Ma ta je "alfa samec" oziroma ?alabajzar na forumu, ima baje najhitrej?i avto tu gor potem pa saj ve? kako gre vsi bi meli tako hiter avto in toliko obo?evalk potem.
Pah alfa no comment znamka vse pove ... sej ni cudno da se pole po drugih forumih klati ce alfasi nimajo za forum oz.ga ne rabijo ka se pr mehsniku vse zmenjo
Mah kake kovane neki... to je ?e zastarel sistem. Druga?e pa z uravnote?enjem sploh ni te?av saj se to enostavno naredi na motorni gredi nekako tako kot pri centriranju koles pri vulkanizerju. Samo dolo?ene ute?i se pritrdijo gor oziroma zbrusi tam, ki je vi?ek.
No pole pa kr veselo na delo .. jst bom pa kr pri zastarelem sistemu ostal ... ce ne drugega je pa vsaj vecen
Ja sej, a ti ?e nima? skraja?nih ojnic? A tud na Nubiri nisi tega naredil? :ne vem: ?e ho?e? izbolj?ati performance in zni?ati nepotrebne izgube zaradi prete?kih in predolgih ojnic je to edina re?itev in seveda zamenjava same glave bata s tako iz kakih lahkih zlitin ali pa recimo titana.
Hahaa ti kr krajsi ocitno ti ostaja dnar .. kdo ti jo bo pa balanceru???
Ce ze bi delu tak projekt bi dal kovane not in mas mir.. ne pa neki tm tra la la ...
Zanima me va?e mnenje, kaj moram postorit oz. zamenjat na moji Mazdi.
Nenavaden zvok nastane, ko imam volan zamotan v skrajni poziciji (levo ali desno, ni bistveno), pa se takrat potem v gibanju (pred par dnevi sem se peljal od Kamnika proti ?rnivcu, kjer je nekaj 180-stopinjskih ovinkov) sli?i zvok v stilu tk-tk-tk-tk-tk
Ta zvok je sli?en izklju?no kadar je volan v njegovi skrajni poziciji in se vozilo premika. Takoj je padel sum na dotrajan zglob oz., da imam kak?no man?eto nacefrano in je mast pobegnila, tako da je potem zadeva brez mazanja. Ampak sta man?eti celi.
dr. Pelka ?e nisem imel ?asa povpra?at o tej zadevi, verjetno bi mi kot iz topa izstrelu kaj bo potrebno menjat ali obnovit.
Hvala vam za va? trud in mnenja v zvezi z mojo te?avo. :prstgo
r:
LP!
Borut
Zivijo ali imas tak problem to je pomoje ki na volanski letvi ta je draga varja tahttp://m.youtube.com/watch?v=J9Wa-ztP8YM
Pozdravljeni mojstri za Mazde!
Zanima me va?e mnenje, kaj moram postorit oz. zamenjat na moji Mazdi.
Nenavaden zvok nastane, ko imam volan zamotan v skrajni poziciji (levo ali desno, ni bistveno), pa se takrat potem v gibanju (pred par dnevi sem se peljal od Kamnika proti ?rnivcu, kjer je nekaj 180-stopinjskih ovinkov) sli?i zvok v stilu tk-tk-tk-tk-tk
Ta zvok je sli?en izklju?no kadar je volan v njegovi skrajni poziciji in se vozilo premika. Takoj je padel sum na dotrajan zglob oz., da imam kak?no man?eto nacefrano in je mast pobegnila, tako da je potem zadeva brez mazanja. Ampak sta man?eti celi.
dr. Pelka ?e nisem imel ?asa povpra?at o tej zadevi, verjetno bi mi kot iz topa izstrelu kaj bo potrebno menjat ali obnovit.
Hvala vam za va? trud in mnenja v zvezi z mojo te?avo.
PO MENJAVI AKUMOLATORJA AVTO NE PRI?GE VE?.Nov akumolator je natan?no isti kot je bil prej.
tudi volan se sploh ne zaklene ve? ter na armaturni plo??i utripa rde?a lu?ka(avto ?ez katerega je narisana klju?avnica) avto ima novej?i sistem v?iga(START STOP)
zanima me ?e je ?e imel kdo tak problem ali ?e kdo slu?ajno ve kako ga odpraviti? lp
Ja faq pomoje tud da nebo uzgal ce ima pa blokiran vzig ... probi z rezervnim al pa z dalincom najprej avto zaklent pa pole odklenit . Pac na te 2010 niti nwm kako majo lahk da ma tud ksno kodo za vpisat :ne vem:
?e koga moti ta glasen in ?ist nepotreben webasto ter bi se ga rad znebil..ga z veseljem prevzamem
Ne ne sej meni je fajn pac to je meni super da imam neki v avtu da ogreje hladilno vodo da se avto prej ogreje .. sej v moji nubirci sm si sam dal el. Grelec hladilne vode not ka mi je avto pole se pred webasto ogrelo in tko se je prej dalo gonit ;-) ..
Pac pri teli vebasti al webasti me sam ta zvok moti ka po si folk misle pff mazda pff prow japonc jajca ... ma mrs ze tko se morem s temi pimpki kregat da so dojc jajca pac jajca in japanese is the best ;-)
Drgac pa ja podoben vonj tko smrdi pa mal se kadi... Me je sosed klicu da se mi s pod havbe kadi...
Hmm sam res kej je s temi mazdami cez zimo men tud baje vebasto cvili ka je mrzu avto pole ka se ogreje motor konca ta cuden zvok.. aja pa ce ga ugasnem kadar motor se ni ogret se se slisi tm se 10-15 sekund ta cudn zvok pole pa poneha oz. Poti?a... no kadi se mi pa ?e ne
P.s en mi na odpadu za rabljeno vebasto hoce 200?.. to je pomoje malo prevec .. nakonc je ista k moja ...
Moja sestra ima Mazdo 3, letnik 2003. Motor je 1.6. Dogajajo se te?ave z lu?mi in osvetlitvijo.. Tole je njen opis simptomov:
Desna sprednja lu?:
- najprej je bilo tako, da je lu? delala ali pa ne, ko se je pri?gal avto. Npr, doma je delala, ?ez 20 minut pa ne ve?.
- sedaj pa lu? ugasne kar med vo?njo in se lahko ?ez nekaj ?asa spet nazaj pri?ge.
Osvetlitev armature:
med vo?njo kar crknejo in se po nekaj ?asa spet pri?gejo:
- vsi trije merilci za volanom, razen okence, kjer so napisani prevo?eni kilometri
- na srednji konzoli crknejo vsi gumbi za radio (glasnost, FM, 1, 2, 3...) in nekaj lu?k na klimi (oba kroga za uravnavanje temperature in pihanja), ne crknejo pa display ra?unalnika oz. radia in ostale lu?ke na klimi, in sicer tiste, ki ozna?ujejo, kam piha zrak (noge, ?ipa...), in vse tiste v vrsti, kjer je tudi gumb, da je klima pri?gana. Sicer pa klima in radio ves ?as delata normalno, crknejo samo lu?ke.
Spomnim se pred ?asom, da ima mazda ?e v originalu nekaj ?udno vezano to elektriko, ker ko je ?la ?arnica v predalu, je ves ?as piskal alarm za pri?gane lu?i ko si ugasnil avto.
Preden vse skupaj razdrem in za?nem od A do ? preverjati, me zanima, ?e je to kak?en znan simptom, ki bi mi prihranil kar nekaj dela pri iskanju te?ave?
Hvala vsem za odgovore!
Jst sm imel podoben problem preveri rele za poziciske luci pac je skupi z unimi za zadnjo stran .. cene ce bos rabil se sprednjega imam jst novga ka sm unkrt kupil oba sam je bil sam zadnji fuc... je pa za mazdo 6 in en tak rele pride 80 ? ... se pa nahaja pri motorju u uni skatli z varovalkami ..
se prav, menjal bi 1000? vreden webasto, na avto daje? folijo in tuning motorja, bencin je pa predrag, ker je par centov na liter dra?ji?
pa prevod prosim.
Seveda to je pac moj hobi ... jst vsak a to ustimam tko tipi topi in ka se ga navelicam ga pac prodam ... aja p.s cene uno pa normalno ogreje masino in pole ka je masina ogreta se pa neslisi vec une "piii"
ja, zmanjkalo ti je hidravlicnega olja za elektropumpo.
Dolijes DOT 9.7 pa je
Ma kaj to ima el. Pumpo za servo ? Bom jutre pregledu sam .. nazadne ka sm gledu je blo se vse na max .. nobene lise od olja pod motorje tud ni blo .. no cene pa hvala bom jutre pogledu in sporocim ;-)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pah alfa no comment znamka vse pove ... sej ni cudno da se pole po drugih forumih klati ce alfasi nimajo za forum oz.ga ne rabijo ka se pr mehsniku vse zmenjo
Povezava za deljenje
Deli na druge strani