Glede rikverc kamere, ce ima radio canbus podporo bo sam dobil signal in bo vklopil sliko kamere. Pri meni deluje odlicno tudi ce je radijo izklopljen ali pa takoj po stratu avta ko se radio se ni zbootal, kamera ?e deluje. Pri mojem radiju je ze oznacen extra prikljucek za zadnjo kamero.
Sprednjo kamero sem pa jst narocil enako kot ti, samo se je zgleda zgubla ali pa kitajec sploh ni poslal, ker tist tracking number sploh ni obstajal, sem dobil ? nazaj.
Nagib koles zadaj se da nastavit z ekscentri?nimi podlo?kami na vpetju spodnje roke. Si pa omejen z nastavitvijo +1,5 stopinj in -1,5 stopinj, kar zna bit problem pri spu??enem avtu kjer rabimo ve?ji razpon. Pri spu??enem avtu si tako lahko pomagamo samo z menjavo zgornje ?tangice roke, ki se jo da nastavljat, s tem lahko nastavimo ve?ji nagib koles.
Za standardno podvozje pa je nastavitev z originalno ekscentri?no podlo?ko zadosti.
Sem si sposodil TiEn-ovo sliko podvozja in sem ozna?il z rde?o, da se bo vedlo o ?em govorim.
Scream to na posnetku je bolj sli?at kot bi bil zvok v kabini kot pa na podvozju, verjetno posnetek ne da pravega zvoka.
Pri meni na M6 ni nobenega zvoka ko grem prek le?e?ih policajev ali neravnin.
Na M3 so mi enkrat ?kripali le?aji sprednjih amortizerjev, ko si ?el ?ez neravnine je ?kripalo, in sem namazal zgoraj le?aje z mastjo v spreju in od takrat je tiho, mogo?e je to za probat pri tistih ki jim ?rkipa.
Lahko pa da so bili senzorji ze menjani z aftermarket in mogoce zaradi tega na kaze :ne vem:.
P.S. Na koliko barov pa ti filas gume 2.9 ? A to so 18ke?
Hmh, mo?no tud, ?udi me to da za Forscanom mi vse poka?e z Torque pa ne, predvidevam da je bolj te?ava v Torque PIDih, ker sem na?el tudi PIDe za RX8 in so idji ?ist drugi.
Jap 18tke so to, na 2.8 filam, ker je v avtu vedno 5ljudi.
Ja mi deluje. Oboje, temperatura in tlak, ?e bo? gledal preko mojih PID-ov je zaporedje obrnjeno, torej tire1 in tire2 sta zadnji leva in desna.
Mogo?e je pa te?ava v obd-ju ?e ti ne ka?e.
V OBD vmesniku ne more biti te?ava ker se mi prek Forscana poka?e vse podatke senzorjev v gumah, ?e stanje baterije senzorja (glej zgoraj prilo?eno sliko).
Sem pogledal tudi tvoje PIDe za gume in ima? enake kot jst. Edino ?e so v M6 L2008 dali druga?ne senzorje.
Moral bi si vzeti ?as in poskusiti posnifati podatke ki gredo prek Forscana in obdja.
Torej da nebom izumljal tople vode dodajam mojo datoteko .csv katero prekopirate v pomnilnik android/torque/extendedpids
in ni potrebe po vna?anju vsakega pida posebaj...stvar naj bi delovala na vseh 2.2d M3 in M6 motorjih in mogo?e ?e na ostalih verzijah (nisem preveril sam ampak baje na cx7 tudi delujejo nekateri) z razliko da nekateri niso imeli senzorja za merjenje raztegnjenosti verige oz tlaka v pnevmatikah in ?e par drugih Pid-ov...
Ko prekopirate datoteko v pomnilnik si lahko vse vne?ene pide pogledate v Torque aplikaciji pod: Settings-Manage extraPIDs/Sensors
Aless, a se ti pm_acc_dsd hitro dviguje ob pospe?evanju ali ne? Pri meni je trenutno takole, ampak ko bom ju3 zalaufal bodo vrednosti prvih dveh malce padle.
Daj za tlak in temperaturo v pnevmatikah, da vidim ?e imava druga?ne, ker meni ne dela. Prek forscana mi dela prek Torque pa ne, verjetno nimam pravih PID-ov.
Ker je blo zanimanje za dodatne PID-e (Parameter ID) za Torque PRO, sem se odlo?il naredit seznam, da ne pi?em po 100 drugih temah.
Najprej bom pokazal postopek kako sploh dodati dodatne PID-e v Torque. Da bo la?je za nove uporabnike Torque, ki se ?e ne znajdejo najbolje.
Prvo odpremo Torque.
Gremo na Settings
Gremo na Manage Extra PIDs/Sensors
Kliknemo na 3 pikice
Izberemo Add Custom PID
Kliknemo OK
Zdaj se nam je odprl PID Editor v katerega vnesemo podatke ki jih bom posredoval v seznamu
Ko vnesemo podatke novega PIDa kliknemo ?e na OK da shrani PID
Zdaj pa Gremo na SEZNAM, ki ga bom sproti dopolnjeval, ker je tega kr dost in se mi ne ljubi vsega na enkrat pisat.
RAZTEGNJENOST VERIGE
Name: Timing Chain Elongation (lahko tudi po ?elji napi?ete slovensko-raztegnjenost verige npr.) Short Name: Chain El (enako lahko date slo ime sam bolj kratko) PID: 22DAA1 Equation: (((A*256)+ -32768)/1000 Min: 0.0 Max: 15.0 Units: deg?
Odstranim sovoznikov predal in na levi strani odsraufam dva 10mm vijaka in modul potisnem pod plastiko in tisto preprogo. Vsaj tako se mi je zdelo najlazji
Tako je pod plastiko potisne? navzol ob preprogi. Je pa samo 1 vijak 10mm.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo navodila od moje kamere so slikce za lazjo predstavo kako priklopit z canbusom in brez.
2008 Mazda 6
2004 Mazda 3
Povezava za deljenje
Deli na druge strani