Skoči na vsebino
KL (2.5 V6) motor
Napisano

Tole je pa bil projekt... :hohoho: A to si ?e imel pobru?ene kanale al si ti kaj rihtal dodatno ker na fotki na prvi pogled izgleda kot bi bi bili opilki na ventilu. :blush:

js nism dodatno ?e n? delu... tisto kar vidi? na ventilih je prah not pr?u... sploh ni panike, ker se bo razdiranje nadaljevalo :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Hehe, jaz itak nimam egr-a pa sem pozabil oment :P Med drugim mam tut vris-e skos odprte... ampak pustmo detajle :)

ma raj? pustmo kaj vse je pri teb druga? :lol: u glavnem po dolgem matranju sm kon?no dobu kolektor ven, ni bil EGR edina kajla, uzadi so ble ?e 3 majhne cevke za odklopit, uspel mi je losat spodni del tisga nosilca med glavo in kolektorjem, ki se mi je potem kajlu za pokrov ventilov, ampak z malo sile je ?lo :D

Objavljena slika

ventili bi se mogl svetit :P

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

mal bo treba bit dimnikar...

Objavljena slika

ah ta nosilc <_<

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Mislim da je tale ki sem ga ozna?il:

post-4105-1354536023_thumb.jpg

Najla?je ga bo od?ravfat od spodaj. Dr?i se pa glave in kolektorja, predlagam da od?ravfa? na glavi, ker je gor ?e par cevi k se snamejo skupaj s kolektorjem.

Pa ne pozabi ?e cevi iz ventil deklca, ta tudi dr?i kolektor na ma?ini.

Pa ?e kolektor ne mrda, preveri use ?ravfe, na sredini so ?ravfi, na levi in desni strani sta pa po 2 matici ;)

a jebemti, da nism ?ou ?e prej foruma brat, zdej me je pa tema dobila <_<

huh, od uspodi? Pol sm se pa zdej konkretno zaj***, ker je avto parkiran na travi, upam da se vinta nebo pogreznla :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

A se niti ne premakne ali se le ne dvigne? Verjetno si spregledal kak ?rauf, to se rado zgodi, da je ?e kje na kakem skritem mestu ?e pri?raufan kolektor. ?e ne pa z gumijastim kladivom malo potol?i, da se losa.

ma niti premakne se ne :D bojda bi naj bil ?e en ?ravf pri po?arni steni, sam js ga ne najdem <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Ko sm se ?e lih lotu delat na F-ki resno razmi?ljam, da bi nekak komplrt motor fliknu ven z avta, sicer mi ?e ni jasn kok (pomanjkanje prostora), ampak nekak bo ?e ratal, magar od spodi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

po?asi napredujemo kljub de?ju, injektorji zgledajo ql (niso n? zapacani), ampak jih bo treba vseen dat na preizkusno delovanje, da vidimo, ?e delajo kot je treba. :)

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

?e ti nagaja prosti tek je motor?ek kriv verjetno ane?

Se pravi verjetno nima nobene veze pri nemo?i motorja v ni?jih vrtljajih?

kaj pa vem, ko je avto mrzu lepo lavfa, ko pa se segreje, pa v?asih ho?e crknit, tut na kri?i??ih, ko se ustavim crkne (ampak ne vedno), obrati ob?asno tut full nihajo (bojda bi naj blo to zarad zlaj?anga vztrajnika)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Kar si ozna?il z rde?im krogcem je pa senzor polo?aja lopute. Motor?ek prostega teka je kar tista zadeva pod sesalno loputo.

a tako :blink: se prav, da je to motor?ek za "zaug"? kok pa vem, ?e motor?ek prostega teka crkne?

Zdaj sem dojel, a v tisto zadevo je priklopljena voda ane?

je tako :D

the same shit :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Pri starih motorjih ali pa turba?ih je to ?isto normalno. Olje pride iz oddu?ka in ?e 200.000 km nih?e ne razdere in s?isti se hitro takole zapaca. Sploh ?e je malo bolj dinami?no (Lojz, kje si?) vo?en verjetno.

Uno drugo je verjetno motor?ek prostega teka? Lahko se zapaca, to in sesalni kolektor operi s kakim Megliom ali podobno zadevo potem bo? pa videl. Pri Nissanih je pogost problem, ko pohodi? sklopko obrati padejo preve?, skoraj crkne, ravno zaradi tega motor?ka in zapacanosti.

Ko bo? imel pa opran sesalni kolektor bo? pa ?e videl, ?e se bo prehitro spet zapacalo vse notri.

se pravi, da je ?ist mo?no, da motor zarad tega zamori? Ko je avto mrzel se lepo zavrti in ne trokira (itaq ne teram mrzlega, da nebo pomote).

Motor?ek prostega teka je pa tole :)

Objavljena slika

PS: torej naslednja faza je, da se odstrani sesalni kolektor in se ga o?isti :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

trenutno dve vpra?anji:

-je to normalno, da je sesalni kolektor za loputo tolk zapacan?

Objavljena slika

-kok vem, ali je ta del hin, za?ne avto trokirat?

Objavljena slika

Objavljena slika

nahaja se pod loputo

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice
Napisano

Jezst pa nabavljanje rpek neta glih ne greva skup, razen ?e gre za kako robo od David Attenborough-a. :D

?udi me zakaj jih nimajo po pumpah, kaj so tok posebne da jih tam nimajo (OMV, Logo, Petrol). Vsaki? ko jim re?em HB4 in jo potem poka?em, me samo ?udno gledajo. Si nisem mislil, da ima Xedos tako eksotiko za ?arnice.... <_<

je res, da ma zelo malo avtov ta tip ?arnice :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice
Napisano

Tole me bega ?e zadnje 3 dni, ko ?ibam po pumpah in jih ne dobim. I??em HB4 ?arnice, vasaj tako pi?e na tej, ki ne dela. Kaj za vraga so te ?arnice, da jih je nemogo?e dobit? Se da lahko kak?ne druge v Xedosa ?e se teh ne da dobit. :ne vem:

Verjetno trapasto vpra?anje, ker se na ?arnice prav ni? ne spoznam. Zame je, da grem na pumpo, poka?em crknjeno in potem zmonitram novo v avto. :blush:

http://www.mimovrste.com/artikel/528000192...nge-power-white

ah, si me prehitel :D

najceneje je pa tule :)

http://www.doop.si/index.php?page=shop.pro...rt&Itemid=4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323F 1.4i, 2000 letnik....ropotanje
Napisano

ya... sam mam tud one originalne (ko niso gumijasti...) ampak mam notri samo gumijaste trenutno....

gumijasti predpra?niki ustvarjajo kondenz ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323F 1.4i, 2000 letnik....ropotanje
Napisano

Kaj pa bi bil vzrok rosenja ?ip od znotraj? Npr... pustim avto stati.... pa se mi ?ipe zarosijo znotraj.... to je pa zelo nadle?no...

Hvala, lep pozdrav.

ma? mogo?e gumijaste predpra?nike?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja, bi bil zlo vesel, ?e bi imel kakega majstra, (v okolici mb), za take malenkosti in ki ve kaj po?ne. :blush:

dobi? cifro od mojsta Mitje na PM ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323 F 1.4i 16v, 2000 letnik
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Funkcije avtomatskega menjalnika
Napisano

Glej,tema ni prava, preberi si ZS ki sem ti ga poslal

so what, BV, da odpiram eno temo zarad enga klin?evga volana, sm se pa? slu?ajn zdej spomnu :rolleyes: last post here....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A sploh ve? o ?em tu govorimo?

Nekateri modeli imajo omenjeno funkcijo.

vem, vem o ?em govorite, sam js bi tak volan rabu, moj se bo vsak cajt razpadu :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ali kdo od vas ve, kaj pomenijo te funkcije oziroma tipke na pri ro?ici avtomatskega menjalnika ?

Ne najdem jih nikjer, tudi v navodilih ne.

Objavljena slika

HOLD sem ozna?il z rde?o, POWER pa z zeleno barvo.

Hvala za pomo? in nasvete!

tak volan bi mel :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija mazda 6
Napisano

2. Ponarejanje mi lih ne gre od rok. Kaj ?e dobim tuv od drugih plati?? identi?nih dimenzij in drugega proizvajalca?

bo? mogu tut v tem primeru ponarejat, ker se cife felge nebojo ujemale.... pa pokrov?ke od znamke felge butne? dol...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katalizator in zadnja obroba 323f
Napisano

Kako potem ugotovim ?e je lambda zani?? Za katalizator pravijo, da ?e je tista "mre?ica" notri cela potem bi moral biti vredu... Rad bi se najprej prepri?al kaj je zani?, da ne kupujem novih delov brez potrebe...

preko testerja ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katalizator in zadnja obroba 323f
Napisano

?e bi lambda ?la bi verjetno kak?na lu?ka check engine svetila? Seveda ?e ni prej?ni lastnik ?arnice kar ven potegnu.. <_<

np, n? ne gori za lambdo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.