Skoči na vsebino
Konstantno zvijanje diskov
Napisano

To je tudi meni čudno, ker porabo spremljam odkar jo imam pa ni nekih sprememb, pa tudi probaval sem na ravnini, če bi se avto slučajno sam od sebe ustavljal, pa nisem zaznal da bi kaj bremzalo. Edin, če je občasno štekal batek?? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo, malce updejta :)

Skratka zadevo smo (zaenkrat) uredili. Je pa zgleda napaka v zavoznih čeljustih oz batkih, ki skoz po malem držijo in segrevajo disk. Sam med vožnjo tega nisem nikoli opazil ali občutil. Je pa res, da se vozim 80% po AC in se pomojem diski kar hitro segrejejo oz pregrejejo, če jih malce drži 🤔  Skratka, zadeva je zaenkrat b.p. in res si močno močno želim, da se ne bom čez par mesecev spet oglasil tukaj :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Evo, danes sem naredil tehničnega b.p. Torej vpoklicev ne preverjajo, ali pa preverjajo samo vpoklice, ki so vezani na samo vožnjo(motor, zavore)??? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Avto je letnik 2009, vpoklic je pa za sovoznikov airbag. Sej drgač imam itak v planu zadevo poštimat, sam rad bi istočasno naredil servis in vpoklic, samo mi za kak mesec striže s tehničnim oz registracijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Oj, mene pa zanima, kako je sedaj to z vpoklici in tehničnimi pregledi. Imam še en vpoklic za obdelat, pa sem si rekel, da ga bom istočasno z rednim servisom, sam mi sedaj malce striže registracija in servis 😒

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 14. 12. 2020 ob 19:27 je Boss napisal:

A si že slišal, da spadajo diski in zavorne ploščice pod potrošen materjal? Načeloma se lahko zgovarjajo tudi na to in da če avto trese še vedno zavira, kar je osnovna funkcija zavor. Pač samo ni prijetno.

In kaj boš zdaj, uradni servis daje gor diske, ki jih predpisuje proizvajalec in tukaj kaj več ne morejo. Od tu naprej imaš tri možnosti:

1. trpiš 13 let tresenje diskov in imaš mir samo tistih 35km takoj po menjavi originalnih diskov.

2. prodaš avto, ker si pač zanj dal 30kEUR in ne sme trest. Izgubil boš 5-6kEUR, ampak hej, tvoja je obveljala.

3. kupiš komplet boljših diskov in ploščic za recmo slabih 100 EUR in če si malce mehanično spreten jih zamenjaš celo sam pa imaš naslednjih 150.000km ali vsaj 5-7 let mir.

Kaj je torej najbolje izbrat od teh treh možnosti?

Katere diske in ploščice bi mi priporočali, da bi lahko pričakoval mir naslednjih nekaj let? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 22 urami je router69 napisal:

Mazda 6, 2011, karavan, diesel. Do 150000 sem menjal 5 kompletov prvih diskov+ploscic ter 3 zadnje komplete.  Kot so napisali ze nekateri, se mi je naredilo da so zelo hitro zaceli tresti... 2 relaciji lj-kr in sem bil spet na istem. Nazadnje sem nataknil  ATE diske ... in od takrat nimam vec takih izrazitih problemov ... se pravi sem potreboval kar nekaj 10000km da je zacelo tresti, pa se tiso bistveno manj kot kak original disk. Ocitno na M6 nekaj z bremzami ne stima... poddimenzionirano pomoje vse skupaj. 

Zanimivo, jaz sem imel mir do recmo ene 170-180 000km. Sedaj jih imam pa 200 000km. Za diske nisem nič šparal, je pa tudi res, da nisem nil nič specifičen, kaj naj gor da. Sem samo rekel, da naj zrihta zavore, kaj in kako je bilo pa na njemu. Očitno, bom mogu spet menjati, al kako :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Da malce obudim temo :)

Skratka prejšnji diski so šli proti koncu in tudi že kar fajn so začeli tresti, zato sem jih menjal v kompletu s ploščicami. Sam ni hudič, da mi je po manj kot dveh mesecih spet začelo tresti, da je joj :(  Pa mi ni jasno, ker imam večinoma relacijo AC Logatec - Ljubljana in res neki ne zaviram dosti. Tudi nisem tak, da bi na semaforjih držal nogo na zavori. 

Kaj delam narobe?? Gre se pa za mazdo 6, letnik 2009 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri servis priporočate?
Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

V BTCju posesajo notranjost in avto zapeljejo skozi avtopralnico...

😲😲

Sem imel mazdo v BTC na servisu vsaj 3x in tudi enkrat mi niso oprali avta, kaj šele posesali :( Enkrat se spomnim, da je bla fora, k mi je g Majes še v salonu razlagal, da je avto poštiman, pa da so mi ga še oprali, ko pa prideva do parkirišča, pa isto umazan kot prej :) 

Zdej sem 2x naredil servis pri s.p.-jevcu , sicer me malce moti, ker mu je vsaka stvar odveč. Al pa bognedaj, da bi pri rednem servisu se še mal prehodil pod avtom, pa mal diske & ploščice pogledal in ostali potrošni material 🙄

Tako, da imam sedaj malce dilemo, avto bo imel 200 000km in bi bilo najbrž fajn, da se ga malce bolj pregleda, ne vem ali delajo kak test, kolk je pretegnjena veriga na motorju al kaj, pa itak imam še en vpoklic za poštimat (sovoznikov air bag). Tako, da bi ga mogu itak na pooblaščenca peljat. Sedaj samo ne vem, ali bi šel v BTC ali v interclass, da še njih probam :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem tudi prešaltal z VTi-ja na Mazdo 6. Sem pa isto razmišljal, bencin ali dizel, pa sem se nakonc zarad strahu pred morebitnimi težavami z DPF, EGR, neočiščenim sitom za olje... odlolčil raje za bencinarja. Sicer mam letnik 2009,2.0 mašina, 147KM . Lej, v glavi morš preklopit, da to ni VTI in da je avto res len in da kar dobro skriva svoje konje, ampak zame in za moj način vožnje je kul. Imam veliko avtoceste, tako da večinoma lepo prefuram z vklopljenim tempomatom in mi nič ne manjka. Edin prehitevat v klanec je mal večji podvig, ker morš ene dve brzini dol dal, da se kam premakne :) 

Imel sem ogledanega accorda, isto 2.0 bencinarja, samo mislim, da ni vreden tiste razlike v ceni (so accordi veliko dražji).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2006 menjava jermena?
Napisano

Evo, potegnil tole temo iz naftalina :)

To?no tak?na mazda, kot je v opisu, 3-jka 1.4 bencinar,letnik 2006. Ali ima jermen ali verigo?? V temi nekdo omeni, da ima verigo, nato nekdo uleti in re?e, da imajo vsi verigo, razen 1.4. Kaj je sedaj res in kaj ne??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo - kam?
Napisano

Aha, ne vem zakaj sem jaz mislil, da lahko samo neki poobla??enci, ki imajo neko pogodbo z zavarovalnico to po?nejo. Bom drug teden poklical na vrhniko in se zmenil za ogled :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo - kam?
Napisano

Sem iz logatca, ampak v slu?bo hodim v ljubljano. Tudi omenjena kolegica je obolevala okol cosmosa (zato sem tudi za?el razmi?ljati o interclassu). Sej ogledalo me niti ne skrbi tolk, kot prednje steklo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo - kam?
Napisano

Pozdravljeni, ker bi na svoji mazdi rad dal popraviti desno ogledalo in prednje steklo, me zanima kake so va?e isku?nje z na?imi serviserji. Ker ima zavarovalnica sava pogodbo tudi z mazda servisi, me zanima, ?e je kdo ?e kaj takega uveljavljal in kam je peljal? 

Znanka je peljala popravit odbija? v BTC-, sam kukr sem razumel oni potem itak peljejo avto na cosmos na celov?ko, ker v BTC-ju nimajo li?arske. Tako,da ne vem a bi peljal direkt v AC cosmos na celov?ko, al bi peljal na interclass? Ima kdo kak?ne isku?nje z enim ali drugim?

Hvala za odgovore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda M6 - pok v podvozju vozila
Napisano

Alpa ce ti iz prve povem, da famozni pok katerega imajo vecino tukaj ni skripanje in tudi niso krivi stabilizatorji, gumi stabilizatorjev ali pa cela stabilizator stanga. Mogoce je bil v tvojemu primeru kriv stabilizator ampak ta hiba, katero ima sestka definitivno ni kriv stabilizator, ker folk je tukaj menjal ze cuda delov in med njimi tudi stabilizatorje in ni bilo nic bolje. Meni osebno so tudi stabilizatorje namazal in nevem se kaj vse in pok ostaja. Mazda pravi da je kriva roka oz. seleni. Lahko ti pa uploadam posnetek pa bos videl kako useka. Ce nisi pripravljen se dobesedno ustrasis.

Na posnetku se ne slisi ravno najbolje, ampak v zivo mocno poci. 

Evo, pri meni je isto. Pa tako kot si napisal, ?e grem res po?asi, pol se ni? ne sli?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda M6 - pok v podvozju vozila
Napisano

Kaj smo tukaj ugotovili,da je te?ava? Pri meni je tale pok na levi strani ?edalje bolj izrazit. Ali obstaja kje kak?en serviser, kjer testirajo podvozje? Mogo?e amortizer doo??  Ker na poobla??enem pred ?asom niso ni? na?li.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GJ zatikanje menjalnika
Napisano

Pri moji 2009 je isto :( Oz te?ava je pri prestavljanju iz prve v druge prestave (ko npr s stranske ceste nahitro potegnem na glavno). Najprej sem mislil,da sem premalo sklopko stisnu. Ampak sedaj po skoraj treh letih sem se ?e skoraj ?ist navadu tega :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6GH akumulator
Napisano

Pozdravljeni, 

ali morda kdo ve, kak?ne dimenzije je akomulator za mazdo 6 2009 bencinarja?? ?elani sem govoril,da ga je treba zamenjat, pa mi je kr zdr?al, letos mi pa ?e fajn pojamra zjutraj. 

Al pa ?e ima kdo kako priporo?ilo, kaj uzet da bo zdr?al tolk, kot mi je tale.

lp 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.