Skoči na vsebino
Rumena lučka za motor
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Pri naši CD 175 se je pred leti pojavila rumena lučka z napotilom na servis. Kontaktiram Mazdo servis in pojasnijo, da je šel verjetno senzor izpuha (če avto dela normalno, ima moč in ni šel v safe mode). Na servisu so potem zamenjali ta senzor (cca 150 €) in je bilo OK. Ta senzor prej ali slej crkne vsakemu, modificiran kovinski pa je OK. Komot zamenjaš sam (če je notri plastičen, je to v vsakem primeru priporočljivo).

image.png

image.png

image.png

Za tole sm ze tut slisu, poznam primer, ko mu je ta senzor crknu, przgala se je lucka, avto pa brez moci, crknu je pa ravno ta omenjeni senzor 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
pred 7 urami je SpEkTr napisal:

Možno ja, kaj pa če avto ne more dihat s polnimi pljuči in rabi samo čiščenje sesalnega dela + egr.

Js tut mislim, da je to, se nas je ze kr neki srecal s tako tezavo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

I: Montaža Android Auto kit
Napisano
pred 2 urama je tomzel napisal:

Staro okolje deluje kot prej, med aplikacijami je dodan Android Auto. Da deluje, mora biti mobitel priklopljen preko kabla.

Drugače touch screen pri Android Auto ne deluje, pri Apple CarPlay pa baje dela. Jaz sem ga namestil predvsem zaradi potovanj, kjer rabim Google maps, ki so zame najboljša navigacija. Drugače pa imaš lahko še Spotify (jaz ga ne uporabljam) in verjetno še en kup ostalih aplikacij. Od prej imam na telefonu nameščen EasyPark, ki se je tudi pojavil gor in lahko direktno na avtu sprožim parkiranje. Lahko tudi prebiraš SMS, gledaš Google Calendar, poslušaš Podcaste (ne vem po kakšni logiki se vsebinsko pojavijo), novice, kaj več pa nisem testiral, glavno da mi Google maps deluje 🙂

Skratka 100€ in urca dela, se splača kupit. Iz Aliexpressa pa so mi kit poslali v 7 dneh. 

Ja, zej majo novo akcijo, da dobis v 7ih dneh, posiljajo pa mislim da s Ceske. 

Js preden sm tole delu, sm si nalozu nek program na racunalnik s katerim lahk kodiras par stvari, pa si nalozis preko programa na spominsko, pa ai par stvari odklenes. Ne spomnem pa se imena programa, pa deluje sam za stare verzije, mi je pa s posodabljanji ostali vse tak, ko sm si nastimu. 

Nastavu sm si ravn to, da touchscreen deluje med voznjo, pa ko pritisnem gumb za utisat, da mi gre muska, ki jo predvajam iz katerekoli enote na pavzo in mi komad lepo nadaljuje kjer je ostal. 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je tomzel napisal:

Deeyan, hvala za spodbudo, sem se lotil in uredil brez tistega plastičega orodja. Avto se razstavlja kot lego kocke. In deluje s prve 🙂

20220618_195804.jpg

Told u 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je tomzel napisal:

Sem gledal na Youtube, samo orodja nimam, kje se pa dobi tiste plastične zatiče? Se bojim, da bom kaj poškodoval, ker je armaturna iz emitacije usnja.

Cisto vse je na zaticih, mal bolj cuknes pa gre lepo narazen 🙂

En vijak mas samo na lcdju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga Skyactiv Diesel
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Tudi sam imam v glavi zgornjo mejo okoli 10,5 stopinj. Mogoče pa je pomembna tudi obremenitev in obrati, pri katerih je kot merodajen???

Naj bi se merlo pod "engine idling" 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 urami je tomzel napisal:

Imam Mazdo 6 Revolution, letnik 2016. Na Aliexpressu  sem kupil Android Auto / Apple Carplay kit. Software imam verzije 70.00.335 EU N

Iščem nekoga iz dolenjske ali LJ, ki bi mi ga lahko v kratkem, v popoldanskem času namontiral. Ponudbo prosim na ZS.

Tole je slaba urca dela, cist enostavno za zmontirat 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga Skyactiv Diesel
Napisano
pred 13 urami je Alex napisal:

Kaj vidiš oz teh številk? 🤔

1.38 stopinj zamika med senzorjem glavne in odmicne gredi. Nimam pa pojma kolk je sploh zgornja meja pri skyactiv, nekje sm bral, da 10, sam se mi zdi to mal velik, al se motim? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fault code: P24A5 - Powertrain
Napisano
pred 12 minutami je dvorjan napisal:

Ne rabiš nujno peskati. Krtača, šraufciger, tudi zobna ščetka ti pridejo lahko prav.

+ sesalec in kompresor 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima - Mazda6
Napisano
Pred eno uro je pob napisal:

Zdravo.

Naša Mazda 6 letnik 2010 ima težave s klimo. Smo dali preveriti na hitro in so nam povedali, da ni prazna, pač pa da ima nekakšne druge težave.

Zanima me, ali pozna kdo koga, ki bi lahko to preveril? Ne rabi bit uraden servis ravno. :)

Hvala!

TURIZEM-PREBOLD.COM

Turistična ponudba občine Prebold

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fault code: P24A5 - Powertrain
Napisano
pred 1 uro je SpEkTr napisal:

Sploh ni bilo tako zabito. To je stanje večino novodobnih dizlov. emoji849.png

Jp, pr men je blo dost hujse, ko sm odpru takrat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Uf ja, pozabu sm vpisat še fotrovo 323F 2.0 DITD letnik 2000, lastnik je bil 9 let, pa je v vsem tem času menju samo diodno ploščo na altenatorju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje diferenciala cx-5
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

To pomeni, da olje ni treba menjat pred 250kkm....👌

nekje sm zasledil, da je priporočljiva menjava na 150kkm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje diferenciala cx-5
Napisano
pred 14 urami je Dyn napisal:

Ja ampak baje od 2015 priporočajo Sg1 hypoid mazda...ker z 80w90 je prihajalo do nekih okvar?

prvič slišim za tole. Js sm ga lani menju pri 190kkm (dvomim, da ga je kdo pred mano sploh menjavu), pa je blo staro olje čisto kot solza, dal sm pa not točno tega GL5 od Ravenola

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomehanik na področju Maribora
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je jstdoma napisal:

Včasih je bil Mitja glavni za Mazde 😋

https://www.moje-podjetje.net/ms-vzdrzevanje-vozil-mitja-sorko-sp/

Mitja kolkor se spomnem je dal SP nazaj, nvem pa pri kom zdej dela

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je NevLado napisal:

Tako kot je povedal @SpEkTr... Avto ima 3 leta garancije IN ne 5. Po celi EU. Ostali 2 leti sta jamstvo. Torej 3 leta garancije + 2 leti jamstva. Ker gre za uvoz se jamstvo ne prenese na slo pravila in zato je potrebna odobritev s strani deležnikov gor. In če rečejo oni ne je to za njih ne. Če pa imaš slo mazdo pa to požegna slo dobavitelj.

Ta šmoren je isti kot z homologacijo aftermarket pnevmatik. Slišiš 10 različnih verzij ampak tisti ki je pa to zares počel pa edini ve kakšno je dejansko pravilo. In glede garancije je tako kot sem napisal.

sam a ni tak, da bi mogu proizvajalec po vsej evropski uniji zagotavljat enako garancijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pod garancijo bi ti mogu servis kjerkoli po evropi menjat stvari pa ne glede na to kje je bil avto prvič registriran!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obraba volanskega obroča
Napisano
pred 3 minutami je SpEkTr napisal:

Kaj takega gledam, kolk zahtevno je pa to potem zašit gor? Njabrž ne preveč? 

Ker če ga dam tapetniku je okol 100eur recimo. Pa ne vem, če ni treba še volan dol dajat.

ni nobena težava, ker maš že vse pripravljeno, ti sam od šiva do šiva povezuješ skup pa je to to. edino ne naredit iste napake, kot sm jo js, zraven dobiš obojestranski lepilni trak, daj ga gor, drugače se ti bo prestavljalo vse skupi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.