Skoči na vsebino
Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano (urejeno)

Hjaaa, glede vožnje je res čisto "nič po urniku". Kak dan avto stoji v garaži, kak dan naredim 200 km po avtocesti, tretji dan recimo samo 15 km "pohorske vožnje" (hrib). Bom pa v enem letu sigurno naredil nekje 20.-24.000 km, sem mislil da bom delal servis 1x letno, tako kot je predpisano. Očitno "malo morgen". 😂

Avto mi kaže "oil change" 60% in zraven 11.980 km. In smo nekje pri moji računici 1x letno mali servis 20.-24.000 km. 

Popravljeno od Jaka32
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No, tukaj je moj vzorec. G120, olje je original Mazda 5W-30, prevoženih 10.100.

Ena slika brez flasha, druga pa s flashom in dodal sem malce kontrasta v "autofix Photoshop", da se vidijo lepše linije. Je pa res, da ni taka barva na vzorcu pri dnevni svetlobi. Jah, nimam najboljši telefon za slike.

Celoten krog je 20mm.

Območje 4 je 1mm.

Območje 3 je 4mm.

Območja 2 ne vidim.

Območje 1 je 9-10mm.

219688928_2865844347011874_3610759699441325586_n.jpg

219604928_1028756137928826_8243357499479790591_n.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Hvala vsem za odgovore! 

Avto je nov, če si prej vozil 15 let starega, je bilo seveda skorajda vseeno kaj si mu dolil. Zdaj je treba bolj previdno z avtom, da bo še dolgo peljal tako dobro.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 15 urami je scania napisal:

Glede tekocine jaz bi dal not fl22 od ravenol redcil bi pa z destilirano vodo.

Menjal bi jo, ker mi jo manjka 1cm pod MIN oznako in ne bi rad da mi naenkrat avto zakuha, sploh zdaj ko je 38°C zunaj. Strošek ni velik, ampak ne vem katero kupiti. Poslal sem link, obe naj bi bili FL22.

Kako pa redčiš? Kakšno razmerje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Opazil sem, da je hladilna tekočina 1cm pod MIN oznako. Ker niti ne vem če je bila kdaj menjana (avto je star 4 leta, tip in specifikacije v prvem postu), bi jo najraje kar menjal. 

Našel sem dve, eni v naslovu piše FL22, eni pa pod opisom. Katera je prava?

Prav tako me zanima postopek menjave. Spustim iz hladilnika, zaprem pokrovček, nalijem novo, vžgem avto za 5 minut (avto peljem ali stoji?), dolijem po potrebi in je to to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Kdaj se pa menja olje v menjalniku? Gledam po servisni knjižici, pa nikjer ni označeno, da bi bilo menjano oziroma sploh nikjer ni te rubrike. Mogoče bi ga jaz vzel, imam M3, ročni menjalnik, bencinar 120 KM, 2017.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka za nalet?
Napisano

Parkrat se mi je lučka za nalet oz. samodejno zaviranje (SCBS) prižgala po mokri cesti ponoči. Sedaj se mi je 2x prižgala sredi dneva pri 25°C. Peljal sem po regionalki 90 km/h, zakaj torej lučka "city break"? Na cesti seveda ni bilo ničesar. Je to kakšna napaka, ali...?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Našel sem eno temo na tem forumu, kjer pišejo intervali oziroma kaj vse se menja pri določenih kilometrih. na 120-150.000 se menja še veliko zadev, zato raje tu vprašam, kot na uradnem servisu (ki znajo lupit človeka, kot vsi vemo). Na primer mikro jermen in napenjalec, vodna pumpa, hladilna tekočina, olje menjalnika, sesalni kolektor, čiščenje kanalov in ventilov... Kar zna biti precejšen €€€ zalogaj. Glede na to, da bo avto kmalu izven garancije, pa razmišljam, da bi peljal kar privatniku ki je cenejši.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Pozdravljeni, sem nov na forumu, prosim za malce "prijaznosti" ker se še ne znajdem najbolje. Zato sem se odločil da kar odprem novo temo, upam da v pravem podforumu.

Vozim Mazdo 3 limuzino, letnik 2017, G120, bencin, 88 kW. Prevoženih imam 120.500 km, kar pomeni da je čas za mislim da 7. servis. Mi lahko prosim sporočite, kaj se pri tem servisu menja ter seveda ceno samega servisa vključno z delom (tisti, ki ste ga že opravili). Knjižice nimam, drugače bi v njo pogledal. 

Najlepša hvala že vnaprej in lep dan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.