Hvala enako. Sam s to razliko, da si pa ti glih na drugo stran orientiran, se pravi, da je vse oh in sploh, kar je levo od sredine. Si enako "zacementiran" na svojih stališčih in te tudi noben argument ne spravi z mrtve točke. 😉Pri meni se skoraj vedno izkaže, da imam prav. Ne mogoče 100%,ampak vsaj 98,1% pa ja. Samo s to razliko, da enim pride "več ksnu".🤗
Na potrčkota pa sem se spomnil, ker je zopet objavil en smešen video, kjer nekaj filozofira in se kao vozi na biciklu. Najbrž trenira za v jeseni, ko ne bo več vročine in bo zopet aktualni petki za tistih 98 umetnikov.
Če bi se pojavil kakih petsto let nazaj, bi bil na kakem hribčku, z iztegnjenimi rokami, z ohlapnimi rokavi, pod njim pa bi peščica "vernikov" skandirala njegovo ime. 🤗
Ja, kaj sem pa jaz nekaj časa nazan na to temo povedal. Da samo olje definitivno ni in ne more biti krivo za tako drastično razliko v intervalih. Nekaj pa sigurno doprinese...na dolgi rok. Takoj po menjavi olja pa možno dvomim, da je krivec zgolj olje.
Potemtakem so zelo vprašljivi tudi dodatki , ala metabond itd..
Prva stvar, ki jo bom naredil, je tankanje dražjega in kao bolj kakovostnega diesla. In opazoval morebitno razliko.
Še prej pa bi moral obvezno spucati dpf. In, če bi bilo potrebno še sesalni kolektor.
Nato novo kvitetbo olje natočit in na test. Samo olje mu ne bo delalo čudežev.
To je podobno, kot da bi se malo bolj močna mladenka oblekla tesno elastično oblekco in bi pričakovala, da bo pa naenkrat zaradi tega imela manekensko postavo. 😉
Hvala @Alex, vseeno mislim, da ima @SpEkTr bolj prav, saj če želimo primerjati le učinek olja, se ostalih stvari ne dotika in spreminja.
Aless, čeprav se še tako trudiš, da dopoveš in razložiš dočene stvari glede olj, lahko sam vidiš, da nekateri še vedno terajo svoje. 🤗 In potem se čudijo, da takoj, ko štartajo, jim že dela regeneracija na polno. 😬
@Alex, na tem forumu nisi ti Boss , še manj pa Jest 😂
Ne bo pucanja dpf, ne se veselit.Čipiral ga itak ne bom za normalno vožnjo je pa proti tvojemu, ki dela regeneracijo vsako pot do trgovine in drugo nazaj kot nov. Zadnji dve regeneraciji je naredil na 235 in 240 kilometrih. 🤗
Večkrat, ko tu napišemo, katero olje je dobro za mazde dizel skayactiv , več je napačnih olj v Mazdah. 😉
@Alex, ti bi moral biti moderator, da bi malo pobrisal, kadar kakšno stvar drugič ali tretjič debatiramo in packamo teme. Začel pa bi lahko kar pri sebi in bi imel veliko dela. 😁
Opazil sem, da je hladilna tekočina 1cm pod MIN oznako. Ker niti ne vem če je bila kdaj menjana (avto je star 4 leta, tip in specifikacije v prvem postu), bi jo najraje kar menjal.
Našel sem dve, eni v naslovu piše FL22, eni pa pod opisom. Katera je prava?
Prav tako me zanima postopek menjave. Spustim iz hladilnika, zaprem pokrovček, nalijem novo, vžgem avto za 5 minut (avto peljem ali stoji?), dolijem po potrebi in je to to?
Zelo ti priporočam, da to daš narediti nekomu, ki je tega vešč. Lahko je nevarno zate (opekline) in tudi za motor.
Ta, ki "dela" chip tuning, je predvsem zelo dober mehanik.
Če bi videl, kakšni avti se šravfajo pri njem(za relly, za cestne dirke, za gorske) bi spremenil mnenje. Pa točno je povedal in vedel za vse, kar je treba paziti pri naših avtih(od bakrenih podložk, čiščenja korita in sita.) pa do zaribanih turbin. Ti samo teraj in uživaj. 😉
Pelko je pred enim tednom (900 km nazaj) avto priklopil na prenosnik in dejal, da je vse OK. Več ga nisem spraševal, ker se je videlo, da nima prav veliko časa za klepet.😏
Zakaj bi pa treslo, če je prav zmontirano? Moraš malo pazit sedaj, ko so diski in ploščice nove, da ne zaviraš preveč sunkovito in močno. Se mora vse skupaj udelati. Potem pa, samo gas. Jaz se še vedno nisem odločil za ploščice. Čakam odgovor iz Autodoca.
Verjamem, da mi bodo predlagali optimalno rešitev oziroma kombinacijo.
Ne verjamem, da je autodoc (trgovec) pravi naslov za informacijo o optimalni rešitvi. 😉
Za tistih nekaj evrov provizije bi želeli kupci od njih še strokovne nasvete???
Po prevoženih 500 km od montaže sprednjih ATE diskov in ploščic je zaviranje zelo dobro in (še) brez tresenja. Če bo tako naslednjih 80.000 km, bom super zadovoljen. 👌
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@Sishi, zanima me, kaj je tista bela "packarija" pod cevko?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani