Skoči na vsebino
Te?ko speljevanje C35
Napisano

Otoplilo se je le za par dni, potem bo spet pritisnil mraz.

Je mo?no da je luft v ro?ki ?

nikakor ne, razdri ?imprej preden se zgodi kej huj?ega!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko polnit zimske pnevmatike
Napisano

mazda 3.0 / 2.7

Swift 3.1 / 2.8 :hudicek:

en vulkanizer mi je enkrat reku, da mora guma zdr?a 6 barov (itaq, ne da tako zmontira? na avto), ?e ne zdr?i tolk jo lohk vrne? pod reklamacijo, sam je reku, da on mi nebo tega probavu XD

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Si ?e predstavlam..

"gospodi?na, vidm da imate te?ave, vam pomagam flikat?" :bravo::danzoman:

ok, nism mislu na ta na?in, ampak ok blo bi ?e bolj? :bravo:

najprej bi ji reku, ?e lohk odlo?i telefon in se loti pumpanja... -_-

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes kon?no napumpal gume in sicer prednji 2.6, zadnji 2.5. in to na Petrolu v G. Gradu, vsaj nekje da je frej plac za pumpanje gum, bemti. <_<

Sem jih ?e nameravu v?eri (v Kamniku na Petrolu) pa od dale? pogledam; super - prost plac za pumpanje in gasa, no pa pred mano ena z Meganom Likalnikom najprej zavije na Petrol in kasneje na TO?NO to mesto. No, pa sem si reku bom pa? po?akal da napolni. AMPAK neka zafnana gospodi?na cca.20 let, uleti ven iz Likalnika z Mobi?ukom v eni roki, z drugo roko se pa pooooo?asi loti pumpanja (najprej odvijanja kapce ventil?ka, kar je ?e samo to res dooolgo trajal) ene od gum. Ko sem to vidu, sem se odlo?u da grem gume pumpat pa? ob naslednji prilo?nosti. :wacko::cheers:

js bi tole kr nahiter zrihtu, da bi mal pohitela :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Kolikor jaz vem v teoriji ja, doda? ?e en sloj ne?esa kar slab?e odvaja toploto. Druga napaka, ki jo folk dela je, da polirajo sesalne kolektorje, da so bling bling. Dokler je grob ima ve?jo povr?ino, la?je odvaja toploto, ker je ve? povr?ine (nekako tako kot zra?no hlajeni cilindri). Ampak to je teorija, koliko se pozna v praksi pa ne vem. To je isto kot une dihtunge med glavo in sesalen kolektor, ki odbijajo toploto, oziroma jo ne prena?a na sesalni kolektor iz glave, da je hladnej?i, bla bla bla... ?e en detajl, ki pomoje v 99% nima opazen efekt. Razen, ?e je mazda mx kdaj testiral odvisnost temperature na mo??

tut glede poliranja sm ?e sli?u ja :) mazda_mx ma? kak?ne izku?nje iz prakse glede tega? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Od znotraj se spolira. Tudi tako, da se kolektor "odpre", pobrusi in spet zavari skupaj. Odvisno od orodja na razpolago. Zraven pase se povecana loputa za plin. Tole se da povrtat na 70mm.

Zaenkrat se je ustavilo pri 250KM. Seveda se da se vec.

Loputa je u bistvu ?e ve?ja, glede odpiranja kolektorja pa ?al nimam ustreznega orodja :closedeyes:

Je res, da ?e se kolektor pobarva, da to pomeni dodatno segrevanje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Glede sesalnega kolektorja, boljsega od original Mazdinega se niso naredili. Vse ostalo so bili eksperimenti, ki sem jih v zadnjih 10 letih spremljal po ameriskih Mazda forumih.

Dovolj je obdelat originalni sesalni kolektor, meni se je poznalo 20KM.

kaj vse si pa spremenu (lohk tut na ZS), ker moj je neki malega ?e bil predelan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ce bi pogledali kaj pise v navodilih, potem boste vidli da za zimske gume priporocaji 0.2 vec bara..

isto za hitrejso voznjo

zimske gume so mehke, nizek tlak jih ubija

evo to?no to sm dons Zmaju reku :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?a meglenke
Napisano

Brezveze komplicira?, vzemi celo in bo mir, ker druga?e je bol?e da ne za?nem na?tevat kej vse BO ?lo potem narobe in bo slaba volja pod ?rto pa dra?je kot da celo zamenja?.

?e je za M6 MPS meglenka komplet pod 100?, zate ziher ni ve?.

Evo dokaz

?e ma? pa zavarovana stekla jih dobi? pa brezpla?no :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?a meglenke
Napisano

Pozdravljeni!

pregledal sem malo po forumu in nikjer nisem opazil teme s slede?im vpra?anjem:

Zanima me, ?e bi kdo vedel, kje dobiti le?o/stekelce sprednje meglenke (sovoznik) za mazdo 3, letnik 2004. V stekelce mi je kot ka?e priletel kamen in ga po?il/pustil luknjo. ?arnica je ok, okvir tudi. Torej bi potreboval samo stekelce, ne pa celotnega kompleta, kot ga vsi trgovci, katere sem pregledal na netu, ponujajo. ob pogoju seveda, da se da zamenjati samo stekelce in ne rabi? kupit tudi okvirja.

LP

Dobrodo?el!

Samo stekla nebo? dobil nikjer, vedno se prodaja v kompletu! ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Kam bo? pa pol haubo dal, jo bo? pritrdil kar na kolektor ? :aaaaa:

to mi je jasn, da ga nebi spravu not (oz. bi se dal havbo predelat), sam zanima me kaj bi naj blo bolj?ega pri takem kolektorju?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.