Skoči na vsebino
Zavore tresejo
Napisano
pred 3 urami je Damjan75 napisal:

ja še prerjavenje čakam .

Ja  kavč mehaniki obvladajo.  Preverjeni.

in ne samo na tem forumu . Povsod. 

Mi je pa zanimivo brati komentarje. Vprašaš eno stvar, potem pa vsi napišejo cel kup drugih zadev. 

Jaz bom z mojimi na sprejemu kmalu na "ti".

Mazde so znane po tresenju diskov.

Tudi jaz sem M2 kupil rabljeno in tresočo pri 34k km.

Naj servis rihta dokler je garancija. Potem dobre diske gor, če ne bo ok po garanciji.

Na Fordu sem tovarniške 2x pregrel in ustrezno ohladil. Ne tresejo, so pa vsakokrat za kak mesec barvo menjali na modro vijolčno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Slivka napisal:

Očitno gre za kup nesporazumov...

So mi nekaj na hitro razlagali, da Honda (vozila, ne motorji) ima verigo med motorjem in kolesi in je ta veriga tudi menjalnik. Pa sem pomislil, da ima tudi Mazda kaj takega, kakšen nov menjalnik. Zato me zanima, kakšno verigo bi menjali, kje to je in kako funkcionira ta zadeva? 

Mah, pusti stat, da ne bo še kakšne hude krvi po nepotrebnem...

CVT. Bolj napreden skuter-ov variator....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stric je na Kangoo-ju z vapom pral mašino.

Števca za obrate ni imel, za hitrost pa je padel na 0. In je vsakih par mescev delal po par ur.

Hočem rečt s tem, da ni mus, da je kriv števec, lahko je kakšna druga elektronika....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED žarnice
Napisano (urejeno)

Imam kolega, ki v raznorazne kripe, ki se na pol leta menjajo, tiši led, 75w in podobne nelegalne fore.

Pol pa imam najraje, ko take specialce dobim v dežju na kontra špuri. Ni ga lepšega.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED žarnice
Napisano

Hmmmm Giulietta je imela ene izmed boljših xenonk na trgu .Ko sem dal not cool blue intense od Osrama so svetile bolje kot led na Passatu.

Je pa res, da si moral xenon plačat ne glede na paket opreme.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podobno je nam na Polo 2010 1.2 TSI šli.

Ključa nisi mogel obrnit. Včasih si ga po 5 min obračal, včasih je skočil na kontakt takoj. Servis se je sprenevedal, dokler ni bilo hudo.

Neki senzorček je bil kriv za zaklep volana, če si ga bockal sem in tja, je po navadi spustil ključ naprej. Niso pa za to rable bil kolesa zasukana, lahko je cisto ravno stal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 minutami je ffbike napisal:

Ali je možno da je čez noč odpovedal avto-računalnik, oz. glavna enota ?

Samo na to znam odgovorit. Je možno.

Drugače imaš zadilni zagon. Na Mondeo 2008, si prislonil ključ, tja ko naj bi bla ključavnica na volanu in je vžgal.

Focus 2019, vzameš podlago ven, tam ko se brezžično polni telefon ne je poleg tuljava, če dam ključ tja, bo vžgal, tudi brez baterije.

100% sem prepričan, da ima Mazda tudi tako funkcijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 47 minutami je Scr3am napisal:

A te dimenzije zgoraj napisane so kao ok za 7JX17?

Ja.

Sem delal primerjavo na svoja avta in sta v mejah. No tudi M2 je bila.

Imam 7.5J 215/40R18 in 8J 235/40R18

Pred eno uro je Gregor Muc-Up napisal:

Zdaj je bil pri meni kolega in ima Mazdo 3 Takumi in ima po homologaciji 17x7J ET52,5 in gor gume kot jaz 205/50-17 na širini 6,5J... Tudi drugi s katerim sem se pogovarjal ima isto kombinacijo...

Če je felna ožja, pride do balon efekta in avto bolj plava na bočnicah. Lahko se tudi rabijo bolj po sredini.

Seveda pa se to ne opazi pri vsakodnevnem cjazenju ampak pri bolj dinamični vožnji.

Večina ljudi ima rahlo mimo ET ali pa 0.5J +/-. Saj se komot vozi. Ampak ko bo večja škoda, pa se bo zavarovalnica vpiknila, pa ne bo tako lepo več.

Jaz pač želim imeti to porihtano. Moja avta malo izstopata in če me bo kak policaj peljal na izredni pregled, bo vse šolsko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hja, tvoj zapis drži delno.

Če ne kaže pritiska ni ventilčka. Meri po ABS/ESP senzorju in to zadostuje zakonodaji.

Mondeo 2008 ima tmps, pritisk na 1 decimalko. 5 ventilčkov se je prelomilo. Zunanji del. 3 smo spravli na garancijo. Verjetno serijska napaka VDOja....

In leta 2008 je še bila Mazda po Fordom, tako da ne verjamem, da je bilo kaj drugače 😉

Še en dokaz, da je za zakonodajo dovolj ABS/ESP, na i20 je samo ta. Le na i20n so senzorji.

i20n kaže samo med vožnjo, Focus pa tudi v aplikaciji, kadarkoli.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 2.5 l 2018 zvok motorja
Napisano
Pred eno uro je klop88 napisal:

Izbrskal sem račun od servisa.
Na računu za tip olja piše: DEXELIA DPF - Olje Dexelia ultra 5W30. Kot pa razumem navodila, ki jih prilagam spodaj za CX-5 2.5 bencinski motor nebi smel biti tip olja za DPF.  Ali kdo ve?

Navodila za bencinske motorje:
image.png

Navodila za dizelske motorje:
image.png

DPF na olju je samo kozmetična oznaka, enako kot na gumah XL.

Bolj je razlika v C3 in A5/B5, med dizlom in bencincem.

Za svoj duševni mir sem delal enkrat analizo med A,B,C standardi.

Sem pognal Oil Finder na Ravenolovi strani za tvoj avto. Pregledal sem vsa predlagana olja 5w30 in samo eno je A5:

WWW.RAVENOL.DE

RAVENOL FO SAE 5W-30 ist ein synthetisches Leichtlauf-Motorenöl mit CleanSynto® Technologie für PKW Benzin- und Dieselmotoren mit und...

Zdaj jaz nisem strokovnjak, naj še kdo drug pove, če je to ustrezno.

Jaz vem da na Alfi in Fordu (Ford WSS-M2C948-B) moram paziti točno certifikacijo, če ne lahko gre motor u maloro. Bi pa verjetno to pisalo na tej strani v knjižici. Pri moji M2 vem da ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 2.5 l 2018 zvok motorja
Napisano (urejeno)

Shell Ultra Professional AF je bil že zelo velik napredek.

Šel sem z njega, ker je bil A5. In sem tukaj prebral, da je to bolj za okolje ne pa za motor.

Ravenol sem imel HCL. Zadnji dve menjavi, ga nisem dobil v SLO ampak iz Autodoc-a. Če sem se vsekal v modelu olja, je vse v moji temi poslikano.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.