Ve?krat sem ?e bral tule na forumu, da zna 1.generacijo 6-ke vle?t v desno. No, ampak to vsekakor ni pravilo in ni pri vseh, npr. moja gre naravnost toliko ?asa kot to cesta dopu??a, pa ima skoraj 350.000km za seboj.
Bla?, ali ti nekje pu??a, ali so ti jo pa namesto s 470g (toliko naj bi ?lo v te na?e 6-ke, ?e se ne motim) napolnili z nekim "drobi?em", v smislu, kako smo nategnili mulca in dobro zaslu?li.
Ker vem, da vam je popolnoma odve? in rahlo stresno hoditi na zavarovalni?ke cenitve in se po mo?nosti tam pregovarjati ter barantati s cenilcem, z veseljem to izpeljem namesto vas.
V nadaljevanju lahko avto tudi odpeljem na kleparsko-li?arsko popravilo k odli?nemu mojstru v Pelkovi neposredni bli?ini (Lak Tom d.o.o., g. Toma? Oblak), ponujeno pa vam bo tudi nadomestno vozilo. Lahko ga seveda peljete po cenitvi tudi kam drugam, to je vsekakor va?a odlo?itev.
Cenovno bo zadeva precej ugodna, saj bo v primeru osnovnega obmo?ja delovanja in da se celoten postopek ne zavle?e ve? kot 2uri, cena le 30?, nanjo pa so ?e mogo?i razli?ni popusti (npr. Mazda klub).
?koda, da vi izgubljate potrpljenje in ?as, ?e lahko nekdo to postori NAMESTO vas!
Lep pozdrav!
Ekipa 1A - avtomobilske storitve, Borut Ludwig Ben?ina s.p. (gsm:040 412 696,e-po?ta:info@ekipa-1a.si)
Nov tak kos bi bil med 200 in 300?, mi je g. Majes natisnil uradno ponudbo, ?e grem na neuradno varianto, pa bi mi verjetno znal nek mojster "orodjar" tole po?timati za nekajkrat ni?ji znesek. Sem zelo vesel, da ni kaj ve?jega (huj?ega v smislu ?).
Danes sem Mazdo zapeljal tudi do g. Majesa v BTC, mojster se ni rabil niti zapeljat, je kar ?e ob mirovanju ugotovil, da je menjalnik nekoliko "gumijast" in mora biti nekaj narobe spodaj na prestavni ro?ici. Po doma?e bi se reklo; pod prestavno ro?ico ima ?rna pu?a, kjer je zajla vpeta (ta gre levo in desno), ima luft in je v?asih ok (?e pretika? z urarsko natan?nostjo), drugi? pa gre v prazno. Ve? o tem naj pove fotka.
Te?ko re?em (sem ?e tudi razmi?ljal ali se to bolj pojavlja, ko je avto hladen ali ogret, pa ni nekega vzorca oz. pravila), sicer pa zdaj ?e 2 dni vse normalno, no je pa res da se lepo vozim in zraven
Mojster Marijan Majes (skraj?ano MMM) je rekel, da imam verjetno te?avo pri "gear selection" karkoli ?e to pomeni v avtomehani?nem jeziku. Za torek me je povabil, naj se oglasim do njega in se bova zapeljala na kraj?o vo?njo z njo, ker je sme?no, da lahko ve? dni deluje popolnoma normalno, potem pa kar naenkrat ?ok.
Enkrat se mi je pri biv?em avtu zgodilo, da sem imel prednjo desno gumo cca. 1 bar manj napumpano kot levo in ob?utek je bil identi?en kot pri tvoji 6-ki, iz tega razloga sem ?el takoj preverit tlak v pnevmatikah, ampak kot si mi tudi takrat sam povedal, ima ta serija ?e senzorje in bi takoj javila (verjetno za?ela nadle?no piskat).
V vsakem primeru ti ?elim SRE?NO pot ?e teh dvakrat do LJ in nazaj, potem pa ?im manj stro?ka, seveda upam da je le neka "banalna" te?avica in stro?ki ?im bli?je nuli.
Bossek, ?e ko sem jo vozil, sem se kar malo bal, da ne gre za uvodno nakazovanje tiste te?ave, kot je ?e bila opisana na tem forumu in ko sta se 2 ali celo ve? Mazda?ev le za las izognila nesre?i, saj je avto za?el "kar po svoje" vozit po cesti.
Ne, ker se vozim z drugimi avti in lepo po?iva v doma?i gara?i, hehe. Je pa Pelko rekel, da je vsaj 90% prepri?an, da ni te?ava v menjalniku ampak povezavah do njega (in to brez, da je ?el avto iz moje gara?e v njegovi smeri).
Dol?an sem ?e zaklju?ek zgodbe. Odpeljal sem jo do Avto Pelko d.o.o., kjer se je Simon trudil odpreti vrata, pa mu ni uspelo, zato me je napotil k njegovemu sosedu (Kia servis ?re?nik), kjer je lastnik klepar in obvlada te zadeve. Stro?ek je bil komaj okrog 70?, ?e se ne motim.
Tule pa ?e tudi obstaja ena precej sorodna tema, ?e bo komu v pomo?;
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lahko da se je ra?unalniku, ki prera?unava potro?njo goriva, TOTALNO zme?alo. Iz preventive pojdi vseeno raj?i malo doto?it.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani