A lahko napi?e? kaj ve? o sen?nikih? Monta?a, delovanje itd.?
Imam te sen?nike od prvega dne (skoraj pet let). Sem jih dal vmes enkrat dol in mi je kar nekaj manjkalo. Pa ?e avto se precej bolj segreva na soncu, ?e jih ni, tako, da jih ve? ne dajem dol. Super je tudi, ker se popolnoma ni? ne vidi v avto (zadnji sede?i, prtlja?nik).
Monta?a: na vratih na okvir okna zalepi? 2-3 plasti?ne kljukice, ki zgoraj dr?ijo okvir mre?e, na dnu ga pa dr?i tapeta vrat / na zadnjih stranski ?ipah (karavan) stoji vpet v plasti?nem okvirju ?ipe / za okno na prtlja?nih vratih pa zatakne? dve kovinski kljukici za zgornjo plastiko okoli okna, spodaj se pa vpne v rob med ?ipo in plastiko. 1,2,3 in so gor oz. dol.
Policisti ni? ne te?ijo. Le enkrat sem imel problem na mejnem prehodu (pono?i), ko je kolegica zadaj sedela in se jo sploh ni videlo, pa sem odprl zadnje okno in ni? pomagalo, ker mre?a ostane na mestu, nato sem se spomnil pri?gati stropno lu?ko in se jo je lepo videlo, da je bil policist zadovoljen. Druga?e bi pa pa? ven stopila...
LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.
1. Uteko?injenega ne dobi? na vsakem koraku - tak?nega namre? potrebuje?, ?e bi hotel kaj "podhladiti" (pod -170°C), ?e pa vzame? jeklenko du?ika, je pa ta v plinastem stanju in kak?ne posebej nizke temperature (npr. pod 0°C) s pihanjem po matici ne bo? dosegel...
2. ?e matico ohladi? se bo le ?e bolj skr?ila in stisnila na ?rauf...
Jures, a CX-ka nima odprtih prednjih lu?i? A si jih kaj pogledal? ?estka ima na prednjih lu?eh dve luknji spodaj (dve odprti 2cm dolgi trdi plasti?ni cevki) in se lahko zgodi, da se ob nizkih temperaturah po kak?ni avtopralnici nabere notri kondenz.
Zadnje lu?i so pa zatesnjene in se na?eloma, ko so enkrat dobro posu?ene ne bi smel notri nabirati kondenz.
... da je potrebno to opravit, saj ima moja Mazda 12 letno garancijo na prerjavenje in ?e tega ne storim, ni nujno, da bi mi ta garancija ?e veljala. Je pa tudi rekel, da se v vrata nato?i neko teko?ino, ki varuje karoserijo pred rjo...
Mene so tudi poklicali (kak mesec nazaj), da naredijo ta za??itni premaz. S ?opi?em namo?enim v neki srdljivi kislini prema?ejo notranjost vrat (snamejo tapete) in ?e nekatere dele karoserije. Fertik so prej kot v dveh urcah in ni? se ne pla?a. Avto pa potem ?e kaka dva dni smrdi. Je pa to trteba narediti za obveljavitev 12 letne garancije proti prerjavenju.
Druga?e pa moja ?e ni nikjer porjavela (M6 2005).
Montira se ga vmes med antenski kabel in priklju?ek na radiju. In ?katlica vedno oddaja signal po kablu (preko vseh frekvenc), tako, da izmeni?no vidi? na zaslon?ku tri zapise: RDS radija, ki ga poslu?a?, notranja temp. in zunanja temp.
In ja, ?e ho?e? gledati temperaturo mora biti vklju?en radio na FM.
Imel sem tisti k. senzor iz Conrada. Bullshit!!!, btw: kam ste montirali zunanje tipalo?
hvala
grega
Kaj pa tole (sicer je spet Conrad, ampak ni nobenega dodatnega zaslon?ka na armaturki):
Digitalni termometer RDS
S tem zunanjim termometrom za vozila si ne boste prihranili le zapletene vgradnje tudi dodatnega zaslona ne boste potrebovali. Vrednost temperature se shrani neposredno v antenski kabel va?ega avtoradia. Vrednost notranje in zunanje temperature se prika?e na zaslonu va?ega RDS-radia, s pozornost vzbujajo?o LED (prilo?ena skupaj s priklju?nim kablom) pa vas dodatno opozarja na temperature pod ni?lo. Krmilno napravo lahko nevidno skrijete za radiem.
Pod sede?em ima? ponavadi ?e napeljane konektorje za gretje sede?ev, lahko tudi za elektri?no upravljanje sede?ev ter stranski Airbag, ki je v naslonjalu (pri menjalniku je verjetno konektor za stikalo za vklop gretja sede?ev).
Radio pri?gan - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb SEEK UP (?e pri modelu '06> ne deluje, probaj POWER + TA).
Funkcija pri?ge vse znake na displeju naenkrat (kontrola morebitnih mrtvih ali obledelih znakov).
Pregled stanja zvo?nikov:
Radio pri?gan - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb AUTO-M.
Radio za?ne predvajati zvok izmeni?no iz vsakega zvo?nika (kontrola ustrezne povezave in delovanja) po slede?em vrstnem redu:
1. Prednja leva vrata
2. Prednja desna vrata
3. Zadnja desna vrata
4. Zadnja leva vrata
Ponastavitev nastavitev zvoka:
Radio pri?gan - Dr?i pritisnjen gumb TUNE/AUDIO CONT. + katerikoli gumb v avtu (razen POWER/VOL).
Funkcija postavi na tovarni?ke nastavitve bass/treb/fade/bal, ostale stvari se ne spremenijo (ALC, radijske postaje...)
Vklop/Izklop zvo?nega signala (BEEP) ob pritisku na tipko (model radija do '06 - srebrn):
Radio ugasnjen - Dr?i pritisnjen gumb SEEK DOWN + gumb 5 (<<) za 3-5 sekund.
Funkcija vklju?i ali izklju?i pisk kadrkoli se pritisne kak?en audio gumb. Sli?i se en dolg pisk, ko je BEEP vklju?en in en kratek pisk, ko je BEEP izklju?en.
Preverjanje jakosti radijskega signala:
Radio pri?gan - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb 2 (disc^).
Funkcija prika?e kvaliteto sprejema radijskega signala in pomaga pri ugotavljanju kvalitete antene, povezave, sprejemnika). Prikaz na displeju je 0-9 (0 = slab, 9 = dober sprejem).
Preverjanje ustreznega delovanja vseh gumbov:
Radio pri?gan - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb TAPE/MD (pri modelu '06> pritisni gumb POWER/VOL + gumb MEDIA).
Funkcija omogo?a preverjanje delovanja vsakega gumba. Ob pritisku vsakega gumba se zasli?i pisk (tudi obvolanskih komand) Npr. v nekem re?imu delovanja radija nekateri gumbi niso aktivni. Tako lahko preverimo ali gumb res ni aktiven ali pa dejansko ne deluje.
Self Test - samostojna diagnoza radija:
Radio ugasnjen - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb AM + gumb TAPE/MD (pri modelu '06> pritisni gumb POWER/VOL + gumb AM + gumb MEDIA).
Radio bo sam naredil nekaj testov za preverjanje ustreznega delovanja audio sistema. Prvi izpis na displeju bo priozvajalec in serijska ?tevilka. Za zaustavitev testiranja in ustavitev trenutnega prikaza na displeju obrni klju? v zaklenjeno pozicijo (LOCK).
Tako, to bi bilo nekaj zanimivosti, ki jih lahko preizkusite.
Iz vseh funkcij se vrnete v normalen re?im delovanja s pritiskom na gumb POWER/VOL.
Brez problema se pa lahko tudi poigrate (tri tipke pritisnjene naenkrat) in ugotovite ?e kak?no morebitno skrito funkcijo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Monta?a: na vratih na okvir okna zalepi? 2-3 plasti?ne kljukice, ki zgoraj dr?ijo okvir mre?e, na dnu ga pa dr?i tapeta vrat / na zadnjih stranski ?ipah (karavan) stoji vpet v plasti?nem okvirju ?ipe / za okno na prtlja?nih vratih pa zatakne? dve kovinski kljukici za zgornjo plastiko okoli okna, spodaj se pa vpne v rob med ?ipo in plastiko. 1,2,3 in so gor oz. dol.
Policisti ni? ne te?ijo. Le enkrat sem imel problem na mejnem prehodu (pono?i), ko je kolegica zadaj sedela in se jo sploh ni videlo, pa sem odprl zadnje okno in ni? pomagalo, ker mre?a ostane na mestu, nato sem se spomnil pri?gati stropno lu?ko in se jo je lepo videlo, da je bil policist zadovoljen. Druga?e bi pa pa? ven stopila...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani