Skoči na vsebino
MX-5 vpra?anja
Napisano

A ima ?e kdo probleme z rosenjem ?ip? Jaz zve?er vedno sedim v avtu 10 min s pri?gano klimo, pa traja in traja... zadnji? pa sem imel notranjo ?ipo mokro, kot kondenz z notranje strani. Kje bi lahko bil problem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisni material za MX-5
Napisano

Bom odprl kar novo temo za servisni material za Miate, ker take zadeve pridejo marsikomu prav, pa da bo vse zbrano na enem mestu.

Torej menjal bom olje v menjalniku in diferencijalu, pa me zanima kaj vi dajete not?

Jaz sem se odlo?il, da bi to dal not:

http://www.motornaolja.com/produkt/mobilube-1-shc-75w-90/

torej Mobilube 1 SHC 75W-90.

Ker sem videl da ga imajo tudi na mx5parts: http://www.mx5parts.co.uk/gearbox-manual-fully-synthetic-models-p-1591.html

Priporo?ate kaj drugega ali bo tudi to v redu? Aja pa lahko dam isto olje v diferencijal? 

Morem pa menjat, ker se zjutraj ob menjavi iz 1. v 2. sli?i kot nekak?en kovinski zvok. Pa tudi nevem kdaj je bilo nazadnje menjano.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

@vicjo: tudi to sem ?e pomislil. A imamo sploh kak?nega izpuharja tu na Obali? Axle vem da ima nekaj v ponudbi, ampak k njim ne grem, zaradi njihovih zlatarskih cen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Lej tut pr nastavkih ne ?parat, ker ?e kupi? pocen, bo tut ta takoj rjav :) sploh kak Leclerc tunning :D

Ja sej zato bi raje tega zrihtal, da bo zdr?al ?e eno leto, dokler ne kupim nekaj iz nerjave?ega jekla  :D  Ker zdej mi ful pogr?a izgled avtomobila ta rjav izpuh. Pa ?e vsi pol neki te?ijo, da sigurno je cel avto tak.  :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ma ne samo za izgled se mi gre, rad bi se re?il te grde rje, dokler ne naberem malo ve? financ za drug izpuh :)

Lahko bi tudi kupil samo kak?en nastavek za izpuh, nekaj takega: http://www.ebay.co.uk/itm/400470230166?_trksid=p2055119.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Ampak mogo?e pridem "ceneje" skozi, ?e to rjo dol pobrusim, pa nama?em s kak?nim odstanjevalcem rje, pa potem s kak?nim sprejem za izpuhe ?ez :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ok ponovno se je pojavil en problem, ?e dobro, ker ?e ne bi mi bilo dolg?as  :glare:

Opazil sem, da mi med vo?njo kazalec za hitrost niha. Recimo vozim lepo 90, pa kazalec pade malo na 0, pol malo do 50, pa nazaj na 20, pa pol na 100, pa pol gre nazaj na 90 in tam ostane. Potem drugi? se vozim 50 in je nonstop na 0, potem kar naenkrat se spomni, da je njegova naloga, da ka?e hitrost in se nazaj postavi na svoje mesto. 

Pomoje gre samo za kak?en slab kontakt, slabo varovalko, rele??? 

Drugi kazalci pa so vsi v redu, noben ne niha in je tam, kjer more bit.

EDIT: ok na?el: http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=326252

Senzor na menjalniku za hitrost za?ne nagajat, ko postane vro?e :) Nekateri pravijo, da je dovolj, ?e ga na?prica? z sprejem za kontakte. Bo treba to probat ta teden :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ok, ker se nekje more za?eti rihtat avto, za?nemo pri izpuhu. :) Mislim, da ima ?e original izpuh lep glas, ampak jaz bi vseeno nekaj malo bolj "specialnega" :D

Pa me zanima, ?e se sploh da dobiti kaj "globljega", "glasnej?ega" iz 1.6 mlin?ka :) Pa seveda, da je street legal :) Jebiga, na homologacijah me ?e poznajo, tako da jih morem it malo pogledat kako so :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

@Toma nisem ?e delal, ampak bo treba pa mal razmislit o tem, ker se pri meni ne zaklene ravno najbol?

Imam ?e jaz vpra?anje - ima ?e kdo problem predvsem poleti ali ob dolgih vo?njah, da se pod nogam zelo zelo segreje. Re?itev je spodaj, me pa tudi zanima ?e je kdo ?e to delal, jaz bom verjetno probal realizirat, ker moram itak kupit izloacijo za ozvo?enje, pa bom ?e za tole zraven.

http://www.youtube.com/watch?v=pFxWOdOMrgM

LPB

Ja pri meni se desni sploh ne zaklepa, ga potem sen?nik dr?i skupaj. Tako da morem nekako uredit to  :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Zadnja zavorna lu?. (ne tretja). Ampak dobro, je za?ela ?arnica za?ela nazaj svetit, samo malo sem udaru po lu?i  :danzoman:

Ampak ?e vedno mi ni jasno kako gre vn, ampak dobro, upam da ne bo treba ?e menjat ?arnice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ok in ?e eno vpra?anje, ?eprav me je malo sram vpra?at. Kako za boga se zamenja zadnje ?arnice?

Poslano z mojega pisalnega stroja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Za diagnostiko kak?en kabel potrebujem? Obstaja kak?en poseben program ali uporabljate kak?ne "splo?ne"?

Imam doma en OBD2 kabel za BMW-je pa mi ne rabi, in bi ga mogo?e menjal za nekaj kar bom potreboval pri Miati :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ok naredil 700 km, seveda ni ?lo brez problemov :-D.

Po 350 km sem pri?el v center Zagreba in tam je bila gu?va nenormalna, jaz ?e malo utrujen, sonce sije, da je nenormalno vro?e, strehe ne more? dat dol, ker so bile nonstop neke male plohice, zato sem bil ?e bolj razburjen. In seveda, neskon?no speljevanj in prva prestava, druga prestava, prva prestava, ... In kje je sedaj problem? Da mi je avto parkrat ob speljevanju (enkrat ja, enkrat ne) nenormalno zatresu. Takoj sem posumu na sklopko in sem se ?e ustra?u, da bom ostal brez sklopke v najve?ji gu?vi  :unsure:

Za?util sem tudi, da je zatreslo "pod mano". Drugi dan se ni ve? pojavilo, se mi pa to kdaj pa kdaj zgodi, ko vozim v "rikverc". Zdaj sumim, da je bil glavni dejavnik ta, da sem jaz speljeval z "malo preve? ali malo premalo" sklopke. Torej lahko pri?akujem v kratkem menjavo sklopke ali je lahko tudi kaj drugega narobe? Druga?e pa sklopka normalno prime, nekje na polovici stopalke.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

da ?e jest mal zmede dodam... :)

?ist levo nad ?tevcem za benz je lu?ka, ki zasveti ko si na rezervi (sprobano in 2x tudi predolgo neupo?tevano :vskalo: )

bom dons pogledu kaj se zasveti, ko pri?gem - mam pa klimo in ABS :D

In kdaj se pri?ge lu?ka? Ker jaz sem imel kar nekaj ?asa na rezervi pa ?e ni zasvetla :) Nato?il sem pa potem 45 litrov.

Aja pa ?e nekaj me zanima, a ima kdo spisek mo?nih oprem? Ker me zanima kak?no opremo imam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Js mam klimo,kdor je pa brez klime ma pa ABS..oboje bi blo najbr? ?e preve? te?e :hohoho:

No ?eprov bi se tud brez klime dal brez problema pre?vet.

Js mam tudi klimo, nimam pa ABS-a :D

P.S.: se vidi da je de? zunaj, vsi Miatarji na forumu :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Moja slika ni nobena, je samo iz oglasa prekopirana. Ja js mam 2003 pa mi ?e ni posvetla ta lu?ka za benz, ne bi pa rad sprobaval, ?e sveti ali ne :lol:

ABS-a nimam, tako da je mo?no da je en ABS. Tretja pa ?e nevem kaj bi lahko bilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

1. Ne bi reku da je na sredini, ampak tam kjer je hitrost. Ne bom pa trdil. Na sredini so ro?na, akumulator, airbag in pa za pas, pri FL verzijah.

2. Poglej pod havbo ane, kok veliko posodico ima? in ra?unaj da ga je nekaj ?e v ceveh ;)

3. NB verzije nimajo OBD, NBFL pa ga ?e imajo. Zato ga ti ima?. Je pa tam ja.

Tudi meni se zdi tako ja. Zdej pa nisem ve? zihr ?e sm jo vidu zadn?, ko mi je ugasnu na cesti ali ne...

Bi me pa res zanimal kak diagram, ali pa stran iz navodil, za lu?ke...

1. zadnji? sem nekaj brskal po oglasih in sem jo tam zagledal. Morem najti oglas, pa prilepim.

EDIT: Evoga http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=...413&asrc=st

Evo ?e enega http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=...003&asrc=st

2. De?uje :harhar:

3. Aha kul, ampak kateri tester se pa lahko uporablja? Mogo?e bi si kaj nabavil za doma?o rabo. Razen original seveda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

moja nbfl ima check engine..

Meni se ?e ni pri?gala, mislim pa da je na sredini zraven lu?ke za ro?no. A ma kdo sliko ko vse lu?ke svetijo, ker tudi mene zanima kje je katera lu?ka :) Imam pa bel ?tevec, NC 30, nekaj takega pi?e. Tak kot spodaj:

Objavljena slika

Aja pa ?e vedno me zanima koliko zavornega olja imajo na?e miate, da vem kako veliko posodo podstavit :)

EDIT: Glede OBD-ja ki ga omenjate, moj ga ima pri varovalkah levo, pri vozniku. Vsaj mislim da je tam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.