323F letnik 96, klima - trenutna poraba prera?unano 7.2 litra. Dnevno se vozim po obvoznici (100km/h) z Vi?a (Brdo) do BTCja in nazaj, v petek/ponedeljek pa ve?inoma po avtocesti (najve? 130km/h) LJ-Ajdov??ina oz. obratno.
Glede na to, da ve?inoma laufam tudi klimo, se mi to zdi super.
Gume so 185/70 R14 (original). Menjam na?eloma pri najve? 3000 rpm. Vsake toliko ga tudi nateram za par (10-15) minut...
klimo preveri? tako, da pod pokrovom motorja med delovanjem prime? za cev ob strani, ob notranjem blatniku in ta mora biti precej precej hladna, ponavadi je rosna, ?e ni hladna, pomeni da ni dovolj plina in zadevo je treba dofilat, dodati barvilo, saj le s tem preveri?, ali je plin spustilo po "naravni" poti, ali pa je zadeva bolj komplicirana, pri starej?ih vozilih preparevajo ?e kondenzatorji-hladilniki klime ali pa cevi, najve?krat po ?ivu.
Hmm sem pogledal ravno danes, pa se mi nobena cev ni zdela ravno hladna, rosna pa sploh ne...
A je to na levi ali desni strani (?e je to kak?na specifi?na cev) mogo?e pri kondenzatorju klime (taka ?rna stvar v obliki valja - na levi gledano od spredaj)?
Sicer pa se mi zdi, da bi klima morala bolj hladit, nimam pa reference, ker je tako hladila, ?e ko sem ga kupil.
Plin je bil pa menjan 2 leti nazaj (sem videl listek pod pokrovom motorja)...
Mogo?e bi to lahko preverila ta teden, ?e se kaj dobiva (za ABS senzor)...
pri meni dobi? senzor za 8.000, zadnji lonec za 10.000, lahko izbira? med 8 avtomobili.senzor zamenja? sam, brez resetiranja in brez testerja.zelo dobra lastnost teh starej?ih mazd je, da ni potrebno brisat napak preko testerja, zuamenja? pa gas, naj bodo to senzorji abs, ali pa kpl airbag sistem, ko je zadeva V CELOTI ZMONTIRANA LU?KE UGASNEJO IN DELUJE.
moj gsm 041 993 559
Zakon! Ej hvala, res!
Pri?akuj moj klic naslednji teden. Iz kje pa si? Jaz sem med tednom v LJ, druga?e
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pozdravljeni,
vsake toliko ?asa, ko laufam klimo in se pri?ge kompresor (takrat za?ne bolj hladit),
nekaj neprijetno za?krta - menda so to le?aji v kompresorju - mogo?e gre za pomanjkanje
olja (in plina), ker mislim, da bi morala klima bolj hladit.
V glavnem zanima me, koliko pridejo ti le?aji (koliko pra?i?ev bo za razbit), za filat plin itd. je
standardni pregled na aCos. cca. 12k SIT.
Predvsem pa: ali je zadeva kriti?na in naj ne laufam klime dokler ne po?timam?
Ne bi rad vsega zjebal in potem kupoval nove klime...
HVALA!
Radi se imejte.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani