Lej kot sem napisal, in to parkrat preverjeno ker nisem verjel ra?unalniku in sem ?el to parkrat sam prera?unat pa mi je isto pri?lo kot ka?e ra?unalnik.
Po avtocesti se vozim 130 oz. raje 140, ve? pa res ne oziroma redko!
Porabo imam 5,8!
Lih u?eri sem tankal, sem naredil 865 km z tankom.
Tko da ?e kdo re?e da je to podnormalna poraba za taki avto ....pol nevem je pa? podnormalna ampak dejansko mi tok kuri, zato se pa ?udim nekaterim ki pi?ete ali pi?ejo da jim ?re 8 ali ve?! Kako od kje nevem?!?
Nevem kaj hudi?a mate vsi res tako te?ko nogo ali v ?em je ?tos??
Tu pa tam ga tudi jas rad pritisnem do daske ker je to dobro za motor... druga?e se pa ve?inoma dr?im omejitev in nisem med divjaki, ker samo nekaj si zapomnite, tisti ki radi divjate: tudi jas sem pa me je izu?ilo, pa nisem neki star ata ali kaj podobnega, sem dokaj mlad voznik, dobrih 10 let imam izpit, in to vam povem da tiste, ki ?e ni izu?ilo, da divjanje ni primerno za na?e ceste in tudi ne za tuje, vas ?e pa bo...upam da ne prepozno!
Hja povedat sem hotel nekaj drugega pa me je zaneslo... govora je o porabi, no men ra?unalnik ka?e 5.8, pa se mi je zdelo da la?e in sem to trikrat zapored preveril sam in izra?unal in ne la?e niti malo! Izra?unal sem 5,8 - 5,9.
Torej moja poraba je taka. To je povpre?je avtoceste, vo?nje v naselju, izven naselja, in ker sem doma na nadmorski 650, je tudi malenkost hribovske vo?nje. Vozim se normalno, in ne ciazim kot bi se lahko reklo, marsikdaj mi je v napoto ka?en voznik in komaj ?akam da ga pihnem... Po avtocesti se ne vozim 180 ali ve? kot pi?ete nekateri, ker ne mislim pla?evat za take brezvezne stvari raje se ustavim kje pa dam za kako rundo pa kaj pojem dobrega kot pa, da bi polnil dr?avni prora?un s temi neumnostmi. Ponavadi se peljem 130 ali raje 140.
U glavnem res imate te?ko nogo ?e vam je poraba pri nekaterih 8 ali ve?! Ali pa je v ?em drugem ?tos.
Aja.... hja pa ?e to: Vozim namre? Mazdo6 sport combi disel, 136 KM
ti, Bosko, kolk si pa ziher v realne km? A lahk vpra?am, kje in za kolk si ti to nabavu?
Jst jo mam ?e ve? kot let, pa je ?e takrat mela 120k km, pa ni bla med "rekorderkami"
Sm pa zaznal nek vzorec takrat, da so se pri enih in istih prodajalcih ene in iste fore pojavljale
Mal ?udn to glede km, sploh ker je ?e za mojga na servisu reku, da je kljub izpisku od mati?ne lizing firme v ITA o dejanskih km, vse mogo?e
Nevem, a ni to mal malo km, glede na to, da se oni pol dneva vozijo samo od vzh. do zah. italjanske meje, kja ?ele na jug (in pomno?i to s 4 leta)? ?e jst nardim v SLO na let vsaj 25-30k km, pa nism ravno intenzivni "maratonc"
Sicer pa vso sre?o
lp,
D
Ja lej sej tut jas dvomim v tele kilometre, in tut onmu prodajalcu v avtohi?i sem reku, da dvomim v to ampak on je itak zagovarjal svoje in mi je reku, da je to stoprocentno in nevem kaj in da mi lahko da tudi neko garancijo ampak se nism hotu pol ?e s tem ubadat. Pomoje jih ima tut ve?. Je pa druga?e lepo ohranjen, sede?i so oble?eni v usnje in to usnje ni ni? kaj veliko znucano, pa tut ostale stvari ki se hitro lahko obrabijo so lepo ohranjene, tak da nevem no, po moje kaj velik ve? jih tut ne more met.
Kupil sem ga pa u Ljubljani v BTC-ju na letali?ki, avtohi?a Cesar d.o.o
Dal sem pa 10 000? oz. malenkost manj.
?e so me nasral so me... kaj ?em, men je va?no da mi dela kot more in da nimam problemov z njo.... ?e trkam po lesu!
1. Kdaj ima smisel dajati "zlatkota" noter, ko je olje novo ali tudi po par 1000 km?
2. Koliko ima smisel dati noter 1 fla?ko ali 2? Pa to vsaki? toliko?
3. Kaj pa kej v nafto? Nekdo mi je omenil malo 2-taktola.
Jas nisem mel pred nedavnim pojma okrog tegale zlatkota zdej sm pa ?e kr neki prebral okrog tega pa ti lohk jas povem 1: Ko je olje novo! Ob menjavi olja doda? ?e zlatkota in to v ogret motor potem pa pusti? ?e nekaj ?asa motor delovati.
2: ?e ima? mazdo6 dizel pol ti gre noter malo manj kot 5 litrov olja. Zlatkota da? not 5-10%, se pravi zadostuje 250ml, se pravi ena ta plo?evinka je za prvi? dovolj, pri drugi menjavi pa da? pol te fla?ke. 50% manj kot pri prvi uporabi zlatkota.
3: Za tole nisem ?ist ziher sam meni se zdi to nesmiselno!
Hja jas imam tega zlatkota noter en teden, naredil sem okrog 1000km in imam ob?utek da avto malo bolj potegne....malo je dobil na mo?i...mogo?e se samo zdi.... bistvenih drugih razlik nisem opazil, razen tega da ko sem ?el kontrolirati nivo olja sem opazil, da ni olje skoraj ni? potemnelo.
Druga?e sem ga pa dal noter za preventivo da lepo ??iti, tesni tako kot treba itd.... ne zato ker bi mel prej kake probleme.
Jas naprimer sem kupil use dele za servis se pravi use filtre kar jih obstaja, olje za ma?ino, potem so mi pa dolili ?e hladilno teko?ino, pa teko?ino za servo volan pa olje za zavore.... skratka use je menjal kar se da. No skratka to use sem kupil pri KUKU v Slovenskih Konjicah vse dele sem tam naaro?il in jih drugi dan dobil in tudi servis so mi tam naredili.
Glede delov ki sem jih tam naro?il... vse najmanj 50% ceneje, ka?na stvar pa celo ve?!
Hhvala lepa za odgovor na moje prej?no upra?anje! No moram povedat ?e enkrat da nimam ZAENKRAT ?e teh te?av kot jih navajate nekateri, no ja avto ima komaj nekaj ?ez 80 000 prevo?enih tako da skoraj nebi smel imet te?av, ampak sem jas naro?il kljub vsemu tako za preventivo tale dodatek k olju, kot pravite tule ZLATKOTA, in ga dobim v nekaj dneh domol po po?ti, to vlijem not in potem bomo videli. Bistvene spremembe itak ne bom opazil pomoje ker ?e zdaj nimam te?av, ampak kot pravim to je preventiva. Pa? rad privo??im avtu vse najbolj?e in upam da ta stvar tudi je neki najbolj?ega kar avtu lahko dam!
Samo malo sem za?el biti razo?aran nad temilemi na?imi japon?ki.... no saj meni gre zaenkrat ko urca nimam pripomb.... ampak ko berem tule na forumu va?e te?ave mi pa ni ?isto useeno in sem za?el kar malo dvomit o kvaliteti teh japon?kov. Ali je mogo?e samo Mazda naj?ibkej?i ?len japonskih izdeljkov?? Mo?no!
Bomo videli kako se mi bo avto obna?al v prihodnje druga?e grem pa na kako Hondo, ali pa Toyoto....
Aja mimo grede imam Mazdo6 sport kombi, letnok 2004.
Ko prebiram tele va?e izku?nje in mnenja ipd... me je za?elo kr malo skrbet! Imam 6-ko dizla letnik 2004, imam ga dobre pol leta uvo?en iz Italije, prevo?enih 85 000 in kolikor ?asa ga imam sem zelo zadovoljen z njim. Nivo olja ve?krat kontroliram in do sedaj nisem opazil da bi se nivo olja pove?al ali obratno.
Uporabljam druga?e motorno olje CASTROL 5w30.
Ko berem va?e poste tuki omenjate nekega "ZLATKOTA". Je to kak?en dodatek olju, ki dodatno ??iti dele motorja pred obrabo in pove?uje tesnenje?
No to me res zanima kaj je s tem ker bi tudi jas dal v svojo mazdo tega "zlatkota" pa ?eprav ?e nimam zaenkrat teh te?av. Saj veste bolje preventiva kot kuretiva.
?e mi lahko kdo lahko kaj ve? pove okrog tega "zlatkota" bi bil vesel!
Tudi to kje se ga da dobit oz. naro?it in koliko kaj stane in tudi ali je to primerno za vse vrste dizelskih turbo motorjev da nebi naredili ve? ?kode kot koristi
Razlika je edino ta,da je v mrazu (pozimi) bolj viskozno in prej za?ne mazati,poleti pa malo kasneje.
Vse vzemi samo dextelie raj?i ne.
Ja sej to je vse res sam, jas osebno sem bolj zihera?ke sorte in dam not to kar je predpisano pa mirno spim. Druga?e je ?e avto nima turbine pol konc koncev nima kaj bit, turbina je pa baje bolj ob?utljiva, bok nedaj da je premali nivo olja v ma?ini, gre takoj po gobe! No ja vsi mehaniki pravjo da so olja po specifikaciji, kakovosti, bilo kiro olje kupi?, zelo zelo podobna, ker so standardi taki kot so in morajo ustrezad dolo?enim merilom, tako da so danes olja zelo podobna med seboj.Za olje dextelie nisem sli?al ni? slabega za enkrat in tudi ni? dobregatako da nevem, ?e pa vi nekateri pravite da ni uredu pol verjetno ni in vam verjamem. Jas osebno uporabljam olje castrol in sem z njim zelo zadovoljen. Menjam ga pa zmeraj pred zimo oktobra ali novembra, ker se mi zdi da pozimi ob niskih temperaturah najbolj lahko ?kodujemo ma?ini, ker so pa? temp. nizke in ni mazanje tako kot bi moralo bit.
Verjetno si imel v mislih plin, gre? na servis in ti nafilajo, najbolj ziher, pa ?e bo? zarad klime iskal kje bo cnej bo? z iskanjem zgubu ve? kot bo? potem prihranil.
Plin sem mel v mislih seveda! Hja bo treba it na servis in to ?im prej k ravno zdele v tahuj?i vro?ini mi to crkne, kot ponavad
Stro?ki za novega (ali rabljenega brez defektnih pikslov)..? mogo?e se komu od vas kje valja kak?en odve?en?
za?elo se je pozimi.. od takrat dodatno mese?no crkne kak?en dodaten segment, ne?ni udarec po lcdju v?asih pomaga, ampak zdaj ?e crkujejo segmenti za prikaz klime itd.. in je postalo bolj mote?e.
Kje se pa vozi?, da poslu?a? radio rogla? Tukile po pohorji kje? Da nisva ka?na bli?ja soseda?
Aja... ko je ?e naslov, klima&radio, imam eno upra?anje okrog klime. Men je na mazdi6 crknla klima oziroma ne hladi ve? pa mislim da je samo zmanjkalo teko?ine. Ve kdo kolko kaj stane da ti nalijejo teko?ino in ali lahko to tut kak va?ki mehanikzrihta ali bo treba na servis? ?e je teko?ina, da ni kaj drugega.
No ja sej nebi bil rad pameten samo to se mi lih ne zdi najbolj primerno olje za mazdo. Uradno naj bi bilo olje za mazdo6 5w30, ?eprav ravno nevem kake ?kode nemore? narest ali pa?, ?e nalije? kako drugo olje?
Jas uporabljam olje castrol 5w30. Mislim da je uredu kaj pravte?
Eno leto sm mel pa castrol 10w30...samo to ne uporabljam ve? da nebi blo kaj narobe.
Za potrebe navigiranja je res le za okras... Je pa bolj pregledno upravljanje audio sistema...
Zadnja informacija, ki sem jo dobil je, da naj bi jeseni koncno prisle karte za SLO (vsaj za novo sestico to velja)... Sicer pa ne verjamem, dokler ne vidim... ker to so ze lani obljubljali, da bodo konec leta 2008, ko bo napovedana nova trojka, na voljo karte z delno pokritostjo SLO... Pa se trojka sedaj ze prodaja... in dvomim, da se da navigacijo v njej uporabiti v SLO :ne vem:
Pol je itak kot re?eno bolj za okras ta navigacija ?e ne mor? uporabljat:(
Pred kratkim sem kupil mazdo6 letnik 2004 z vso opremo kar je mo?no in tudi navigacijo. ?e ima avto ful ene opreme se mi zdi normalno, da to tudi potem uporablja?, in ravno tako je z navigacijo, ki jo imam, a je neuporabna zaradi tega ker nimam CD-ja ki bi bil uporaben v Sloveniji. Pripeljana je bila iz Italije in ima notr CD, za italijo, ne vle?e pa v Sloveniji in je tako ne morem uporabljat. Ker sem pa sli?al da se kao ne da dobit ?e CD-ja ki bi vlekel v Sloveniji in mi je to malo ?udno pa vpra?am vas ?e kgo od vas ve ?e se ta CD dobi in kje se ga da kupit, ter koliko kaj to stane? Ker se mi zdi brezveze da imam navigacijo pa ni uporabna.
Tle sta bla en kolega in moj brat pa mislim da je cenej?, pa v eni uri ti zmontirajo.
Sam vpra? ?e majo tud za tvoj avto.
Se opravi?ujem k sem tok dolgo rabu da sem pri?el pogledat odgovor ....
Hja dobr bom poklical jutr takoj na tole cifro pa da vidmo kako in kaj ... najlep?a hvala za ta podatek.
Kot re?eno bom poklical pa bomo vidli ?e ima za moj avto pa kaka je kaj cena:)
Lp.
Bo?tjan
kot na primer Mazda SLO svojo tarifo 300? ali ve? za usran navaden servis.
Ja to je res... men so rekli da se pri 200? za?ne ?e pa ?e kaka malenkost zraven treba menjat je pa hitr 300 in ve?.
Hja upra?al sem na Selmar servis ki je v Celju in so mi tako povedal, vpra?al sem jih koliko bi me pri?el servis, ki bi menjal samo olje in filter ni? drugega.
200 ali ve?, po mo?nosti pa 300? za usrano olje in filter????
Lepo prosim! Hvala lepa sem rekel in sem pri mojem mehaniku zrihtal ravno tako za 2x manj?o ceno.
Tile poobla??eni servisi so sami oderuhi in ni? drugega!
Mene zanima ena stvar oz.dve. ?e kdo ve mogo?e bi lepo prosil ?e kaj pokomentira.
Imam mazdo6 letnik 2004, in do zdej mi ?e ni nobena lu?ka na armaturki crknla, zdej mi je pa ena ?la po gobe tam ko je ona tipka ki vklju?i? avtomatsko klimo, pa ?e ga zavrti? regulira? tut ventilacijo.... no skratka veste ktero tipko mislim? No ta ni osvetljena in me zanima, da nebi za tako malenkost vozil k elektri?arju, bi jas to sam zamenjal pa si ne upam kr neki tiste plastike stran vle?t da kaj ne polomim pa ?e kdo ve kje se to lepo sname ali kaj od?raufa pa ?e ima kako slikco bi ?e blo bolj?e, ?e pa ne bom pa ?e nekako ali pa ga bom moral k elektri?arju peljat.
Druga stvar pa je ta da se mi pri vsakem zagonu pri?ge lu?ka, ki se nahaja nad pepelnikom, in sicer to je lu?ka za air bag, gori dve ali tri sekunde in ugasne pol. Nekje sem prebral da ?e ta lu?ka zagori ob zagonu to pomeni da je izklju?en sovoznikov airbag in da se ga da vklju?it. Izklju?it se ga da samo zaradi varnosti ?e vozi? spredaj majhnega otroka v sede?u...
Zdej me pa zanima kje se to vklju?i, ker ne najdem nobene tipke ali karkoli da bi jas to vklju?il, ker ne vozim spredaj otroka.
No ?e kdo ve povedat na tele stvari se ?e naprej najlep?e zahvaljujem.
Zanima me kje bi se dalo dobit najceneje vle?no kljuko za mazdo6 sport combi, ker sem klical na mazdin servis in vpra?al za ceno in ko so mi povedal ....dobro da sem ?e sedel drga? bi se precej trdo vsedel;)
Vle?na kljuka in kabelj+ monta?a, v kompletu pride tam okrog 600?!!!
Pa ?e to ni zabeljeno do konca pol pa nevem kaj je!
Kli?em mojga serviserja ... namre? sem bil ziher da pri mojem serviserju bo cena najmanj 2x ni?ja, in prav sem imel. Z monta?o vred bi me pri?lo okrog 300?
No dobr to je ?e nekak sprejemljivo, pa ?e to se mi zdi rahlo zasoljeno, tako, da ?e kdo ve za kako cenej?o varjanto mi naj prosim pove... dobi za pir;)
Jas imam na svoji mazdi ?e originalne (prve) brisavce pa do zdej super bri?ejo nimam pripomb. Tako da nevem kaj naj vam re?em. U?asih je ka?en avto?ampon kriv za to...
Probite ?ipo z kisom umit kot je blo ?e re?en... drugega nevem.
Sej se ne bi kregal, ker ?e v vsakem papirju iz uradnega servisa, kar sem gledal tule na forumu so ra?unali 2.4 ure. Tolk da veste, pa uporabte funkcijo search, vpi?te servis pa je ?e nekaj ljudi pripopalo gor v pdfju svoje servisne ra?une. To je pa? neka postavka od 100 eur za delo in to je to. Kolk ?asa pa pacajo avto pa ne vem in me niti ne zanima. Dokler imam MES, redno servisiran avto, bo tako. In drago bo, in bla bla. Tko kot ?e bi si kupil Bentleya, potem bi pa na olju ?paral. Pa dejte si ?e enkrat razdelat, ?e kupi? avto, ga ho?e? po?teno vzdr?evat bo? pa? pla?eval. Tko je.
Ja lej sej to ma? ?ist prav da, ?e si kupi? nevem....enga tanovga marcedeza alpa nevem kaj hudga pol bi pa na olju ?paral to ne gre nikamr to se strinjam s tabo ampak mor? neki vedet, da ?e ma? mazdo in jo pelje? na mazdin servis ti bodo zabelili kr prili?no. Recimo za en obi?en servis k ti menjajo samo olje pa filter pa mogo? kej dolijejo pa ti bodo zara?unal kr tam okol 300 evrov. To je zame oprosti predraga stvar! Pa ne da svojmu avtu nebi prvo??u kvalitetno olje ampak cene so dobesedno oderu?ke!
Zdej pa poglej kok pride olje
Original od mazde je okrog 100?
?e ga kupi? sam iste viskoznosti in gostote je okrog 50? - da se razume to olje ni niti malo manj kvalitetno!!!
Original filter oljni od mazde je se mi zdi okrog 15?
Jas sem ga sam kupil original od mazde sam ne na servisu in sem dal malo manj kot 5?
Filter za zrak sem menjal in sem dal neki ?ez 20? za original od mazde
Na servisu ti zara?unajo malo ?ez 40?
Zelo podobna cena je za filter od klime in zelo podobno razmerje se pravi na servisu pla?a? vse 2x ve? kot drga?.
Glede ?asa dela in urne postavke je isto ... men je moj mehanik delal 45 min, in ra?inal sicer celo uro kar me ni motilo in to me je pri?lo malo ?ez 20?
Mislim lej zdej ... niti malo ne ?param ...avto je kvalitetno vzdr?evan ?e bolj kot bi ga po?timali na servisu pla?am pa 2x manj!
Vseskup me je pri?lo 150? na servisu pa bi pla?al kar precej prek 300? za vse to kar sem menjal!
Odgovor traktorista, ki si lasti traktor od 110 km, l. 2005. Za mano je pred tednom dni 4. servis, stanje km pa 65.000. Ker je bil bolj malo vo?en, servisi pa kljub temu delani vsako leto. Torej, zadnji ?etrti servis me je ko?tal reci in pi?i 380 eur. Sicer je v tem znesku tudi metlica za brisalce ter teko?ina, kar je naneslo mislim da cca 50 eur. 3. servis pred enim letom je ko?tal 300 eur. Sicer pa so mi menjali olje, 2.4 ur dela, vse filtre in to je to. Servis pa Gama.
Lp
Ja nevem kam hodite na servise da delajo servis 2.4 ure oziroma nekje sem prebral ko je eden napisal da so mu delali servis celih 3.40 ure!! Res nevem ... jas zase vem da jih nebi gledal tok ?asa ko bi se sukal okrog mojega avta!
Treba je vedet nekaj da so urne postavke kr precej drage to je skoraj povsod tam tam, in zato se jim seveda nikamor ne mudi, ampak jas bi ga tja peljal enkrat pa bi vse skup poslal u pm. in tudi zadnji? bi me videli!
Jaz sem prej?ni teden imel na svoji mazdi6 redni servis pri 80.000 , in sem menjal use kar se menjat da. Sepravi use filtre kar jih obstaja na avtu, olje ma?ine, dolil mi je hladilno teko?ino, olje za servo volan, olje za bremze, nalil mi je ?e teko?ino za vetrobranska stekla ?eprav nisem rekel ker to jas sam ponavad dolivam ko je pa? prazno.
In koliko me je pri?el servis? Aja nej ?e to povem da je delal vse skupaj 45min pa ?e to ?isto na izi ...nikamor se mu ni mudilo, ra?unal mi je pa celo uro in tut pla?al sem mu z veseljem celo uro ker je naredil tako kot more bit use.
bolj kot gledam avto, manj vem kje je kaj... kje hudi?a naj najdem nekaj za odtankati olje menjalnika? pa kako pribli?no izgleda, predvidevam da je za odto?it ga nekje pod avtom, za natankati pa nekje v ma?ini.
?e mi kdo namigne kaj v zvezi s tem bom zelo hvale?en. (saj ne da mi ne bi uspelo, ampak bi kak?na ura ve? potekla ?e bom sam gruntov kje je kaj)
Olje za v menjalnik nato?it tut jas nevem kje se to nahaja ker se to pa? ne menja tak pogosto, pa tudi vsak avto ima druga?e.
Pa sej a ni sveeno ?e si ?e kupil olje da pelje? avto k enmu mehankarju pa ti bo zamenjal za 10 min za zelo malo denarja.
?e pa ?e sam ho?e? menjat pol pa mogo? ka?en ve kje se to nato?i pa odto?i pa ti bo povedal.
Druga?e pa kar se olja ti?e pa kolko ga gre v menjalnik in kak?no to?no gre pa pi?e vse v knji?ici z navodili ?e jo ima?. Gre pa tako kot je ?e blo re?eno bistveno druga?no kot v ma?ino. V mojo mazdo vem da gre olje 75w90- tako pi?e v navodilih. V ma?ino pa 5w30, jas imam pa 10w40 not kar ?e je tut dovoljeno.
Kaj pa pomeni 10w40 in podobno... to pomeni kako viskoznost ima olje in kak?no gostoto ima olje. Za v ma?ino gre bolj redko olje kot v menjalnik , tu gre bolj gosto in podobno.
1. Ni, v servisni pi?e, druga?e pa v ?tacuni pogleda? v katalog-
2. Je zelo druga?no.
3. Ne
4. Toliko kot pi?e v servisni in ?tacuna katalog.
5. Eni so za motor, drugi za menjalnike in prenose, iz teh ?tevilk dobi? vizkoznost ki naj bi jo olje imelo.
6. Ja je treba, na razmak med kontakti in da je prava toplotna vrednost, da jih ne zategne? preve? oziroma premalo.
To je na hitr.
4. v ma?ino ali v menjalnik? V ma?ino gre okrog 4l, odvisno ali je bencinar( manj) disel ( ve?) , se pravi od 3.5 do najve? 5 litrov
V menjalnik ga gre pa manj in sicer od 2.5 do 3 litre.
6. Glede sve?k je stvar taka, da povsod tam kjer jih prodajajo imajo en katalog kjer pove? kak?en tip avta ima? in ti oni povedo kak?ne sve?ke so primerne za tvoj avto tako da ti samo prometno sabo vzem pa ti bodo take dali kot jih mor? met not pol pa samo stare ven pa nove not, pa kot je bilo ?e povedano zategne? z OB?UTKOM ampak ne premalo ... more dihtat!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ma jebe? tele senzorje za tlak, to je ena beda!
Gre? lepo vsaki tretji tank na ?rpalki ?e preverit tlak v pnevmatikah in je to to! ?e pa ka?na pnevmatika pu??a pa itak vidi? oz ob?uti? pri vo?nji.
To je samo ?e ena stvar ve? ki je nam potem ni treba preverjat in gledat in imet skrbi za to!
Ampak to ni dobro, to nas samo poleni! Kaj pa preverit tlak v pnevmatikah....mala ?ala...
Bo?tjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani