Pri naši CD 175 se je pred leti pojavila rumena lučka z napotilom na servis. Kontaktiram Mazdo servis in pojasnijo, da je šel verjetno senzor izpuha (če avto dela normalno, ima moč in ni šel v safe mode). Na servisu so potem zamenjali ta senzor (cca 150 €) in je bilo OK. Ta senzor prej ali slej crkne vsakemu, modificiran kovinski pa je OK. Komot zamenjaš sam (če je notri plastičen, je to v vsakem primeru priporočljivo).
Za tole sm ze tut slisu, poznam primer, ko mu je ta senzor crknu, przgala se je lucka, avto pa brez moci, crknu je pa ravno ta omenjeni senzor
Staro okolje deluje kot prej, med aplikacijami je dodan Android Auto. Da deluje, mora biti mobitel priklopljen preko kabla.
Drugače touch screen pri Android Auto ne deluje, pri Apple CarPlay pa baje dela. Jaz sem ga namestil predvsem zaradi potovanj, kjer rabim Google maps, ki so zame najboljša navigacija. Drugače pa imaš lahko še Spotify (jaz ga ne uporabljam) in verjetno še en kup ostalih aplikacij. Od prej imam na telefonu nameščen EasyPark, ki se je tudi pojavil gor in lahko direktno na avtu sprožim parkiranje. Lahko tudi prebiraš SMS, gledaš Google Calendar, poslušaš Podcaste (ne vem po kakšni logiki se vsebinsko pojavijo), novice, kaj več pa nisem testiral, glavno da mi Google maps deluje 🙂
Skratka 100€ in urca dela, se splača kupit. Iz Aliexpressa pa so mi kit poslali v 7 dneh.
Ja, zej majo novo akcijo, da dobis v 7ih dneh, posiljajo pa mislim da s Ceske.
Js preden sm tole delu, sm si nalozu nek program na racunalnik s katerim lahk kodiras par stvari, pa si nalozis preko programa na spominsko, pa ai par stvari odklenes. Ne spomnem pa se imena programa, pa deluje sam za stare verzije, mi je pa s posodabljanji ostali vse tak, ko sm si nastimu.
Nastavu sm si ravn to, da touchscreen deluje med voznjo, pa ko pritisnem gumb za utisat, da mi gre muska, ki jo predvajam iz katerekoli enote na pavzo in mi komad lepo nadaljuje kjer je ostal. 🙂
1.38 stopinj zamika med senzorjem glavne in odmicne gredi. Nimam pa pojma kolk je sploh zgornja meja pri skyactiv, nekje sm bral, da 10, sam se mi zdi to mal velik, al se motim?
Ja ampak baje od 2015 priporočajo Sg1 hypoid mazda...ker z 80w90 je prihajalo do nekih okvar?
prvič slišim za tole. Js sm ga lani menju pri 190kkm (dvomim, da ga je kdo pred mano sploh menjavu), pa je blo staro olje čisto kot solza, dal sm pa not točno tega GL5 od Ravenola
Tako kot je povedal @SpEkTr... Avto ima 3 leta garancije IN ne 5. Po celi EU. Ostali 2 leti sta jamstvo. Torej 3 leta garancije + 2 leti jamstva. Ker gre za uvoz se jamstvo ne prenese na slo pravila in zato je potrebna odobritev s strani deležnikov gor. In če rečejo oni ne je to za njih ne. Če pa imaš slo mazdo pa to požegna slo dobavitelj.
Ta šmoren je isti kot z homologacijo aftermarket pnevmatik. Slišiš 10 različnih verzij ampak tisti ki je pa to zares počel pa edini ve kakšno je dejansko pravilo. In glede garancije je tako kot sem napisal.
sam a ni tak, da bi mogu proizvajalec po vsej evropski uniji zagotavljat enako garancijo?
ni nobena težava, ker maš že vse pripravljeno, ti sam od šiva do šiva povezuješ skup pa je to to. edino ne naredit iste napake, kot sm jo js, zraven dobiš obojestranski lepilni trak, daj ga gor, drugače se ti bo prestavljalo vse skupi
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za tole sm ze tut slisu, poznam primer, ko mu je ta senzor crknu, przgala se je lucka, avto pa brez moci, crknu je pa ravno ta omenjeni senzor
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani