Skoči na vsebino
menjava motorja
Napisano

Zamenjaj samo motor, sesalni kolektor in razdelilec v?iga pusti? in bo delalo BP.

Mi smo to naredili iz 1.8 V6 na 2.0 V6 in smo zamenjali vse razen razdelilca in sesalnega kolektorja in ja kresnil in delal BP.

:D torej kolektor treba dat od 2.0 pa pol dela v redu ce je kolektor pa posledicno maf senzor od 2.0 a ni pol druge mesance goriva in posledicno motor nebi mel take moci kot z original kolektojem,al more bit maf od 2.5 ce je ze racunalnik od 2.5 po moje ja,samo pol konektor ne pase treba predelat za maf senzor :ne vem:

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano
<_< v mojem traktori(audi),je blo prej vedno nalivano aral 5w-40,pa mi ga je zmanjkalo malo dvakrat,pa grem knjigo brat in to sploh ni za avte z dpf po specificikaciji ki so navedene,zato sem ko sem menjal pred 4000km olje in filter dal noter olje ki ga vecina sinfa Castrola(edge),ker ustreza in ima vse cifre ki so navedene v knjigi in avto gre super in se nic ni zmanjkalo,pa v vse prejsnje avte sem nalival castrola in je vsem odgovarjalo ampak txt ker tisti gtx3 al kak je blo pa res ni velalo mi ga je pilo txt pa ne :bravo:

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje zadnjega stekla
Napisano

Opa?am, da mi gretje zadnjega stekla ne deluje tako kot bi moralo.

Traja lahko tudi do 30min, da se celo steklo odrosi.

Mogo?e ?e kdo najdu kak?no re?itev za ta problem ? Kajti zima prihaja, pa je

rahlo za?eljeno, da bi kaj nazaj videl :)

LP

H

:D ne vem ce glih tak dolgo traja ampak folija je upocasnila zadevo isto zdaj na audiju

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka
Napisano

Hvala. ?e nekaj me j**e. Ko sklopko zra?im, mi kar no?e potegnit olja, vsaj v curku ne, malo ga ?prica, curka pa kar ni... Ima to slu?ajno kako vezo z po?eno cevjo?

<_< sklopke ne mores sam zracit more ti v avtu en stisnit dva do trikrat te pa drzat isto kot ce bi bremze zraco te pa nipl odvijes pa to tako dugo ponavlas da bo zrak sel ven in bos mel curek kot ti pravis :D

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ pu??a olje
Napisano
:D kot kaalman pravi 323 ba 1.5 so mele isti problem na razdelilcu vziga je o-ring ki scasoma otrdi in ne tesni vec in zato zacne mastit to je takoj menjano tesnilo pokrova pa ce ti ne pusca ga pusti na miru ce ne pa ko menjas daj samo tesnilo nic mazat

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

izguba homologacijskega karton?ka
Napisano

js sm dobu z MMS-a naslednji odgovor:

Postopek za pridobitev dvojnika homologacijskega karton?ka je slede?.

Za vozila letnik 1998 ali starej?a je potrebno najprej na upravni enoti kjer je bil avto prvi? registriran pridobiti prvotno ?tevilko homologacije. (Ta podatek lahko pridobite le na UE, saj na? arhiv zajema le vozila od leta 1999 dalje. UE imajo te podatke zato ne dovolite da vas » odpravijo« z izgovorom, da tega podatka nimajo je pa res da ga bodo verjetno morali poiskati ro?no)

Nato nam pro?njo za izdelavo dvojnika skupaj z fotokopijo prometnega dovoljenja in podatkom, ki ste ga pridobili na UE, po?ljite na MMS d.o.o., Dolenjska cesta 242C, 1000 Ljubljana.

Poslali vam bomo predra?un v vrednosti 30,00?. Po va?em obvestilu, da ste predra?un pla?ali, vam bomo poslali dvojnik.

ne rabis tega delat na upravni enoti dobis fotokopijo(izpisek)prviga tehnicniga na katerem je stevilka homologacije pol lahko gres kar stem papirom homologirat ce mas kaj in ti tam tak naredijo kartoncek ki stane 8uer plus kolko pa? pride stvar ki jo homologiras

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 f Z5 1.5
Napisano
:P mazda 323f ba z5 tip motorja imajo vsi zobati jermen kot glavno vodilo al kak se naj izrazim ketna pa zene odmicne gredi,nic posebniga

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

izguba homologacijskega karton?ka
Napisano

?ivjo.

imam problem ko sem kupil avto zraven nism dobil homologacijskega karton?ka. v kranju na llp-ju so mi povedali da je bil karton?ek ?e izdan in to v ?tajarskem avto domu, in da rabim za izdajo novega duplikat.

zanima me kako naj zdaj pridobi karton?ek. ali ga lahko tudi na uradnem servisu v kranju

a moram nujno na ?tajersko.

aja ?e nekaj ali za plati??a je nujno imeti ra?un?

hvala

lp.

:D verjetno bos mogo prit na stajesrsko lahko pa jih prej poklices,za platisca ne rabis racuna

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima
Napisano

plin je bil lani se mi zdi nanovo nafilan tako, da s tem naj ne bi blo te?av razn, ?e je spustu kiler. kak?no olje pa je to? kje se ga pa nafila not?

kaj pa za le?aj je pametno ?imprej zamenat al ja <_<

LP, Uro?

:D to je cist normalno delovanje klime pri tvojem avtu ker ko se kompresor vklopi vzame moc motorju na vseh ba dela tak da se kar hitro vklaplja in izklaplja,lezaj pa le cimprej menjaj

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Privijanje vijakov - moment
Napisano

Zaradi tak?nih al druga?nih ?lamparij pri zategovanju vijakov, mi je en pacient (bol? zanga, da ne vem kdo to je bil) POSTRANI na silo zategnil vijak in mi je pri leto?nji zimski sezoni, ko je le-tega mehankar hotel od?ravfati, dobesedno posnelo skoraj celoten navoj na vijaku!! :(

No, piko na i je pa naredil ta drug mehankar, k sm mogu urgentno plo??ice menjat! ?u vijak u maloro :angry: ! Ko, da se dej na tri vijake vozim! Sam dej pa gruntam kaj me bo ceneje pr?l: menjava pesta ali na novo navoj naredit! :vskalo:

:D menjat vijak se iz pesta ven zbije in vstavit novega cist simpl

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poplava v prostoru za rezervno kolo
Napisano

men se je isto zgodilo v nissan sunnyu pred leti, pa kolegi v novi atsri, pa vsi smo to opazil po koncu zime... je pa dejstvo to, da pozimi ne uporabljamo veliko klime. ?e je pokrov prtlja?nega prostora malo zrahljan, pride itak spodej zrak. ta del ni ni? izoliran, iz potni?kega prostora pride vlaćen, topel zrak... se tam ohladi, kondenzira para na vrhu pokrova in se za?ne nabirat na dnu... v eni zimi se nabere kr par litrov vode lahko, ker se nabere kr neki vlage... to je najin zakjlu?ek k sva ga potegnila... se spla?a notr vr?t pred zimo kak silica gel v vre?ki... mislm ve?ji vre?i...pa ne bo teh te?av ;)

lp Janez

?zmeden??zmeden?

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.