LP! ali mogo?e kdo ve kje bi lahko dobil poceni stransko levo ogledalo za Mazdo 323f BJ letnik 2000? ogledalo pa je elekrtir?no! pa tudi nosilec od ogledala bi rabil! najlep?a hvala! kontaktiraj tukaj ali na ZS ali na 040-350-672
lep pozdrav! ?e en lep ?as opazujem da od 2000-3000vrt/min spu??ava avto ?uden zvok! ropot! pogruntal sem da ropot izhaja iz prvega lonca ! ?elezni opilki ali nekaj takega! morda ve kdo, kje v okolici ajdov??ine ter gorice bi se dobilo lonec za mazdo 323f 2000l??? pa seveda koliko stane???
majkemi... na 323F sem najdel ene pol litra do liter vode pri rezervnem kolesu... pojmanimam od kod... ker je verjetno ?e en ?as bila tam... vse okrog je suho
je kaj specifi?nega, kje lahko sploh probam odkrit predor za vodo ?
Lep pozdrav! jast sem mel isti problem, sedaj pa je vredu! tudi ?e bo? polival vodo po strehi nebo? ugotovil kje pu??a! lahko pa prova?! mogo?e bo? imel ve? sre?e kot jast! 10x sem se zaprl v kofano pa mi je fotr polival vodo pa nisem nikjer videl kje pu??a! pa na servisu je bila tudi ?e parkrta pa niso pogruntali napake! O?itno imajo mazde 323f BJ 98-01 serijsko napako! pol pa so na sevisu pogruntali da pu??a voda v notranjost kamr je pokrov za gorivo! Vto rent itak pameten kot zmeraj imajo vedno prav samo da so se fajn u?teli! kamr je rezervno kolo ma dno gumjasti zamah! najbol? da tisti zamah vsake toliko ?asa odma?i?!
js sem imel isti problem pri strarem avtu pa sem sam eno objemku dal cez un pleh k zasciti karoserijo pred vrocino in sem imel mi,to imas 5 min dela sam mores avto dvignit..
jures je mel prav! tisti pleh sploh ni kriv! danes dopoldne sem odstranil tisti pleh pa je ?e zmeraj blo sli?ati ?uden zvok! pol pa sem cel izpu?ni sistem tresel pa sem zasli?al kako v prvem loncu nekaj ropota! drobni delci ?eleza so noter! tko da mi avspuh znotraj razpada! na ?alost!
JA sej to je to na auspuhu ali v auspuhu ti resonira - zato samo na dolo?enih obratih (tresljajih)
ma en pleh je!!! morda se je kak?en vijak odvil! ma je full sli?at in ?e ma? muziko potiho pol pa je kriza! in je lih pod nogami tko da je zelo sli?at!!!
se pravi zvok prihaja nekje iz auspuha? daj malo vec informacij - velikokrat pa gre za drobce kovine v auspuhu ali katalizatorju in 'pojejo' oz, resonirajo
mislim da sem pogruntal kaj je sli?at!! zad za katalizatorjem je plo?evina ki jo trese! pa? vibrira! tista plo?evina je za??ita med dnom avta ter cevjo od avspuha! saj mislim da je to! ker ko sem zagledal tisto plo?evino in sem parkrat udaril po njej mi je bilo vse jasno!!! ?eprav mi ni lih jasno zakaj mora biti tam plo?evina in nikjer drugje jo ni!! cirka 80cm je dolga!
se pravi zvok prihaja nekje iz auspuha? daj malo vec informacij - velikokrat pa gre za drobce kovine v auspuhu ali katalizatorju in 'pojejo' oz, resonirajo
ja lahko ti samo ?e povem da glas prihaja samo med vo?njo in ne ko je avto na miru!! lahko da so objemke od avspuha preparele... tak kovisnki glas je! mogo?e je to posledica nesre?e ko sem mel nesre?o!! samo avspuh je bil nedotaknjen!!
jast pa imam en problem! no nevem ?e je lih problem uglavnem moja mazda spu??ava ?uden zvok od 2000-3000vrt/min! nevem kaj je to! Je mogo?e kaj narobe z izpu?nim sistemom narobe? vsake toliko ?asa je vredu zvok ampak 3/4 ?asa pa je ?uden zvok! kot da bi po konzervi tokel:( ali mogo?e ima kdo kak?e izku?nje s tak?nim problemom kot ga imam jast??
?e si lampo preve? zadihtal potem bo vlaga VEDNO noter, prewvwri kako je z "zra?nikom".
sem vlago spravil ven!! pa? kjer da? ?arnico notr sem z su?ilnikom za lase posu?il vlago, ter kjer je ostala lu?ica vode sem z svedrom premera 4mm zvrtal luknjo ter spravil vodo ven!!! ta postopek sem naredil ?e 4x ampak ?e zmeraj je vlaga noter!!!!
a mi zna kdo svetovat kako naj to lu? zrihtam da nebo ve? prihajala vlaga v lu???? lu? sem ?e snel dol z vezne stene pa sem jo okoli in okoli zasilikoniral pa vseno pu??a pa kjer je bila ena poka na zadnji strani lu?i sem jo tudi z silikonom namazal pa vseno pu??a ma kdu kak?en nasvet??? sicer pa je to lu? od mazde 323f BJ letnik 2000!
Tudi pri nas je bila voda v prostor?ku pod dvigalko. Sicer ni nikjer nobene luknje. Vodo sem popivnal in zdaj je ?e nekaj ?asa suho. Nimam pa pojma koliko ?asa je bila ta voda notri, kajti ko smo avto kupili, je bil star 9 let. Zdaj ga imamo dobrega pol leta in sem ?ele pred kratkim opazil to vodo. Lahko da je ?e zelo dolgo bila notri, ali pa ne.
pri meni je isto!! avto sem kupil lansko leto novembra ko je mel 8 let!!! in ?e ?as sem slu?ajno pogledal h rezervni gumi in dvigalki in zagledal vodo!!! in od tiskrat se mi je to ?e parkrat ponovilo ampak ?e nismo ugotovili od kje pride voda noter!!!
Glih v teh dneh z drago kupujeva 323F, pa mi je blo zanimivo da sta oba modela nekje istih cen, medtem ko je potem estetika odlo?ila v prid BA (jasno)!
Kaj pa (?e ma? ?ibedah), je mo?no, da so kanal?ki zabasani, pa se pol voda porazdeli kjer jo je volja!
Sem pa sicer tut sam takoj pomislu da lu?i ne dihtajo okej!
ja sam kako pride voda v luknjo za dvigalko!!!??? 1x ko smo provali z vodo pos trehi sicer je bil avto na dvori?u ki je malo dvignjeno(klanec) in je voda pritekla z zadnjega paraulta( pa? zadnja stran avtomobila) samo ni nikejr videti kak?e razpoke.....
Prerjavel zadnji del? Odstrani plastike pa poglej malo. Ali pa se ule?i pod avto, pa preglej zadevo. Mogo?e mal prepikaj z kak?nim izvija?em...
Tako se je zgodilo kolegu na 323F BJ...
ma ni nikjer rijasta!!!! in tudi razbita zadej ni bila tko da nimam pojma kje bi lahko pu??alo!! guma pri kofani je kot nova in pri rezervarju tudi ne pu??a tko da nimam pojma!!! 3x sem peljal na Avto Rent u Novo gorico in mi niso pogruntali:(
se je ?e komu zgodilo da je imel v prtlja?niku vodo? Avto ni bil razbit, moker je ob desni strani tam kjer je spravljena dvigalka. Voda je popolnoma ?ista tako da se mi zdi da od blatnika ne more bit... Se komu sanja kaj nardit?
Lp
lep pozdrav!! to kar se je tebi zgodilo se je tudi meni zgodilo!!! voda v luknji za dvigalko pa voda v luknji pri rezervnem kolesu!! pa sem peljal na servis kjer sem kupil mazdo pa smo z vodo po strehi zalivali pa ni nikjer priteklo in vsake toliko ?asa se mi ?e zmeraj napolni!!!!
pred kratkim sem kupil zelo lepo Mazdo 323 F 1.4i 16V (BJ),letni 1998 (slika v profilu).. in imam vpra?anje.
Avto je sicer ?pica ohranjen(vizualno in tehni?no), ima pa vseeno par malenkosti za popravilo oz. pregled.
v dvomih sem ravno zaradi mo?i motorja, porabe in morebitnih "nepredvidenih" stro?kov, ki ?e sledijo...
motor tega avta je 1.4i (1324 cm29 ter 54 kW), z 110.000 km... zdi se mi da je motor kar malo premalo mo?an... saj je skupna te?a vozila 1070 kg oz. bom kr reku da pogre?am mo? pri pospe?evanju (npr. po avtocesti za prehitevanje)...
Zame je bil vedno sanjski avto Mazda 323 F ( ?e tista prva stara F-ka.. pri kateri se ?e dvignejo lu?i) ... in sem si tako tudi ?elel kupiti oz. njeno novej?o namestnico.... pa na ?alost ravno prav "starih" ni bilo na voljo ... zato sem kupil zgoraj omenjeno... ?e? saj je ravno tako F (mazda je pa? mazda)...
prvi? mi je avto kar malo predolg.. pa ?e pove?ini se vozim sam in takega kufra niti ne rabim ...
nisem niti prbli?no ni? mehanika, zato mora bit avto brezhiben oz. funkcionirat brez te?av.
Prihaja ?as, ko bi moral zamenjati oba prednja amortizerja ( na Mazda servisu cca 250 ? z monta?o oz. 92 ? za 1amortizer)... pa me zanima naslednje...
Zdej pa vpra?anja za Vas :
1.) ali je bolj? da jest to zdej zamenjam in prodam avto ?
2.) ali bolj? da pustim tako kot je .. in prodam oz. zamenjam avto ? btw. menjam za 323 F letnik 97 ali 98 coupe oz. ?portna )... se to izpla?a ?
3.) kak?na je va?a povpre?na poraba ? ... moja je cca 7,5 - 8,0 ? ali je to normalna poraba (mam pa kr te?ko nogo, vendar po naseljih nikoli ne divjam ) ?
4.) pri tej starosti, kilometrih ... ali lahko pri?akujem ?e kako hibo, okvaro, potrebno popravilo ?
redni servis je bil opravljen pred mojim nakupom ( menjava olja, sve?k, jermena,filtri)... sam pa sem ?e zamenjal tudi olje...
5.) ali kdo menja avto za 323 F (coupe) ?
mimogrede - za servis bom uporabil poobla??eni servis iz Zagorja, ker je bil avto tudi tam kupljen, pa ?e dosti cenej?i so kot v LJ (urne postavke)...
Zahvaljujem se Vam za vse odgovore in nasvete. 323 F-an
lep pozdrav! jast mam mazdo 323f BJ 1.8 16V letnik 2000! moja poraba pa je okoli 8,5 odvisno od moje te?ke noge!!!! in z mojo mazdo sem zelo zadovoljen!! seveda j 1840ccm in ima 150KM!!! pri 110.00km ki jih ima trenutno nisem imel nobenioh problemov in tudi prej?ni lastniki jih niso imeli!!! glede dol?ine pa je res velik avto:)
Gasscoin, te ?isto razumem glede ?ustev in prej?njih generacij 323F-ja, tudi sam sem velik ljubitelj najstarej?e generacije (z dvi?nimi lampami)
Oblikovno, je bila meni vsaka serija te izvedbe ?e slab?a, tako da tale tvoja BJ generacija mi nikakor "ne potegne", ostalo pa pa? stvar ob?utka oz. osebne presoje, je pa dejstvo, da kvaliteta gre ?edalje bolj navzdol, ?e ne drugo zaradi zmanj?evanja stro?kov in pove?evanja proizvodnje! :ne vem:
?e ti avto ni nevemkaj, pa se ne po?uti? najbolje v njemu, potem morda res menjava ne bi bila odve?, ne vem odlo? se sam!
?e bi menju za eno serijo starej?o, alla zelenc generacija, bi biv mogo?e skor idealn motor 1.8 16v, ker niti ?e ni tok po?re?n, pa s svojimi 115 KM ?e mora kar nekako potegnit, je pa problem da je ta omenjeni motor pri nas prava reeeedkost, verjetno se da kje ?ez mejo kej dobit, tko da je za razmislit!
lep pozdrav!! ima? prav glede redkosti mazde 323f BJ 1.8 16V!! jasts em jo kupil 8 mescev nazaj v Novi gorici!!! vo?ena vseh 8 let na gori?kem!! zelo dobro ohranjena razen laka ni ve? ?eprav se sli?i 115KM veliko pa nima tisti pospe?kov ker ima 1115kg!!! prijatel z golfom 4 1.6 16V me nese v pospe?kih!!! druga?e pa sem zelo zadovoljen z mojo mazdico:)
lep pozdrav! jast mam mazdo 323f BJ 1.8 16V letnik 2000! moja poraba pa je okoli 8,5 odvisno od moje te?ke noge!!!! in z mojo mazdo sem zelo zadovoljen!! seveda j 1840ccm in ima 150KM!!! pri 110.00km ki jih ima trenutno nisem imel nobenioh problemov in tudi prej?ni lastniki jih niso imeli!!! glede dol?ine pa je res velik avto:)
lep pozdrav!! ima? prav glede redkosti mazde 323f BJ 1.8 16V!! jasts em jo kupil 8 mescev nazaj v Novi gorici!!! vo?ena vseh 8 let na gori?kem!! zelo dobro ohranjena razen laka ni ve? ?eprav se sli?i 115KM veliko pa nima tisti pospe?kov ker ima 1115kg!!! prijatel z golfom 4 1.6 16V me nese v pospe?kih!!! druga?e pa sem zelo zadovoljen z mojo mazdico:)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
LP! ali mogo?e kdo ve kje bi lahko dobil poceni stransko levo ogledalo za Mazdo 323f BJ letnik 2000? ogledalo pa je elekrtir?no! pa tudi nosilec od ogledala bi rabil! najlep?a hvala! kontaktiraj tukaj ali na ZS ali na 040-350-672
Povezava za deljenje
Deli na druge strani