Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

...Kljub temu mi avto ?e vedno trese oz. vibrira v prostem teku. Ko so temperature nizke in ob hladnem zagonu avto vibrira bolj ob?utno oz. tako mo?no, da se ?ipe na rahlo tresejo in pa plastike po armaturi mi ropotajo. Enkrat ko je avto "ulaufan" oz. ko je ogret je ta problem ob?utno manj?i oz. je to ropotanje precej manj?e in tudi manj mote?e. Med vo?njo oz. ko je avto pod obrati vibracij NI. Mislim, da tudi zaradi teh vibracij sli?im neki kovinski zvok pod podvozjem (vrjetno auspuh), vendar je pa spet ista zgodba, ko avto mo?no vibrira se ta kovinski zvok ob?utno bolj sli?i, kot  pa enkrat ko je ogret. Sklopka se mi zdi, da je notri ?e prva in prav tako vztrajnik ali pa zna biti nosilec ? Avto je mazda 6  1.8   220.000 prevo?enih.

Imam enake probleme, enak avto. Sicer samo vibriranje ni tako zelo hudo, ampak se mi zdi da vseeno ni ?isto normalno. Splo? "ro?ljanje" na podvozju je zadnje ?ase postalo intenzivnej?e. A je ob izpuhu kak?en "za??itni" pleh ki je odrjavel in sedaj malo vibrira ali je kar sam auspuh to?

Pa ?e ena druga te?ava: V prostem teku mi ob?asno preve? nihajo obrati. Kaj bi to bilo?

P.S. ali Pelko ima kak?no ma?inerijo za klimo s?istit? Se mi zdi da nekaj smrde?ega raste notri  :glare:

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja pojedla blatnik
Napisano

Hvala vsem, avto je bil vo?en po ?tajerskem in gorenjskem kjer, za?uda, ni? ne ?paramo pri posipalnih materialih :/

pa ?e 02 letnik (naj bi od 03 ali 04 dalje zrihtal te te?ave?) Sem videl pri siluxu novega za okol 40eur tako da bom kar tega vzel.

Je pa avto v resnici srebrne barve ;-)

pa ?e eno vpra?anje; a se to pelje k kleparju ali li?arju? Bi pa ?e par drugih koncev dal zbrusit kjer je rja ?e v zametkih

Scr3am: pri katerem mehaniku si pragove rihtal? Zgleda kar dobro opravljeno delo

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja pojedla blatnik
Napisano

Zdravo!

Leto?nja zima je dokon?no preglodala sprednji voznikov blatnik moje Mazde 6 '02.

Malo sem premi?ljeval kaj storiti da bo relativno ugodno.

Dobit kak?no stol?eno (z sovoznikove strani), po mo?nosti v enaki srebrni barvi?

A je blatnik enak za celotno gen.1?

?e kak?na druga opcija?

Pa ?e nekaj za se zgra?at  :jezicek:

DSC_0189.jpg

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 1.8 bencin cuka
Napisano

Na zadnjem servisu so se te?ave ve?inoma odpravile, oziroma jih je odpravil Simon ?e smo bolj natan?ni. :party0035:

Menjava sve?k in ?i??enje lopute je bilo povsem dovolj.

Zdej cuka samo tolko kot imam gnilo sklopko  :glare:

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 1.8 bencin cuka
Napisano

pozdrav!

sem ?e kar nekaj brskal po forumu glede te te?ave pa sem na?el podatke samo za diesel verzije.

No, te?ava je v tem da moja mazdica 6 (1.8l, bencin, 120KM, '02) pri pospe?evanju iz nizkih obratov cuka (kar precej).

Predvidevam da nisem edini, kaj bi to bilo?

Pa da ne odpiram nove teme; se je ?e na?el kak?en "patch" za volan ki je malo v desno?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 '03 1.8l akumulator
Napisano

Zdravo,

nekje do zime bo ?as da zamenjam akumulator.

Trenutno imam enega od prej?nega lastnika (stara topla 45Ah  :glare: ). 

glede na le?i??e akumulatorja in velikost avta bi rekel da je to premajhen akumulator.

Kak?nega bi potreboval, oziroma ali moram na kaj pazit pri izbiri oblike, priklopov,...?

Pa ?e, kako najbolj?e re?it problem prevelikih objemk za trenutni akumulator?

(moja je bila samo nataknjena gor in je v?eraj na semaforju dokon?no izgubila stik z akumulatorjem)

Bi dal kar en kos bakrene plo?evine okoli elektrod in zategnil, ali je kak?en elegantnej?i na?in v igri?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s porabo 323P
Napisano

no dorb, ni ravno kapljal, ampak ko sem malo dvignil obrate, recimo tam na 4500 alim ve?, je po parih minutah (ko sem hotel avto iz snega dobit), je bil zadaj sneg kar malo ?rn, kot ?e bi ga malenkost s ?rnim sprejem po?prical. olja mi pa gre kak?en liter na ene 1500-2000km

ker pa je bil avto jeseni na servisu, so bili menjani, filter bencina, sve?ke in kabli.

a mi zna? razlo?iti kj bi se dalo do lambda sonde pridt, da pomerim napetost ki jo da (?e odstopa od normalnih)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s porabo 323P
Napisano

Pozdravljeni!

Imam mazdico 323P 1.3l 16v, letnik 97. ?ez zimo sem imel obupno porabo (8l-9l) pripisoval sem jo ni?jim temperaturam, zimskim gumam in vo?nji z mrzlim motorjem.

potem pa je pri?la pomlad in sedaj poletje, gume sem menjal za letne (fulda ecocontrol), poraba pa se je zni?ala na kak?nih slabih 8, kar se mi zdi preve?, ker sem imel jeseni z slabimi eskimo S3 porabo pod 7l, vozim pa stalno pribli?no enako.

jeseni je tudi padel na tehni?nemu, zaradi prevelikih izpustov pri pove?anih obratih, mehanik je rekel da bo treba menjati katalizator.

-je zani? celoten katalizator, povem lahko ?e da mi pije kar preve? olja, enkrat ko sem v snegu zakopal in malo navil obrate ga je kar metalo skozi auspuh, -ali olje uni?i katalizator (da ga nebom menjal in bo ?ez leto spet zani?)?

-ali je zani? lamdba sonda in bi lahko z zamenjavo le te, precej pridobil pri porabi.

?ekdo ve kaj, kar bi bilo primerno za plitvo denarnico in primerno za "sam svoj mojster", vsak komentar je dobrodo?el. :)

Pa da nebo kdo ?udno gledal, post sem dal tudi na avtomobilizem.net :)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 montiranje stre?nega okna
Napisano

A je kdo to ?e poizkusil? Vzel bi enega iz kak?ne karambolirane 323 in namontiral na mojo, je tukaj samo rezanje strehe ali je stvar bolj zakomplicirana? npr. da ravno po sredini poteka kak?na oja?itev ali kaj podobnega.

Lp

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 sede?
Napisano

Ja nekaj takega je, 4 ?raufi, pa mislim da niti niso pokriti z nobeno plastiko, ?e pa so se pa plastika z lahkoto odstrani (kak?en hakel?ek ima to je pa tudi vse)

A je kdo ?e kdaj videl kak?no 323 da ima ogrevane sede?e? jaz bi to zelo rad imel (pozimi je pri nas pasje mraz)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje v menjalniku in sve?ke, 323P
Napisano

bolj kot gledam avto, manj vem kje je kaj... kje hudi?a naj najdem nekaj za odtankati olje menjalnika? pa kako pribli?no izgleda, predvidevam da je za odto?it ga nekje pod avtom, za natankati pa nekje v ma?ini.

?e mi kdo namigne kaj v zvezi s tem bom zelo hvale?en. (saj ne da mi ne bi uspelo, ampak bi kak?na ura ve? potekla ?e bom sam gruntov kje je kaj)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje v menjalniku in sve?ke, 323P
Napisano

1. Je zelo zakomplicirano zamenjati olje v menjalniku? Avto je Mazda 323P, 1997, 1.3L 16v in koliko litrov naj bi ?lo noter

2. Kak?no olje naj bi se uporabljalno za menjalnike (je sploh kaj razli?no od tistega v ma?ini, je to polsinteti?no, sinteti?no...?)

3. Je treba pri menjavi olja v menjalniku zamenjati tudi kak?ne filtre olja? (?e sploh obstajajo)

4.Koliko olja prb. gre v ma?ino?

5. (ni nujno) ?e bi mi kdo na hitro razlo?il oznake na oljih (15W-40, 5W-40,...), in pribli?no razliko med njimi.

Ker bolj ko jih gledam manj vem.

6. Kako je s sve?kami in menjavo? zdi se mi da samo odvije? da? staro ven in novo noter, je treba na kaj pazit?

Lp :)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cviljenje v motorju
Napisano

Danes mi je iznenada za?el cviliti/?vi?gati avto. Prav tako je ob istem trenutku se menjalnik za?el ?udno obna?ati, ni bil ve? teko? ampak se je zdelo kot da ob nekaj praska. Je mo?no da je sklopka popolnoma fu??

avto ima 204kkm, mazda 323p 1.3, 16v, let 1997.

te?ave se dogajajo do nekje 3500 obratov, potem izginejo, razen izgube mo?i ki je konstantna in se zelo ?uti, vsaj kakor mi je uspelo pogruntati, na?alost nimam obratomera.

druga stvar bi lahko bila jermen, ?eprav nevem kaj bi to imelo opravka z menjalnikom, pa tudi ko sem gledal v ma?ino se je zdel brez problemov, tudi ?e sem v prostem teku malo navil gas (takrat tudi ?vi?galo ni ni?)

?e je sklopka, kak?en stro?ek je to? (recimo da sam kupim dele in potem en popoldanec to sestavi)

(Od takrat ko se je tto za?elo dogajati je bilo prevo?enih ?e dobrih 10km, do doma, se lahko ?e kaj drugega uni?i ali je to pa? to?)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.