Skoči na vsebino
servis za m6
Napisano

pozdravljeni....

Ali mogo?e kdo ve,kaj pomeni ropot v motorju ,ko je avto hladen?Zadnji? sem se odpeljal do trgovine in ko sem ugasnil avto sem sli?al ?e vedno,kot da se nekaj vrti v motorju.Kasneje tega ni bilo ve? sli?ati.Hvala lepa za odgovor. :jupiii::jupiii::jupiii::jupiii::jupiii::jupiii::jupiii:

Pa ?e se bo kaj kadilo od avta ne kli?i takoj gasilcov - tudi webasto
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Diesel "ponorel"
Napisano

Nekaj podobnega so meli na RTL 2 v nedeljo (zloglasni pedal za plin, ?e se zatakne - tudi obrati do fula) in je bilo najbolj varno in sigurno ustavlanje - najvi?ja prestava in bremzanje, ?e je zavorni sistem v solidnem stanju, imajo zavore ve?jo mo?, kot motor. Velja tudi pri avtomatikih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ksenon li?i M6
Napisano

Kako si pa avtomatsko regulacijo vi?ine snopa izklopil?

?e ne dela, je ni treba izklopit, samo lu? nastavi? na vi?ino, pa je.

Najbolj?e je ?e to dela? v temi, da vidi? kak dale? ma? nastavljeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavorna ?eljust
Napisano

Vse to je res, ampak brez ogretih zavor v kriticni situaciji ne prezivis, enako na ovinkasti cesti, oprema mora biti pripravljena na situacije

In na kak na?in to izvede? v praksi, re?mo da mora? na eni ravnici naenkrat zabremzat ?

Ups, nisem prebral druge strani sramezljiv .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavorna ?eljust
Napisano

Ja ampak jaz sem bil na servisu pou?en, da je treba diske ves ?as ogrevat in ohlajat. Tisti k bremzajo z motorjem in ni? druzga, to je smrt za diske.

Se pravi, ?e se pela? v Nem?ijo po AC s konstantno hitrostjo 130km/h mora? na vsakih 10km enkrat stisnit bremzo, da diske segreje?, ?eprav bermze mogo?e 50km sploh nebi trebalo. LARIFARI

?e ti zavira? z motorjem, pol ?para? na gorivu in na zavorah, vstavit se pa ne more? na ta na?in.

Za vsako kri?i??e, za vsako rde?o, ali nepredvidene situacije, pa bo? lahko segreval diske in to bi moralo zadostovati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto se ugasne
Napisano

Update: Avto eno uro stoji na parkiriscu in ker snezi ko da je sodni dan, ga zalaufam preden grem pucat. In laufa avto cca 5 minut, nakar crkne. Od tega trenutka avta ne morem vec prizgat brez gasa (takoj ko ga prizgem, je treba obrate drzat nad 1000, ce ne enostavno crkne, cez cca minuto se umiri), v prostem teku na semaforju obrati skocijo za sekundo pod tisto crtico, kjer normalno ponavadi kaze kazalec

Pa se ta sneg, pocasi dobivam popi*ditis. :aaaaa: :ne vem:

Nabavi si aditiv in bi moglo bit dobro en ?as, vsaj dokler si ne nabavi? ventila. Jaz sem tak pregural eno zimo. Poleti se mi to ni dogajalo.

Sem pa aditiv dodajal na 4-5 tankov( en aditiv je 6-7?).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto se ugasne
Napisano

Skoraj sigurno je ta ventil. Jaz sem mel iste simptome, pa sem vlil nek dodatek k gorivu in je dr?alo en ?as.

Najpogosteje mi je crkoval pozimi.

Aditiv, ki sem ga uporabljal, pa je bil Liqui Moly - Sistem pflege diesel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje!
Napisano

Nevem niti kje niti kako se imenuje ta firma, vem samo to da je to v Ptuju, tak so mi povedali in da se dol samo s tem ukvarjajo in da bi mogu avto dol peljat. Jah rekli so da je ventil na visokotla?. ?rp. crknu. Zdej ?e se temu ?e kako bolj strokovno re?e pa nevem.

Bom pa jutr klical na servis in jih bom upra?al kako se imenuje ta firma in da mi nej dajo tel. od njih pa se bom jas sam probal kaj bolje zmenit, ker ne gre mi v glavo zakaj hudi?a je treba avto dol pelat, da mi ta ventil not dajo in zakaj tega ventila ne morjo oni dol poslat!?? :ne vem:

Sej avto dol zapeljat je malenkost, ?e dela avto. ?e je pa avto v okvari in ne gre, je pa najbr? la?je ono zadevo dol dobit kot avto gor!

Res ne zastopim, ?e se to?no ve za kteri ventil se gre, kteri avto je znamka avta, itd. kaj je te?ko ta ventil dat na po?to ?? Jebemti in take servise....

http://www.informacija.net/servis-dts-korenjak

Tukaj sem ga jaz dobil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

''zlatko''
Napisano

Ko sem avto kupil, se je 125 km-jev kar obetajo?e ?ulo, ko pa sem stisnil gas pedal, pa se ni zgodilo ni? kaj posebnega. Sem ?e za?el razmi?ljat o monta?i turba, ampak stro?ek +1000? me je spet postavil nazaj na tla.

Zdaj pa sem kr zadovoljen zaenkrat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

''zlatko''
Napisano

Prej?nji teden sem mel servis na audiju, ki ma 125 konjev. Sem se pa ?e pred tem s svojim mehanikarom pogovarjal o raznih aditivih in je reko da je vse skup larifari.

Po servisu sem vseeno not vlil "zlatkota" in ?ez par minut sem opazil da avto hitreje pride v obrate.

Ta teden pa mi je ?e mehanikar menjal zadnje bremze in po probni vo?nji mi pravi da avto dosti bolj potegne ko pred servisom.

Nisem mu povedal da sem not vlil tisti "larifari"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.