Skoči na vsebino
mazda 6 pu??a olje
Napisano

Opazil sem, da mi na levi sprednji strani pu??a neko olje (majhna lu?ica na asfaltu).

Na forumu berem o neki serijski napaki na intercoolerju, ki se zamenja for free.

Avto je 1.8, bencinar, letnik 2004.

Je kdo imel podobne probleme? Kako se reagirali na servisu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 in tresenje pri speljevanju
Napisano

Ko parkira? avto je le ta na ravnem ali pa visi naprej ali nazaj, vedno potegne? ro?no zavoro ali tid motor dr?i avto na mestu ?

Kot ti je ?e predhodnik odgovoril, na ravnem, brez ro?ne zavore. V?asih se ob?uti tudi pri menjavi v drugo prestavo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

zanimivo tudi pri moji m6 se isto dogaja sem pogledal nosilce od motorja pa je vse ok rez me zanima kaj bi to bilo mogo?e sklopka???? lp d.

Koliko pa ima? prevo?enih?

Najbolj nenavadno je pa to, da je sedaj pri meni spet vse OK... seveda brez kakr?negakoli posega. A se te mazde same popravljajo? :harhar:

a je notri kak?na "avtomatika", ki sama nastavlja sklopko al kaj podobnega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa se slu?ajno ne priziga kaka lu? za DSC? ?E bi bila sklopka bi moralo se v drugih situacijah to delat, da vama voda ne dela stik na DSC senzorjih ali podobno

Nope, nobene lu?ke.

Pa moja letnik 2004 nima DSC (vsaj mislim, da ne) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Daj malo bolj opi?i, ker '?udno trese' ne pove veliko.....drsi kaj sklopka? Lahko so tud jermeni ali podobno. opi?

Pa podoben ob?utk je, kot da hitro spelje? na mokri cesti, pa se kolo malo zavrti v prazno.. takrat podobno trese.

Tu se pa tresenje za?uti, ko spu??am sklopko.. v dolo?eni fazi zatrese.

Ampak opazno je zjutraj (ve?ja vlaga v zraku, hladen avto.. ).

Druga?e pa sklopka deluje BP, zato ne vem, kaj naj sumim za tole.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zadni mesec opa?am, da mi v?asih pri speljevanju mazda nekako ?udno trese (kot bi se zavrtela kolesa, na mokri cesti - a to ni to).

Bolj izrazito je zjutraj, ko je v zraku veliko vlage ali ko je v avtu ve? potnikov (te?a).

Pa ne, da lahko za?nem sumiti sklopko?

Druga?e je to 1.8i (bencin, 100k prevo?enih)

Thanks za pomo?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - servis
Napisano

Nimam jih malo ?e pa ho?e? potrditev ti zrihtam cifre ljudi ki se jim je to zgodilo, tudi na avtu serviserja na mazdi.

Pa to bencinar ali dizel?

Katero olje pa potem priporo?a?? Mislim to?no oznako, kot recimo Mobil ESP 5w30 ... itd :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - servis
Napisano

Pa dejte en drug ole not zlivat, dizli po dexeliji RADI ribnejo !

?e pa imate DPF, pol pa na?eloma ni panike-?e. <_<

Hm, berem malo ?vabske mazda forume, pa nisem zasledil, da je dexelia 5w30 tako zani? za mazde 6.

A to govori? iz lastnih izku?enj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - servis
Napisano

Klicala sem na ?erbineka v Mb- trgovino in so rekli, da je cena njihovih delov na servisu enaka ceni kot ?e bi sama kupila posamezen del.

Hehe, verjetno so mislili - kot ?e bi sama kupila pri njih :)

Druga?e pa material (olje, sve?ke, filtre) dobi? ve? kot 50% ceneje - in to vse originalne zadeve.

Potem pa na servisu samo delo ra?unajo. Jaz sem peljal k Skorn?ko v Velenje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in servis pri 100.000
Napisano

PA ?e nekaj stari uporabnik mazda6 se je preimenoval v uporabnika 'jest' in zgleda da imamo novega uporabnika 'mazda6' :bravo:

Hm, jaz sem novi uporabnik, kaj zaj to pomeni, da ugodnosti zame nebi smele veljati? :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi ?e pripelje? svoje dele garancija velja.

Dexelia in dizel ne gresta skupaj dolgo, pobrskaj malo po forumu, pa bo? najdu zakaj.

Aha, jaz imam bencinarja :)

Kul, potem bom res nabavil svoje dele (veliko ceneje se dobijo v tujini), peljal na uradni servis, pa mi bo garancija vseeno ostala.

Dodatek: sem malo poklical servise, ?e je kak problem, ?e prinesem svoje originalne dele.

Celjski Selmar (Andreas) pravi, DA TEGA NE DOVOLIJO?! ?zmeden?

Potem sem pa malce preveril ?e pri ostalih, ki pravijo, da ni problema...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vzemi karkoli razen Dexelie, ne more? falit. Na?eloma ti bo drugih olj malo ve? porabil(ni pa nujno), samo ti pa ziher ne bo zaribal, kar pa pri Dexelii ne moremo re?i. :angry2:

Zakaj pa dexelio tako kritizirate?

Jaz sem pravkar naro?il 5l 5w30 za 49? :)

Razmi?ljam, da sam nabavim originalni material (ker ga dobim precej ceneje), potem pa peljem na uradni servis in pla?am samo delo. Garancija bi mi morala tako ostati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

jaz pa v mojo ,Diesel power, tankam Mobil 1-0w40.

Po kak?ni ceni ga dobi??

No sem malo raziskal, Olje dexelia 5w30 je na servisu 24?/l, dobim ga za 14?/l

Sve?ke so ITR6F-13, na servisu po 29?/kom, dobim jih po 10?/kom

Itd ...

Auuu, kako navite cene sem jim pla?eval do sedaj :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.