Skoči na vsebino
PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano

Mene ste ?e prepri?al - po tem kar berem v zadnjih parih postih naslednji avto definitivno ne bo Mazda.

O?itno je nekdanja pregovorna kvaliteta pri novih Mazdah zelo padla. Pa to rjavi prej in bolj kot so v?asih rjavele stoenke. Katastrofa. In da ti pol na servisu ?e tako z Volvotom ven vr?ejo... sramota <_<

Bom kar proti direktni konkurenci pogledal - Toyota, Honda.

Boss - dejstvo je, da imajo dolo?eni letniki Mazde 6 serijsko napako in jim rjavijo pragovi in koloteki, takih primerov sem na tem forumu v ?tirih letih zasledil kar nekaj.

In ?e bi bila to odgovornost lastnikov, jim tega nebi izven garancije brezpla?no popravljali na Mazda servisih.

Spet "ne tuli? z volkovi", ker pa? nisi v njihovi ko?i. ?e bi bil sam v njihovem polo?aju, bi bil verjetno najbolj glasen.

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano

Tele nove Mazde so zgleda en ?odr in bom tudi sam resno premislil, ?e bom kot naslednji avto kupil Mazdo.

Na mojem 13 let starem Xedosu ni nikjer rje na plo?evini, razen pikice od kamen?kov spredaj, ?e dobro pomislim mi niti razne ?rte od klju?ev in butnjeni deli pri strani (usoda avtomobilov parkiranih pred blokom) ne rjavijo , kaj ?ele, da bi bilo karkoli prerjaveno. ?e najve? rje je na tistem plehu nad zadnjo tablico, kjer sta mini lu?ki za osvetlitev tablice - samo tisto sploh ni del karoserije.

?e ne druga?e, bi jih dal v medije, raznih mrhovinarskih oddaj ki prav i??ejo take primere je zdaj kar nekaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Polnjenje klime
Napisano

Sam sem jo 2x polnil na AMZS (40?), letos pa pri Pelkotu (30?).

Polnim jo pa na 2 leti in kakor je ?e Mazda 6 Combi napisal se razlika konkretno pozna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Na Xedos 6 nameravam dat kljuko, pa da ne odpiram nove teme, sem kar tole o?ivel.

Najprej me zanima, je ?e kdo od foruma?ev montiral kljuko na Xedos 6, in kje? Kolikor gledam po cenikih vle?nih kljuk pri ?e?ku in Hernecu (Bartol sploh spletne strani nima?!), je za Xedosa noben nima.

Kak?na je sploh razlika med Bartolovo patentno kljuko in ?e?kovo na 2 vijaka/vija?no?

Kako to, da je taka razlika v ceni homologacije? Bartolova kljuka 90?, ?e?kova pa 27??

?e to - kak?en izgleda postopek homologacije? Gre? k monterju, ti zmontira kljuko in ti da papirje, da gre? z njimi na AMZS? Pri Hernecu imajo napisano, da mora? imeti homologacijski karton?ek in da oni uredijo vse skupaj - kje se to re? sploh dobi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6 1.6 pri 2500 obr. malo cukne
Napisano

Probaj si od nekoga sposodit v?igalni tuljavi pa sprobaj a ?e cuka. V?igalne z leti oslabijo in dajo manj "mo?no" iskro. Tako se lahko zgodi, da taka iskra ne v?ge me?anice v valju v enem taktu in avto rahlo "kolcne".

Menjal kable in zdej je OK.

Se mi zdi da je avto tudi na splo?no bolj tih in lep?e laufa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

moja mazda
Napisano

zanima me ce se dobijo stresni nosilci za moj avion?

Trgovina Peter ?port v BS3 za be?igradom v Ljubljani - ima rabljene Thule stre?ne nosilce.

Klik

Dosti ugodno, za Xedosa sem vse skupaj dobil za 80 ?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6 1.6 pri 2500 obr. malo cukne
Napisano

Imam popolnoma enako ma?ino v Xedosu - 1.6 16V 79 kW.

Pri mojem se to ne dogaja - mi pa cuka ko recimo po mestu v drugi pri 1500 obratih malo gas pohodim in rahlo pospe?ujem (sem to pa? re?il s tem, da ?altam v ni?jo in pospe?ujem ?ele od nekje 2200 obratih navzgor).... zdej pa sploh, ko ga ?e klima ekstra obremenjuje... <_<

Mi je v?asih kar ?al, da nisem Xedosa 2.0 vzel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avta
Napisano

In kdo ti bo to podpisal?? :D Keri pametn ?e ne. :whatever:

Kot sem ?e napisal, med razumnimi ljudmi je (skoraj) vsaka stvar samo stvar dogovora. Zaradi ostalih, ki egoizem zamenjujejo s pametjo, pa imajo slovenska sodi??a nakopi?enih toliko nere?enih zadev, odvetniki pa si manejo roke... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avta
Napisano

Evo, sem tudi jaz na?el - 65. ?len obligacijskega zakonika:

Neizpolnitev pogodbe

65. ?len

(1) ?e je za neizpolnitev pogodbe odgovorna stranka, ki je dala aro, sme druga stranka po lastni izbiri bodisi zahtevati izpolnitev pogodbe, ?e je to ?e mogo?e, in povrnitev ?kode, aro pa v?teti v od?kodnino ali vrniti, bodisi se zadovoljiti s prejeto aro.

(2) ?e je za neizpolnitev pogodbe odgovorna stranka, ki je prejela aro, sme druga stranka po lastni izbiri zahtevati bodisi izpolnitev pogodbe, ?e je to ?e mogo?e, bodisi povrnitev ?kode in vrnitev are, bodisi vrnitev dvojne are.

(3) Kadar druga stranka zahteva izpolnitev pogodbe, ima vselej tudi pravico do povrnitve ?kode, ki jo ima zaradi zamude.

(4) Sodi??e sme na zahtevo zainteresirane stranke zmanj?ati pretirano veliko aro.

Pismo, vidim da bom od zdej naprej dosti bolj previden pri dajanju are :D

?e vseeno pa vra?ilo are ostane stvar dogovora, ?e se tako dogovori in napi?e na potrdilo o prejemu :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avta
Napisano

Obligacijsko pravo govori o nepremi?ninah, kar pa avto ni.... no ja, se tudi kak?en tak najde, sam ne vem, zakaj bi kdo za tak avto aro polo?u :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avta
Napisano

A je to v kakem zakonu ali predpisu, al je to "po navadi tko" - obi?aj?

Menim, da je vse kar se ti?e are stvar dogovora - ?e so ljudje vsaj pribli?no normalni in se znajo med sabo zmenit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avta
Napisano

umetnik - naj ti bo to ?ola za naslednji?. ?e ?e pu??a? ARO, se vsaj tako zmeni, da ti jo prodajalec vrne v primeru, ?e si premisli?.

Madona, saj pa ja ni tale prodajlec-japonec ena velika firma kot npr. Rutar, da bi se ?el takele igrice z arami...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XEDOS 6
Napisano

Trenutno ma? na avto.net 2 razsuta Xedosa 6, sam pri enmu ma? ravno smolo - je razbit ravno desno spredaj.

Malo pokli?i in povpra?aj.

Druga?e je pa Yavarje pravi naslov za tole vpra?anje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Debata glede servisov in strank
Napisano

Evo danes, pohvala za AM Cosmos v ?i?ki.

?e kake 3 tedne nazaj sem peljal mojo Mazdo k njim, ker se je zadnja klju?avnica za?tekala - ni se je dalo obrniti niti s klju?em, tako da je bil prtlja?nik neuporaben.

So mi ra?unali samo pol ure dela, da so mi zadnjo steno pod prtlja?nikom, kamor se klju?avnica zatakne, potegnili nekoliko navzven (prej?nji lastnik ga je ni? kaj ne?no ruknil v koli?ek in zvil nosilec odbija?a, pa posledi?no tudi malo zamaknil to steno).

Na?telali tudi to, da se sedaj prtlja?nik lepo zapre.

Prijazni, hitri, ni da ni.

Mene v Gama centru ne vidijo ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Anti-insekt
Napisano

KAALman: a ni tako, da steleks ni najbolj?i za avtolak? tako sem sli?al. :ne vem:

Sprobi, pa bo? vedel zagotovo... :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tresenje pri zaviranju
Napisano

mam na svojem intenso, letnik 05 in morm re?t da se zelo dobro obnesejo, prej sem pa mel gt3..

?e ima? pa gume stare ve? kot pet let in da so vse trde pa ni ni? ?udnega da tresejo...

thebill: effecta oz. perfecta so pa itak najni?ji cenovni razred...

uklopko: katere so pa pol dobre gume za letne, GY f1 gsd3, toyo t1r, dunlop sportmaxx..?

pardon za OT..

No, naslednje pa kupi Bridgestone ali ContinentalPremiumContact, bo? pol govoril ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tresenje pri zaviranju
Napisano

vzrok tresenju niso diski ne plo??ice ampak krive Sava intensa gume, le?aj in homokineti?ni zglob

Sava Intensa so res ena jajca od gume.

Effecta pa sploh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.