Skoči na vsebino
Mazda u?inkovit OBD software
Napisano

A ti dela z zadnjo verzijo forscana na GSM? Sam to je 100eur??

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Dela mi zadnja verzija 1.3.6 na Eonon radiju (android 7.1) in gsm Huawei Mate 20 Pro (android 9).

OBDLink MX je bil 110? plus po?tnina.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Alessa a mi lahko pove? koliko si bolj zadovoljen z Forscanom vs. Torque (ko doda? svoje parametre)?

Lp

Matej

Forscan na Windowsih je top, v Androidu pa manjkajo servisne funkcije. Druga?e pa je Torque z dodatnimi PIDi enakovreden Forscanu, plus tega se Torque hitreje pove?e in lep?e zgleda. Za vsakodnevno uporabo imam na radiju nastavljeno da se mi samo za?ene Torque v katerem mam nastavljene Pide ki me zanimajo, Forscan pa ob?asno vklopim ko ho?em pogledat npr. stanje injektorjev...

Po zadnjem updateu forscana se meni tudi ne pove?e ve?. Javi da je fake obd2.

Kak?en adapter pa imate da vam ?e dela?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Jst mam OBDLink MX BT.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A komu forscan lite za anroid, danes po update-u ne deluje ve?? Meni javi sedaj da imam fake elm327 adapter  <_<

Sem glih updatal Forscan na 1.3.6, meni deluje tko kot prej, nobene napake ne javi. Vidim pa da so dodali nove funkcije TESTS. Moram sprobat ?e so dodali enake opcije kot za Win.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A ni tako da ce je avto ugasnjen ta afapter ne dobi napetosti, in zato tudi ne porablja energije?

Moj je tudi non stop vstekan, tako da ko prizgem avto se avtonatsko sam poveze z telefono.

Kot je ?e markym povedal je napetost tudi ko vzame? klju? ven, tako obd adapter vle?e vedno ?trom (odvisno od adapterja eni ve? eni manj).

Na obd konektorju je na pinu 14 stalni 12+, na pinu 4 pa masa.

post-5522-0-11000500-1547365695.png

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Na moji mazda 6 skyactiv 2,2 se delajo regeneracije to?no na 250km.?e so tej procenti, ki jih poka?e ra?unalnik za olje, je pri meni na 80%.. Nivo olja je normalen na max.

Procenti so mi?ljeni prek OBD-ja, zama?enost DF filtra v %.

Regeneracije se pri 2.0 dizlih za?nejo pri cca. 50% zama?enosti, pri 2.2 dizlih pa pri cca 60%.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zgleda da je moj DPF ?e v dobri kondiciji, zadnje 2 regeneraciji je bil interval okrog 250km, kar je za 2.0 dizla baje zelo dobro.

Aja, sem pa za foro vlil pred cca 1000km ta Antigripante v rezervar, zdaj ali je ta aditiv ugodno vplival ali pa kaj drugega, bomo videli.

?e Antigripante res podalj?a interval se spla?a vlivat to zraven.

post-5522-0-37194800-1545411315_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glasen Webasto
Napisano

Ker so se za?ele mal bolj zimske temperature, se mi je za?el zjutraj pri?igat Webasto, to je vse kul, ampak sem opazil da je postal neki glasen, lansko zimo se ni tak glasno sli?al.

A ve kdo mogo?e zakaj je postal glasnej?i??  Je mogo?e pumpa od Webasta ?e boga? Ali ima webasto kak svoj filter za gorivo??

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A mu ne vzame kontakt ?troma? dejansko bi moral rabiti zgolj za hranjenje spomina (postaj, ure..)

Ja ja kontakt mu  vzame ?trom, se radijo zaustavlja, ampak ima funkcijo da si lahko nastavi? na sleep mode in se radio da v spanje kot na PC-jih, da recimo gre? do trgovine ali pa na ?rpalko da se ne zaganja vedno znova z nule (?tart z nule traja cca 30s), bujenje z spanja pa je takoj 1s.

No pri meni jst sem mel nastavljeno sleep mode na 1uro, zdaj sem dal na 30s in ?el merit porabnike in je bila poraba v mirovanju 0,49mA.

Kar ustreza normativom ki sem jih na?el na netu.

Drga?e pa do zdaj ni bilo nikakr?njih te?av z v?igom avta, samo ker je akku star 4 leta, sem ga malo ?el preverjat da me ne pusti na cedilu sredi zime.

Sem ga pa danes v slu?bi stestiral z testerjem akumulatorjev pod obremenitvijo in je pokazal 9,9V kar je dobro. Upam da ?e bo ?e naprej dr?al.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jest vem sm to varovalko skuril (pri prvi generaciji). Mi ni nobena notranja lucka delala, centralno, radio, prtljazna lucka... Skratka cista tema :). A je mozno da eonon kaj pobira?

Ja moral bi vedet koliko je normalna poraba v mirovanju za Mazdo, sem pa nekaj bral da se nekateri moduli ugasnejo ?ez ?as, no saj tukaj sem opazil da se po?asi zni?a vrednost, ampak se mi ni dalo ?akat ve? kot 5min.

Zdaj si me spomnil na radijo, moram pogledat kok mam nastavljen sleep mode, da je radijo v standbyju, pogledam jutri.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ker imam ?e malo slab?i akumulator sem z multimetrom malo premeril porabo elektrike ob mirovanju, in pregledal prek varovalk kaj najve? porabi.

No da preidem k mojim meritvam ob izklopljenem avtu vse tko kot ga normalno pusti? ?ez no?, je poraba v mirovanju 0,87mA.

Po kratkem pregledu na netu bi naj avti v mirovanju imeli porabo manj?o od 0,50mA.

Po pregledu varovalk sem ugotovil da mi prek notranje varovalke ROOM ?ere najve? elektrike, na to varovalko je prikloplenaa notranja osvetlitev in verjetno ?e kaj. ?e odklopim to varovalko pade poraba na 0,22mA.

Zdaj pa mam vpra?anje kak?no imate kaj porabo elektrike v mirovanju na va?ih avtih???

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Origanalne ne bo (ni mozno) aftermarket pa ja

Tudi originalni TPMS zazna!

Seznanjanje ni potrebno ker se OEM TPMS ventili sami seznanijo z ECU-jem avta, OBD vmesnik pa nato od?ita podatke.

Prek Forscan-a mi poka?e temperaturo, pritisk in stanje baterije. Za Torque pa ne dobim pravih PID-ov za mojo Mazdo, so pa objavljeni eni PIDi za TPMS in nekaterim tisti pidi delujejo.

post-5522-0-89634000-1543681946_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Aftermarket odvisno eno imajo bolj?o resolucijo kot oem.

Moja aftermarket ima lep?o bolj ostro sliko kot od kolega na OEM na Opel Astri.

Glede linij za parkiranje ki se premikajo pa ni od kamere odvisno ampak od Canbus modula, ki spremlja senzor kota volana. Na mojem Eonon canbus modulu to ni omogo?eno, ?eprav lahko vklapljam te dodatne linije ampak se ne premikajo z volanom. Eonon suport mi je pravtako potrdil da za mojo M6 GH to ni implementirano.

Za BMW pa Eonon ima implementiran canbus za te parkirne linije in delujejo kot original.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje ro?ni menjalnik
Napisano

Jutri poklicem, da mi preverijo pol se bom pa odlocil. Najslabse bi bilo, da bi z menjavo olja kaj poslabsal, ker sedaj menjalnik laufa, kot po putru. 

Ali je mozno, da mi ta navodila posljes na mail, ker to hudicevo prav pride tudi pri drugih stvareh :)

JA po?lji mi ZS, pridejo pa res prav ima? 3000strani 140mb.

zdaj pa ?ibam zzzzzzzzzzzzzzz

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje ro?ni menjalnik
Napisano

Scr3am: Servisna navodila sem dobil od poljskega kolega, drga? pa je na tebi kaj bo? dal noter ;)

Jst sem se odlo?il za GL4 75W80, ker so v servisnih navodilih take spec in priporo?ila mojga kolega mehanika (so?olca) ki dela na Mazdi.

Bi ti pa priporo?al da je GL4, ostalo pa se sam odlo?i.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje ro?ni menjalnik
Napisano

Ker je to verjetno manual za ameriko, slo pa za evropo.

Ampak fantje vsak je svojega avta vladar, jaz govorim zgolj o izkusnjah po menjavi, neprimerno lep?a menjanja (Mazda 5, Mazda 6 2x, Swift, micra, Xedos 6, mx-5) v vseh teh zgolj in samo olje ki sem ga omenil.

Sicer pa ?e menja? olje na 3-4 leta oz sem ga v vsakemu avtu ki sem ga kupil rabljenega je lahko tudi samo GL, pa bo dobro za avto. :)

Manual je Evropski, v Ameriki kolikorvem niso imeli dizlov in karavanov.

Je pa res vsak se sam odlo?a kaj bo dal v avto, jst pa? prvo pogledam tovarni?ka navodila in pol se posvetujem ?e z svojim mehanikom, ki dela tudi na mazdi.

post-5522-0-27270700-1543174749_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje ro?ni menjalnik
Napisano

GL5 ni primerno za Mazdine menjalnike, obvezno GL4. GL5 ?koduje sinhronom.

Tovarni?ko je olje GL4 75W80, ?eprav v na?ih priro?nikih za uporabo pi?ej tudi GL5 in 75W90.

Jst se dr?im tovarni?kih servisnih navodil, kjer je predpisan samo GL4 75W80.

To govorim za M6 2gen.

post-5522-0-47240400-1543173350_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje ro?ni menjalnik
Napisano

Specifikacije je GL4, edino pri nas nevem zakaj ozna?ujejo z GL4+.

?e malo ?pekuliramo, je velika verjetnost tovarni?ko olje za menjalnike tole Totalovo, glede na to da Dexelio tudi Total dela.

Poglej linke  na uradni total strani.

https://catalog.lubricants.total.com/en/products/dem/TRANSMISSION-GEAR-8-75W-80

Pa ?e tehnical datasheet

http://www.lubs-products-database.total.com/gallery/ORIGINALS/visuels/23500/23664

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma meni se regeneracija sprozi pri 50%.. Zgleda da je nekej narobe.. Sploh ne pride do 100%. Pa regenerscija se je sprozla pri 160km. Spektr kako pa si ti resil problem?

To je normalno da se spro?i regeneracija pri  50%, ?e se dobr spomnim pri 75% se vklopi lu?ka za DPF za napako in je potrebno prisilno regeneracijo delat, pri 100% pa baje prisilna regeneracija ve? ni mo?na in je treba DPF zamenjat ali pa demontirat in druga?e o?istit.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.