Skoči na vsebino
Te?ave z v?igom RX8 ko je ogret
Napisano

Motor je zanic, premalo kompresije. Tipicen problem Renesis Wankla.

Ko se ohladi je kompresija boljsa. Robna tesnila bolj tesnijo.

Ce je to to, se najhitreje ugotovi z meritvijo kompresije.

Nov motor ali pa totalen remont, (ki pa se ponavadi ne obnese)

Nov motor je bolj zanesljiva resitev.

To se lahko ugotovi tudi na merilnih valjih. Ce motor pokaze obcutno manj konjev kot bi moral.

Lahko prides pomerit v Ljubljano.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Peugeot 207 - PROBLEMI
Napisano

Problem je slaba motorna kablaza. Odkar delajo kablazo v Maroku, je slo vse navzdol. Ze novim avtom menjajo celo kablazo, ker pride slabo narejena iz tovarne. Kaksen slab spoj, stik ki je ali pa ni.

Tako da edina resitev za te "fantomske" tezave je v menjavi komplet kablaze od motorne elektornike do motorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Od znotraj se spolira. Tudi tako, da se kolektor "odpre", pobrusi in spet zavari skupaj. Odvisno od orodja na razpolago. Zraven pase se povecana loputa za plin. Tole se da povrtat na 70mm.

Zaenkrat se je ustavilo pri 250KM. Seveda se da se vec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Glede sesalnega kolektorja, boljsega od original Mazdinega se niso naredili. Vse ostalo so bili eksperimenti, ki sem jih v zadnjih 10 letih spremljal po ameriskih Mazda forumih.

Dovolj je obdelat originalni sesalni kolektor, meni se je poznalo 20KM.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A je to mo?no?
Napisano

Od nekega mehanika sem izvedel,da se mazdini 1.6 motorji (tip:B6) l. 2001 razlikujejo... :blink:

"Baje da se eni vrtijo v eno,drugi v drugo stran!?!? :huh: Kaj takega sem prvi? sli?al...

Je to mo?no??? :ne vem:

Ni mozno. Drzi se cimbolj stran od tega mehanika. Ce rabis kaksnega specializiranega za Mazde ti ga lahko priporocim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.