko verjetno da so kabli ?e speljani!!!

Na pamet je sicer te?ko re?t ker pa? nism videl kako in kaj zgleda!!!

Preveri na obeh straneh in ?e ni nikjer potem ni!!!

Ni pa nobene panike napeljat kablov za tveeterje!!!!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odbija? za Mazdo 323F letnik 97
Napisano

Lep pozdrav najprej!!!!

Zdej pa lepo povej s kerega konca si da se ve iskat mojstre ipd. ;)

Za drug odbija? pra?aj uporabnika cleopatra ali po mazdaoglasih izbrskaj njegovo telefonsko!!!!

v kolikor pa si z LJ konca pa ti za kakega mojstra pove uporabnik marko mx3 ali pa keri drugi ?e nisi iz LJ konca!!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ica pod motorjem
Napisano

lej nism lih mislu glede tok velikega rjavenja!!!

Bol sm mislil na koncih kjer pridejo rebra zavihana (na ?ivih)

Sm pa sam imel tam lepo lukno in ?e sm g ti?al in po ugasnenem avti je lepo na drobmo ?pricalo!!!

p.s. jaz bi vseeno dal drug kiler!!!

Pa obvezno potem alu mre?ici da ti ga kamen?ki ne zbijejo takoj!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ica pod motorjem
Napisano

To je bilo zato, ker nisi previdno prebral navodil. Obvezno je treba ta tesnilec naliti v ?isto vodo in ne v hladilno teko?ino, me?ano z raznimi antifrizi, ker se ti naredi to?no to kar si napisal.

Se pravi z drugimi besedami: zlije? vso hladilno ven nato?i? vodo iz pipe in doda? tesnilec. pri meni je dobro delovalo tako pri jugecu kot pri pugiju.

Da te popravim!!!!

Meni je voda kar lepo pu??ala in sm prepri?an da sm jo v 3h mesecih nalil za vsaj 3 polneza 2 kilerja ampak ?iste vode!!!!!!

No navodila pa sm prebral :bravo: tako da po tistem vlitju se mi je avto za?el malo bol gret :(

Pa ?e potem ko sm menjal in dal nov kiler sm komaj spucal tiste ara?ide vn!!!

No kakorkoli mani ni bila uredu !!!!

Je pa res da se odlo?a? sam kaj bo? naredu!!! ima? pa itak 50 : 50 mo?nosti!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ica pod motorjem
Napisano

Hmm,a fejst spu??a?? <_< Ker ?e bolj malo se da zadevo uredit z eno posebno tesnilno teko?ino,ki jo vlije? not in ti zatesni male luknjice. :whatever:

Jaz tega ne naredim nikol ve?!!!!

Nalil to teko?ino oz te kosmi?e notri ,in nakonci zafukal ?e vosno pumpo,in lepo oblogo na v ceveh naredu!!!

drga? pa ?e pu??a na straneh in se ga da varit ga zavari ,v kolikor je kiler rjav KUPI NOVEGA!!!!

Ker iz varnosti in raznih pritiskov ki nastajajo v njem zelo rad spusti kje drugje!!! Na drugem mestu!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za "rikverc"
Napisano

ni kej dobil natan?ne informacij zdej pa gasss po novega(se ti ne spla?a popravljat starega)

pride pa tam nekje do 5 jurjov max!!!!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje v 6-diesel
Napisano

ko gre? na servis prej kupi tebi ?eleno olje in jim re?i naj ti dajo to olje not pa ni? spra?evat!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.