Kje ste kupovali? Nemcija, ebay?? kupil bom poceni, ker je ze kar nuja, avto pa mi bo v par letih zgnil tako da ne mislim kupovati kvalitete za tiste 2 leti
Bliza se menjavo sklopke, nasel sem jo za okoli 100-150eur, koliko nanese se delo? PRi peletu je vse skup okoli 200-300eur ce cenik, ki ga imam se velja:) katere firme sklopke uporablja, kdo ve? ne mi prosim o nekih hudih firmah, ker sem tudi ploscice in diske kupil brembo+textar in po 3k km ze cvili
Ok potem sploh nevem ce se splaca vlagat, pustim se 2 leti da zgnije do konca kako bi zascitil prag na katerega se siri rja? sem ziher da se da simple resit to kapljanje vode ot rje?
Nasel sem nekaj za 60eur, a je veliko dela z montazo? kako je z odstopanjem odtenkov iste barve, se ful vidi?
Jest sem takrat isto razmisljal, da bi kupil nova vrata, ampak so za voznikova vrata hoteli 100e (gola vrata), potem je potrebno premestiti se kljucavnico in pa vse ostale plastike in zvocnik... Tako da se mi ni izplacalo. Tisti cepi so tam za odvodnjavanje in ce se ti v vratih zadrzuje voda so vrjetno kanali zabasani in ti tudi zaradi tega toliko hitreje gnije vse skupaj. Jest sem to delal pri nekem znancu (popoldancu) k se ukvarja z licarijo in kleparijo. Ce bi to peljal k komu drugemu bi bila cena takoj 500e..
Lepo so ti zrihtali, kam si pa dal delat? jaz opazam da se mi rja dela tam kjer sem odstranil tiste ?epe za odvodnjavanje..sicer tudi nevem zakaj se mi voda nabira v vratih. Rja me matra predvsem zato ker, se bo ?e ?irila, ali obstaja kak sprej da vsaj ustavim ?irjenje ali je li?ar edina opcija. par let nazaj sem dal ?e 400eur za li?arja in kleparja zaradi rje, ampak zgleda bo treba dat spet ?e kak?en evro.
Klasika prva generacija... Avto bo brez problema zdrzal se 2 leti to te niti malo ne rabi skrbeti. Ce te pa ta rja matra iz vizualnega vidika potem je pa to druga zadeva. Ce ze mislis rihtati ti predlagam, da das nekomu da zrihta tako, kot se zagre. Ce se prav spomnem sem jest dal 200? za komplet sprednja leva in zadnja leva vrata.
P.S. Jest sem imel dost hujs, kot pa ti vendar je bilo pri meni vse gnilo na notranji strani in se pri zaprtih vratih ni nic videlo . Je pa bilo vrjetno samo vprasanje casa kdaj bi tudi ven butnilo.
Najraje bi tudi jaz kar vrata zamenjal da bo mir kaksna pa je priblizna cena rabljenih vrat
Tako sem mel jst na M3, sem menjal vrata z novej?im letnikom+zadnji robi in pragi so se menjali. Zdaj bi moglo bit mir naslednjih 10let, hehehe
Kako bi poceni resil zadevo pred zimo? avto planiram imeti se kaksno leto ali dve, tako da so poceni opcije dobrodo?le:) najbolj problemati?na so zadnja leva vrata
Ti ne bo? postavljal cen in normativov,meni pripada kavica,marenda ,tudi na wc sko?im,Zdaj kaj pa se ra?una stranki je drugo vpra?anje,tistim pa ki izsiljujejo in pametujejo pa jim zara?unam tudi marendo.kosilo,pa tudi bakreno podlo?ko ?e rabi.Verjamem da tudi ti ne dela? vseh 8 ur ,tudi tebi pripada marenda,kavica,wc,?e se ti zdi vse skupaj predrago zavihaj rokave in si sam menjaj zavore pa da te vidimo
ma dej ne seri, srednjo solo pa 30eur na uro plus ddv, bremze se vsak lahko nauci zamenjat, upam da pri frizerju tut placujes skret pa kavice hahah nebi reku, da bi delal res neki zapletenega, ne pa en bogi servis za avto...100eur za 2h dela, skret pa kavico se ti zdi normalno? a ves kok je minimalc v sloveniji, zgleda zivis v oblakih
Pri meni sta mislim da 2 delala menjavo komplet zavor v dobri uri, mogo?e malo ve?,1:20 nekje. Pomoje je ?isto realno da en dela 2 uri in ?e kaj zraven.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
2h kupim, ne kupim pa dodatne ure ce svoj material prinesem
Na koncu bo? pri?el na isto ceno kot ti je dal Pelko v ?tartu,?e ti bo nekdo ra?unal 3 ure po 30 eur+ddv in bog nedaj da se kaj zakomplicira si ga naj....
ma kaksne 3h, ce mehankar rabi 3h (realno delo brez kavic in debatk) za tako opravilo lahko kar zapre delavnico. Ce racuna 30eur+DDV pa naj kar caka mamice, ki mu bodo placevale take oderuske cene...sej drugace je menjava zavor precej osnovno opravilo, razen zracenja, ampak je itak veliko tutorialov na internetu tako, da ni panike dovolj imam "pocasnih zlatarjev", vse na roko, vsi na minimalcih pa poceni vrtec in najvisje otroske dodatke...
Tocno tako in niti malo se nisi zmotil. Jest sem nasel racun od prejsnega lastnika kjer so ku zaracunal 1h dela za redni servis, ko sem pa klical da bi ves svoj material prnesu so pa rekl 1.9h.
zalostno da se to dogaja a bi kdo iz foruma to naredil kej prej kot v 3h urah
Kolega mehanik mi je rekel da vec kot 2h z vsem skupaj ne porabi. Zgleda bom se uro vec placal ker imam svoj material najbolje da se svoj cistilec zavor prinesem haha
Hvala vsem za pomo?, sem vzel kar brembo diske in texar plo??ice, vse skupaj s po?tnino za 160eur iz nem?ije:) kokretno ceneje, kot pri nas kjer sem dobil ponudbe okoli 300eur...
?e imamo kak?en sticky lahko uploadam dokument s cenami in linki za razli?ne komplete za mazdo 6, ker sem na hitro naredil research
katero zavorno olje bi bilo potem ok za moj komplet in koliko ga vzamem?
V ozjem izboru imam ate komplet 205eur, zimmerman komplet 160eur in brembo komplet za 150eur. Ali je sploh smiseln komplet ali so sprejemljive tudi kombinacije ploscic in diskov razlicnih proizvajalcev??
Glede na ceno mi je najbolj vsec kombinacija spredaj zimmerman diski+ate ploscice ali brembo komplet (90eur), zadaj pa brembo+nipparts (57eur), ki je baje dobra kombinacija (mogoce celo enako spredaj za 70eur). Raje bi imel mehkejse ploscice da mi prevec ne unicujejo diskov.
Menjati moram vse diske in ploscice. Kje v evropi bi dobil najceneje ATE?? sicer se sam bolj nagibam k kaki cenejsi firmu ampak je Pele rekel, da priporoca omenjene. Kaksne so vase izkusnje?imam pa mazdo 1. generacije
Filter goriva se da zamenjat in celo naro?i? ga lahko posebaj. Na mazdi ti lahko naflancajo tud solato ker se jim tega ne da delat dokler ne crkne pumpa. Tudi mene so probali nasopat da je samo ?tumf filter iz kovine, ohi?je filtra pa probali prodat za 600?. Cena filtra je nekje 50? na ebayu. Ko gres gledat diagram tega imenujejo ?tumf low presure, taprav filter pa high presure in tega high presure se nikomur ne da menjat ker je malo ve? dela z njim. Ko pa avto ne vle?e zaradi pomankanja bencina pa to ni prva stvar ki bi jo kdo gledal ker je kao dozivljenska. Nih?e pa ne pove da za njih dozivljensko pomeni nekje 7 let...
Kar se olja ti?e probaj najprej z drugim oljem. Meni je 323f pokurila 1l na 2000km. Ko sem zamenjal olje z drugo znamko je bilo pa pol litra na 10k. Zra?ni filter je tako poceni da ga lahko zamenja? vsaj na letni ravni.
Filter goriva je od 10 do 50eur ce prav gledam tu. To ni nek strosek, koliko casa se porabi za menjavo? kaksni so znaki da je treba menjati filter goriva, samo len avto? prej sem imel dexelio zdaj imam mobil 10w40 nevem kaj drugega naj se probam..je poceni samo zakaj bi menjal ce ni treba
1xletno oz.na recimo 15t km sta kabinski in oljni filter.
Bencinski in zracni sta,po mojih izkusnjah nekje na 40t km do 60t km... oz.recimo na 2leti. Kar je prej.
Pelko mi je rekel, da je benz filter dozivljenjski je to res? Trenutno tocim mobil super 2000 x1 10w 40 in res ni neke razlike-se vedno je poraba cca 1l na 5k km. Enkrat mi je dal pele v olje nek dodatek in se je poraba olja zmanjsala skoraj za polovico, ve kdo kaj uporablja? Lani je bil kar skrivnosten, ko sem ga vprasal in nisem zvedel nic Za zracni filter pa nisem vedel da je daljsi interval, ga bom letos kar pustil not. Kako pa je s porabo olja pri novejsih mazdah (predzadnja generacija)?
Lani sem pri peletu rihtal klimo in je odkril poceno cev. Zadevo mi je nato zamenjal in klima je delala par mesecev. Ze pozimi sem opazil da ne hladi vec. Zdaj pa se blizajo vroci dnevi in sem spet brez klime...Kaj bi lahko bilo poleg salabajzerske menjave? se mi zdi da pele ni odkril vseh napak, glede na to da je klima hladila cca 4 mesece ali pa je slo kaj na novo. Ima kdo kak kontakt v LJ da na hitro zrihtam? muci me da bom spet placeval za odkrivanje napake ceprav sem ze lani, a madezi od barvila ostanejo in jih lahko sam odkrijem z ocali??
Po dezju, ko odprem prtljaznik, mi ven zacne tect voda. Tece pri tistem mehanizmu za kljucavnico in na levi in desni strani kjer so tiste gumice za odvodnjavanje. Zanima me ce ima kdo podobne izkusnje in kje gre ta voda sploh notri.?
Pejt v lj stegne trgovina tab. Tam je skladisce akumulatorjev topla. Imas 10% mazda popust in se 10% popust ce jim starega pustis. Prides kupis in ti ga oni se brezplacno zamenjano, poleg tega ti avto se na strom priklopijo tako, da ne potrebujes nic na novo nastavljat. Jest sem ga tam pred tremi leti kupil pa sem dal 80e za 60ah pa kar 600A (zagonska moc). Mazda 6 2003 1.8
Sem dobil dober dil za tole, zamenjal sem pa sam. Nic mi ni bilo treba resetirat vse dela kot prej
Zdej tega na eurotonu lahko dobim za 82eur, prodajalec na akumulator mi je rekel da imajo drugi premajhno zagonsko moc in da mi jih ne priporoca. Kateri je pa original akumulator za mazde?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
nevem zakaj potem 2 mesece ni bilo ne duha ne sluha o cviljenju...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani