?e enkrat spra?ujem. A nek avto vesoljskega dizajna s tehnologijo 22stoletja, z asisten?nimi pripomo?ki 23stoletja in s 26 tiso? senzorji ne premore senzorja tlaka olja, ki bi pravo?asno zaznal da se cedilo ma?i?
Kar se renoldov ti?e je pa res problem ta da njihovi vozniki ne vedo, kako se odpre hauba oz kje sploh je. . Med rednimi servisi jim ni treba gledat nivo olja. Kaj ?ele da bi to morali po?eti vsak teden.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Ma dejte no dejte. Kak?ne kreme. Kreme kupujejo uni k so narobe zvezan.
Moja mazda 6 313Kkm, slu?bena Honda 200Kkm, slu?bena Toyota, 100Kkm, od najdra?je Megane 200Kkm, moj ?kodilak dobrih 100Kkm - niti en od na?tetih avtov ki jih vozim nima ?isto ni? obrabljeno usnje na volanu. S tem da nobenih kremic. ?e je volan obrabljen v tako rosno mladih letih, je razlog lahko samo eno.
Odgovoren si ti, ker notri sedi? in gleda? naokrog
Misli? naokrog po FB .
Zana?anje na asisten?ne sisteme pomeni tudi to, da bo kak?na re? hudo narobe. Senzor svetlobe ti pri talni megli (nekaj metrov debeli) pa da je sonce nad njo, v sanjah ne bo pri?gal lu?i pa ?eprav pred sabo ne bo? videl nosu. Ampak to je ?e najmanj. Obstajajo primeri da je line assistent na ozki cesti zamenjal sredinsko ?rto za levi rob cesti??a, zaviranje v sili kadar ni potrebno (dogajalo se je v ovinkih ko je sistem prepoznal nevarnost ki ni bila pred avtom ampak na stranski cesti) - komot fa?e? enga od zadaj.
Torej kaj sem ?e hotel povedat o mazdi 5 2015
Ma ni res. Sedaj ti avti sami dr?ijo varnostno, sami prepre?ujejo vijuganje, sami bremzajo ?e kdo sko?i pred avto, sami prepoznavajo pe?ce ob cesti, sami prepoznavajo znake. In ti celo sami povejo kdaj mora? iti na kofe.
Moja mazda ni imela ni? od avtomatike, lu?i je bilo treba po zagonu motorja pri?gat na roke pa niso bile nikoli pozabljene.
Kako je pa kaj pri mazdah z avtomatskim pri?iganjem lu?i ko za?ne de? (senzor de?ja). Ker takim avtom ki nimajo avtomatskega pri?iganja v primeru de?ja- tako kot je rekel Alex v tej temi - take je trba kaznovat ali pa prepovedat prodajo avtov brez avtomatskih lu?i.
Mam raje direkt lu?i pri?gane, kot pa da se tako vozim...
Ne vem, koliko se prihrani s temi sprednjimi dnevnimi lu?mi...bi lahko novo debato o tem odprli...
Meni je pomembneje, da zadnje lu?i gorijo podnevi...
Koliko se prihrani z dnevnimi?
Sodobni avti z zadnjimi LED pozicijskimi in prednjimi LED ?arometi po zelo optimisti?nem ra?unanju 2promila . Po predpostavki da dnevne lu?i uporabljamo samo pol ?asa - v de?ju, jeseni/pozimi imamo ve? ali manj vseskozi pri?gane kratke - se prihranek prepolovi.
Avto s porabo 6l/100km torej prihrani 6mililitrov - ?e mumila?i si ve? vbrizgavajo v ?ile.
Ni vpra?anje koliko goriva se prihrani z dnevnimi lu?mi, ker se prakti?no ni?. Vpra?anje je koliko pleha se pri?para. Pomoje je bilanca negativna.
Da, premium znamke lepo poskrbijo za svoje zveste stranke
Premijum znamke imajo po mojih osebnih izku?njah zaenk. suport svojih strank. Vsaj z mazdo je bilo tako. Sedaj ko nisem ve? na premijum znamki, je odnos druga?en.
Meni je pri 2016 treslo pri 50k kilometrih, s tem da jih je prvi lastnik ?e pod garancijo menjal pri ca. 25.000. Do sedaj sem imel ?e lepo ?tevilo avtov, a ?esa podobnega pri nobeni znamki nisem do?ivel, niti blizu tega...
Japonci pa?. Tudi moj suzuki je imel sranje od bremz, sicer ne tako katastrofalno kot mazda, pa vendarle. Pa saj avti so za gas ti?at ne za bremzat.
Slu?bene izku?nje z nemci s firmo s katero sodelujemo ?e mnogo let vse od svobode - zadnje desetletje pri nemcih nobenega sledu o korektnosti - ne delajo drugega, kot samo gledajo kako te bodo nategnli, pa smo dolgoletna njihova stranka. In, ne, Alex tam na nobenem od vodilnih polo?ajev ni jugovi?a, sami pravi nem?ki arijci tako kot se spodobi, ane. ?e Italjani, ki so kao cigani, so pojem po?tenosti in korektnosti napram ?vabom.
Meni so tudi poslali vpoklic. Imam pa 1.gen 6-ko, letnik 2003...
A to so ti sedaj poslali? Za tiste letnike je bil vpoklic za sovoznikov airbag ?e vsaj ene 5-6 let nazaj. Razen, ?e je bila tudi na vpoklicu vgrajena zani? roba.
originalne so pa? namenjene normalni vo?ji (manj dinami?ni).
Domnevam da to pomeni: Nemoj taknut bremzu ni slu?ajno.
Dajte no dajte, kak?na dinami?na vo?nja. pogovarjata se kot da bi vsi tekmovali v vrcju.
Bremza mora brez problema zdr?at zaviranje 1.5 tone te?kega avta s poltone te?ko prikolico brez naletne zavore po dalj?em klancu navzdol. To je dinami?na vo?nja.
?e pa nova bremza po nekaj deset km s praznim avtom penzionisti?ne vo?nje za?ne opletat, potem je samo za v kanto.
Samo nekaj. Stvar je bila programirana in na osnovi testov je dobila ?temple o izpustih (ki so nenazadnje tudi osnova za davek itd) ?e sedaj zadevo reprogramirajo ker je bil original program o?itno napa?en (pa dvomim da strokovnjaki pri Mazdi tega nebi vedeli), potem pri dobrem litru ve? porabe tudi sami izpusti niso ve? enaki in je to vseskupi enako kot afera pri ljudskem vozilu.
Ce je avto na listi potem ni debate. Moj point je da ce lokalni servis sam me naredi nic pljuva v lastno skledo v bistvu
Ugibam. Mogo?e pa ima lokalni poobla??enec preve? dela z rednimi servisi, kjer zanesljivo porabijo pol manj cajta za izvedbo kot je po normi in so tako na profitu. Pri vpoklicih jim pa mazda ki pla?a popravilo verjetno na?pona normo. Zaradi tega jim potem ni mnogo do tega da bi se ukvarjali z vpoklici in jih potem strankam raje zamol?ijo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne vem zakaj bi na strehi popravljal pike, saj mora bit garancija na prerjavenje. Do de?ja v kabini po slikah sode? je ?e dale?.
Pike je pa (vsaj pri mazdi) najbolje res sproti (enkrat na leto) popravljat, preden pride rja pod barvo.
Je.. ga, mazda je res najlep?i avto, zato pa potrebuje toliko ve? TLC.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani