Skoči na vsebino
Mazda 3 2016 zadnje zavore
Napisano

Izgleda res tako, torej za?tekana vodila. Razstaviti, o?istiti in dobro namazati. Verjetno ni povsem za?tekano, tko da se bo dalo re?iti. Pozimi (sol in ostala nesnaga na cesti) ne ?kodi na 14 dni z visokotla?nim ?istilcem oz. v samopostre?ni avtopralnici s pi?tolo temeljito obdelat predvsem zadnje ?eljusti in ne zategovat ro?ne pozimi. Works for me, do sedaj ?e z nobenim avtom nisem imel te?av z zavorami.

Novi diski in plo??ice naj bodo ATE ali textar, nikakor ne ve? original mazdina prvovgradnja ali podobno slab ekvivalent. Diski bodo bistveno lep?i in ne povsem zarjaveli po 3 zimah, ?e vedno pa to seveda ne re?i te?ave z vodili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 Diesel 150KM 2013
Napisano

Na hitro sem na?el ?e en tak, primer, sicer mazda3, a enak 2.2 skyactiv dizel. Malo po izteku garancije, tudi ta je dobil opozorilo prenizek tlak olja:

https://www.mazda-forum.info/threads/mazda-2-2l-diesel-oelpumpenkette-gerissen.76851/

Tu je pri?lo bistveno ceneje, kot pa ocenjuje Pelko, okrog 1400 EUR, res pa je da mi je delal kolega (a ?e vseeno 300 EUR za delo).

Edit: pod Youtube videom je nekdo pisal "This happened to my 2015 Mazda 6 too .At around 55k miles it started making constant rattling noise and when I send it to the dealer I was told it the oil pump stoped working and caused a mess therefore a new engine is needed .I was lucky it was still under warranty otherwise I would have been left with thousands of dollars to pay for repair .I did change the oil regularly and did all the service as the manual suggests .I suspect is a bigger problem then the Mazda dealer would like you to believe ."

O?itno se ta napaka kar dogaja, 2015 pa je prelomno leto, zato je lahko pisal o FL verziji M6 ali pa tudi ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jeklena platisca - pomoc
Napisano

Je pri letniku 2017 16 col sploh ?e vpisano v homologaciji? Na svoji 2013 sem imel tudi to dimenzijo, na 2016 pa samo ?e 17 in 19. Avto se sicer s 16 col pelje kot na lete?i preprogi, edino po ovinkih malce tipa? z volanom kje je cesta in kje je bankina, ker ni ravno feedbacka s ceste zaradi ekstrmnega balona. To je skoraj tako kot pri Golfu 4 175/80 R14. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.