Skoči na vsebino
Motorno olje
Napisano

Zdravo!

Ima kdo izku?nje z oljem Castrol TXT? ...za M6 '04 diesel

:)

Tega olja ne delao ve?. Nadomestil ga je Magnatec.

Mene pa bolj zanima kaj tole pomeni

ACEA A3/B4, API SL/CF, MB 229.1, VW 505.00

Pust'te me, da mi je doollgčaaaassss!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava hladilnika?!? Info?
Napisano

?ivjo!

Na klimi mi pu??a hladilnik (napaka najdena na servisu). I??em poceni in zanseljivega mojstra v okolici LJ, ki bi mi tole ?im prej zamenjal. Sem z Vrhnike, hladilnik sem ?e kupil. P.s. lokalni mojster se je ?e usral in rekel, da tega ne bo po?el ker se mu ne da zajeb..

Za vsako informacijo hvala!!!

lp

Se mi zdi da je naslov Zavrh pod ?marno goro 14a pa ne dam roko v ogenj da je pravi naslov je pa sigurno v bli?ini, tam sem bil jaz pred leti in ful zadovoljen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev radijske antene M6
Napisano

Sem upal da mi ne bo treba spet pisat pod te?ave :(

Situacija je slede?a, cca. 2 leti nazaj sem gor montiral kraj?o antenco (?par varjanta).

Danes sem mel ?as in sem jo sku?al odmontirat in ne gre :angry:

Ko sem posku?al odvit s kle??ami sem pri?el do tega da se sedaj vrti na tesno a se jo ne da odstranit :(

Kak?na ideja?

Ker druga?e bom z brusilko zrihtal :hudicek:

PO?pricaj prej z sprejom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnje zavorne ?eljusti M6
Napisano

Tole "poliranje" in ?i??enje batkov je en navaden bla?ev ?egen, ker je ?koda ?asa, bolj da komplet ?eljust zamenja?i ni si ziher spet za 5-6 ali ve? let. Res pa ni poceni.

No sej glih zaradi tega, da ne bi do tega pri?lo bi jaz to prej naredil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ej jaz pa sem se glede tega ?e tolkrat nasral pa kar ne morem in ne morem iz svoje ko?e <_<

Ampak, ?e bom samo pritiskal pedal za bremzo a misli?, da bo cilinder padel ven?

Eno vpra?anje , ali je ?e kdo razdiral zadnje zavorne cilindre??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ni blo potrebe, se drzim pravila ce dela, ne popravljaj

Ej jaz pa sem se glede tega ?e tolkrat nasral pa kar ne morem in ne morem iz svoje ko?e <_<

Ampak, ?e bom samo pritiskal pedal za bremzo a misli?, da bo cilinder padel ven?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz sem vse 4, zadaj je enostavno, M vijak za odpreti 'pokrov' celjusti, zamenjas hitro, pazi le na fedrcke da ne odletijo drugace labko ploscice ropotajo. So takoj na vrhu ploscic.

Batek ima pa zarezo s katero enostavno s kombinirkamo vsravfas bat, pa obvezno odpreti pokrovcek zavorne in kasneje preveriti nivo tekocine.

Pa zadaj se treba sneti rocno na patentu...oz zaticu z varovalko. Spredaj pa japonci ne bi bili japonci ve ne bi dali ogromen imbus za odpiranje celjusti.....se dobro da mam 2 avta da sem sel v izposojo....

Po menjavi pazi, ker se mora pedal vsesti (batki) in se bo se trsal pocasi.

Spredaj pa batki nimajo zareze in je treba papagajke in stisniti, se ne vrti in ob tem paziti na gumice.

Ce ze delas to ti priporocam se zamenjati zavorno tekocino in s tem odzraciti bremze, ker ne gre brez gume dol....nedostopno in

Kaj pa ?e bi hotel zadnje cilindre odpret oz ven potegnit, da vidim ?e je notri kaj rjasto, a si to tudi delal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

jst za mojo Castrol TXT

TXT se sploh ve? ne dobi oz. stare zaloge 2009 in starej?e

frikihamster

jaz dajem 5w40 se mi zdi 30 preredko ker je potrebno verigo mazat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Ker moram peljati avto na servis, mislim sam nabaviti olje, ker ga serviserji preve? zara?unajo. Zanima pa me kerga priporo?ate? Mam pa Mazdo 3, bencinrja 1.6 105KM (2004). V knji?ici sicer pi?e, da je potrebno dati Mazda dexelia ultra 5W30, ampak kokr sm zasledil, ga velik folka kle ne priporo?a. Zakaj to in kaj bi priporo?ali namesto dexelije??

Se pa dexelijo dobi za 8,76? na liter - http://www.poceniolje.si/olje/mazda/5w30-ultra-dexelia.html

Jaz v svojo 6-tko dajam tole MOTUL klikbpa se zelo dobro obnese. Ga tudi dajem v moped ?e 22 let pa je ma?ina ?e kot nova :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 zajla za ro?no
Napisano

Pri Mazadi6 mi je baje "zaribala" zajla za ro?no; posledi?no ne spusti, zavore blokirajo. Bil sem na servisu, kjer so potrdili da je zajla (baje ima nek plasti?ni ovoj, ki se natrga). Popravljat se ne da, mo?na samo zamenjava in ?e to samo original za 120EUR :o

Iskal sem ?e po forumu pa ni? na?el :blush: Je mel kdo podoben problem? Res ne obstaja neoriginalna zajla oz. cenej?a mo?nost popravila?

Za alfo je 150? tko da... tle poglej klik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija prvih lu?i po vi?ini M6
Napisano

330 eur pri skorn?ku nove lu?i :bravo:

sem vse sam zrihtu k se da popravt samo na servisih se jim ne ljubi zajebavat s takimi stvarmi ker je baje kr neki not hin in se ne da popravt servisi pa?

Ja a si ti to zdej zrihtal ali ne, a ti zdej dela regulacija?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj niste prej pisal <_< , sem razdrl vse sicer dokaj enostavno, sama plastika in sem ugotovil, da mehanizem ni ampak elektronika, mehanika OK. Ali kdo ve koliko pribli?no pride prva lu? za navadne ?arnice? :ninja:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ali je kdo imel te?ave z nastavitvijo lu?i po vi?ini v kabini? Desna lu? deluje normalno leva lu? je pa v maksimalnem - zgornjem polo?aju in sli?i se motor?ek za vzdigovanje lu?i kateri dela non stop. Pa kako se snema prva lu? dol ali je potrebno sneti odbija? dol da se sname prva lu??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa ?lovek ni to neko evropsko sranje. :P

Pa kje ma senzor?

Alex

Samo mene pa zdej vsak dan pri?aka "ohlajena" mazdica na 17°C,?eprav je cel dan na 30 °C in na soncu.

Tako vsaj pi?e gor na termometru v kabini

? :huh: Na kero foro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor zunanje je takoj za prvim odbija?em, pred coolerjem (vsaj v 5ki je bil tam), si kaj 'naslanjal' avto spredaj?

YavarYe X6V6

Ja kakor sem napisal izgleda je to programirana zadeva kakor je programirana zadeva kam naj ti kaj piha, ker danes sta mi zunanji senzor in klima ?isto normalno delala pa avto ni glih bil na soncu. Izgleda je zadeva vezana na notranji senzor temperature in ko je v avtu ( pride tudi ?ez 60 stopinj) vro? avtomatsko zni?a zunanjo temperaturo pa pomoje je tudi odvisno katero notranjo temperaturo ima? nastavljeno ( se bo treba malo poigrat s to zadevo).

Glede ro?ne uporabe klime pa vem, ta na?in uporabljam redno na kraj?ih razdaljah, na dolgih pa avtomatsko.

jures

No jaz sem mislil da imam senzor zunanje temperature v desnem ogledalu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako to misli? ? ?zmeden?

Ja ko vklopi? avtomatsko klimo, dokler ona ne dose?e dolo?ene temperature je ventilator na fulu in klima dela tudi na fulu, ni na re?imu ECO. ?e bi klima delala na fulu bi lahko tudi zaradi temperaturne razlike lahko po?ila tudi kak?na plastika na armaturi. Jaz takrat sicer nisem pri?igal klime, vem pa da sem imel na?timano za notranjo temperaturo na 15 stopinj. Ker ko sem ga pri?gal mi je senzor zunanje temperature kazal samo 17 stopinj to se pravi samo dve stopinje razlike in ?e so razlike med zunajo in notranjo na?timano temperaturo 2 stopinje takrat dela klima umirjeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oh,v stari 6ki tisti senzor res ka?e kr neki ,tako,mau za hec..

Sem se razpisal o tem ?e pred ?asom tu nekje..

V novi pa zgleda da dela v redu, nimam ob?utka ,

da bi kazal temp. navzkri? z zdravo pametjo.. :D

Kon?no..

No sej prva tri leta je tudi meni lepo delal, sem pa ?el sedaj preverit in ka?e 26 stopinj realno je pa res, da sem ga imel danes prvi? nastavljenega na soncu celi dan in to z desne strani, mogo?e je pa to res programsko urejeno, je treba biti malo pozoren na to

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo meni se je to tudi danes prvi? zgodilo, da je pri zunanji temperaturi okrog 30 stopinj senzor kazal 17 stopinj. Avto isto stal na soncu. ??asoma mi je pri?el do 20 stopinj ve? pa ne. A je kdo popravljal zadevo ali ?e je ?e kdo kaj pogruntal v ?em je problem <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.