Skoči na vsebino
Nedelovanje klime pri Mazdi6 1.gen.
Napisano

A tebi sploh ni delala, ali slabo?

Ker meni recimo, da dobro hladi na sovoznikovi desni re?i in potem proti voznikovi re?i vsako manj. Pa tudi kompresor se ni? ne izklaplja kot ponavadi in skozi deluje ob vklopljeni klimi. In kondenza je nekam malo poed avtom kot ponavadi.

Moja klima je bila tako; jo nafilam do polnega, pa traja teden ali 10 dni in spet pri?ne pihati mla?no in kasneje ?e toplo. Klinc pa take sorte klima, ?e ?e je, naj dela kot se spodobi.  B)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi pri meni ne hladi, kot bi morala, pa imam od lani nov kompresor. Bom dal danes nafilat, potem bomo pa videli.

Nujno ?e barvilo noter, ker ?e ti kje spu??a, druga?e ne bo? vedel mesta vzroka tvoje te?ave.  :closedeyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdravo lastniki tastarih 6-k in ostali!

Prakti?no edina zadeva, ki na sistemu klima naprave moje 6-ke doslej ?e ni bila zamenjana, je sedaj seveda "rak rana" pri nedelovanju klime v teh stra?no vro?ih dneh.  :unsure:

Pelko mi je sporo?il, da te?ava ti?i v "cevi za nizek tlak", obenem pa mi je kot zanimivost povedal, da ima ta trenutek pri sebi ?e ?TIRI druge tovrstne Mazde6, ki jim klima ne deluje prav tako zaradi te cevi.

Skratka, ?e vam klima ne deluje, o?itno najprej lahko kar tole cev preverite in date preventivno v sistem tudi barvilo, pa se bo hitro videlo kako in kaj.  :bravo:

Zadeva na sre?o ni draga, le nekaj preko 100?, v primerjavi s kompresorjem, ki je bil nov cca. 800?.  :cheers:

Upam, da sem vam kaj olaj?al morebitne te?ave pri nedelovanju klime v 6-kah 2002-2007.

LP!

Borut

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave pri prestavljanju - Mazda6
Napisano

Ker se je te?ava ponovila oz. smo se jo lotili na napa?ni strani, je danes ponovno Bo?tjan pogledal in v cca. pol minutke ugotovil kje je v resnici te?ava, to je namre? na jeklenici (zajli) menjalnika, ki je dodobra nacefrana. To je tista srednja, ki ima funkcijo za naprej in nazaj s prestavno ro?ico.  :party0035:

Pohvala mojstru za odkritje ter dr. Pelku, ki mi bo za ugodno ceno po?timal. ZOOM-ZOOM  :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu M6
Napisano

Jest isto ?utim rahlo pokanje v volanu predvsem ?e na mestu vrtim volan... Je imel ?e kdo podoben problem je mogo?e ?el zglob sicer pokanje ne vpliva ni? na vo?njo ali na trdoto volana je pa mote?e.

LP

Ko sem imel jaz tak?en primer pri svoji 6-ki, sem uporabil ?ude?no metodo, ki je ?e ve?krat navedena na tem forumu in sicer spodaj pod volanom sprosti? volan in ga kasneje "trajba?" gor in dol ter po globini ven in noter. To ponavlja? nekaj ?asa, te?ava izgine.  :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnje klopi + xenon
Napisano

Balast te ba?e najbr? ja. Kolikor vem je kar precej dela, da to sanira?, druga?e material da? lahko kak?nega "Kitajca" in bo stro?ek zanemarljiv, potem rabi? le ?e mojstra, ki se loti tega projekta.  :party0035:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Verjetno ne bo ?lo druga?e, kot na tistem delu sprostiti stropno tapeto in se potem na spodnjem delu strehe (med streho in tapeto) nahaja ena matica, ki s spodnje strani fiksira anteno. Tako je narejeno pri ve?ini vozil in vsekakor ne more? z zunanje strani vsega postoriti, bo? prej streho totalno pokrivil, ?e posku?il uporabit silo.  :closedeyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavarovalni?ka cenitev in popravilo
Napisano

Tudi jaz samo priporo?am. Da? klju?e in sedi? lepo dalje v slu?bi avto pa sam najde nazaj z zmajevo pomo?jo seveda.

Sicer se v tvojem primeru nisem izkazal kot sem si ?elel in sem spregledal kaj vse sva se dogovorila, pa vseeno hvala za pohvalo.  :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

BENZIN
Napisano

Lahko da se je ra?unalniku, ki prera?unava potro?njo goriva, TOTALNO zme?alo. Iz preventive pojdi vseeno raj?i malo doto?it.  :closedeyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan SPC vle?e v desno
Napisano

Pozdravljen!

Ve?krat sem ?e bral tule na forumu, da zna 1.generacijo 6-ke vle?t v desno. No, ampak to vsekakor ni pravilo in ni pri vseh, npr. moja gre naravnost toliko ?asa kot to cesta dopu??a, pa ima skoraj 350.000km za seboj.  :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KLIMA
Napisano

Bla?, ali ti nekje pu??a, ali so ti jo pa namesto s 470g (toliko naj bi ?lo v te na?e 6-ke, ?e se ne motim) napolnili z nekim "drobi?em", v smislu, kako smo nategnili mulca in dobro zaslu?li.  :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kompresor klime Mazda 6
Napisano

Zdravo!

Pokli?i mojstra Simona Pelka (041 667 335), ima tak?no identi?no Mazdo6 za rezervne dele in verjetno ima ?e tudi ta kompresor v delujo?em stanju.

LP!

Borut

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zadeva je vsekakor zamudna, lahko pa tudi stresna in tak?nih neprijetnosti vas lahko jaz odre?im.  :party0035:

Skratka, razli?ne (iz realnih situacij) po?kodbe s parkiri??, to?e, divjadi in ostale zadeve, pokli?ite in se dogovorimo za dobro re?itev.  :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdravljeni!

Ker vem, da vam je popolnoma odve? in rahlo stresno hoditi na zavarovalni?ke cenitve in se po mo?nosti tam pregovarjati ter barantati s cenilcem, z veseljem to izpeljem namesto vas.

V nadaljevanju lahko avto tudi odpeljem na kleparsko-li?arsko popravilo k odli?nemu mojstru v Pelkovi neposredni bli?ini (Lak Tom d.o.o., g. Toma? Oblak), ponujeno pa vam bo tudi nadomestno vozilo. Lahko ga seveda peljete po cenitvi tudi kam drugam, to je vsekakor va?a odlo?itev. 

Cenovno bo zadeva precej ugodna, saj bo v primeru osnovnega obmo?ja delovanja in da se celoten postopek ne zavle?e ve? kot 2uri, cena le 30?, nanjo pa so ?e mogo?i razli?ni popusti (npr. Mazda klub).

?koda, da vi izgubljate potrpljenje in ?as, ?e lahko nekdo to postori NAMESTO vas!  :prstgor:

Lep pozdrav!

Ekipa 1A - avtomobilske storitve, Borut Ludwig Ben?ina s.p. (gsm:040 412 696,e-po?ta:info@ekipa-1a.si)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave pri prestavljanju - Mazda6
Napisano

Nov tak kos bi bil med 200 in 300?, mi je g. Majes natisnil uradno ponudbo, ?e grem na neuradno varianto, pa bi mi verjetno znal nek mojster "orodjar" tole po?timati za nekajkrat ni?ji znesek. Sem zelo vesel, da ni kaj ve?jega (huj?ega v smislu ?). :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.