A imas prvo generacijo? Bremze verjetno rabis sprednje (diski in ploscice). Pa si ti peljal h komu da ti preveri kaj je narobe, ker dvomim da so in ploscice in diski zanic.
To zej ja, ampak do sedaj sem vedno uporabljal polne diske, ker vsi pravijo da so naluknjani en bullshit in da so polni dost boljsi. Fora ni v temu da bi sedaj hotu upgradat zavore, da bi dobil maximalen zavorni ucinek. Pravim da zimmerman zavore ne primejo tako dobro, kot recimo ATE ali pa textar. Doma imamo seeno sestko z ATE zavorami in so ze kar lep cas gor in primejo obcutno boljse, kot recimo zimmerman na moji kjer so zavore gor slabih 30k km. Ne me narobe razumeti zavore seveda primejo in se lepo normalno ustavim brez kakrsnegakoli cvilenja ali tresenja, ampak z ATE zavorami bremze res zagrabijo. Na vseh ploscicah je se dovolj materiala in ravno tako sem preventivno zamenjal komplet zavorno olje in pa prezracil zavore in ni nic pomagalo. Bom ze prezivel dokler nebo cas za menjavo
Jest imam isto zimmerman komplet diski in ploscice in nisem nekaj zadovoljen. Obcutek imam da bi bremze lahko malo bolj zagrabile. Je pa to ze prejsni lastnik montiral in sem jest samo naknadno zamenjal komplet zavorno olje in na novo prezracil komplet zavore. Za fotrovo sestko bom sedal narocil ferodo ploscice, da vidim kako se ta znamke obnese. Baje naj bi bile dobre. Jih je ze kdo imel ?
Piska ti lahko zaradi indikatorjev obrabe, kar pri tebi nebi smel biti vzrok glede na to da so ploscice nove. Piska lahko tudi zato, ker mehanik ni dobro podmazal vodila, katera drzijo ploscico. Skratka neumno je govoriti, da je ploscica zanic in da je bolje kupiti neko levo znamko, saj je vse isti smorn. Treba je celjust odpreti in pogledati kaj je narobe. Ti lahko recimo kupis top shit ploscice in ce ti recimo celjust steka ti jih lahko neenakomerjo pobere v 5k km pa tukaj nima znamka ploscic in kvaliteta nic zraven. Jest lahko samo recem, da je ATE znamka obuctno boljsa od recimo zimmerman, delphi in ostale bolj poceni firme.
Jest samo upam da nebom imel kaksnih problemov po menjavi olja v menjalniku (tezje prestavljanje). Trenutni menjalnik tece kot po putru. Olje bom pa zamenjal pri pooblascenem serviserju.
Po menjavi olja se abrazivni delci ki drzijo distanco med drsnimi diski sperejo in zato se cuti trse prestavljanje in to se popravi z resetiranjem tcu-ja in z nezno voznjo. Popolna menjava se dela samo ce je bilo olje redno menjano, v nasprotnem primeru se menja samo olje v karterju kajti s tem ne speremo vandlerja. Vandler se pa spira preko povratnega voda iz hladilnika olja tako da cev odklopis in vklopis avto pocakas da pritece dva litra olja nato prekines dodas manjko olja in postopek ponavljas dokler ne pritece lepo olje.
Pri mercedesu to delamo redno tako na 5g kot na 7g. S tem da ima mercedes znane probleme s speed senzorji in je potrebna menjava conductor plate ki pa se pri 7g zakomplicira saj ima v conductor plato integriran tcu kar pa pomeni codiranje nove plate in iskanje nulte tocke prestavljanja, pri 5g pa je zadeva cist enostavna samo menjava conductor plate adaptacija na temperaturo im vandlerja na navor in to je to. Za mazdo vem da ima tcu tudi integriran v conductor plato vendar naj nebi bilo nobenih problemov.
Saj pri mazdi po moje ce s testerjem resetiras tcu in opravis nezno voznjo si zadevo resil.
Ko bom imel kaksno mazdo v obdelavi se javim. Ce pa kdo bolje pozna zadeve pa prosim da se javi, mercedesove in zf menjalnike poznamo u nulo mazda in aisin pa se se ucimo.
Lp
To velja tudi za rocne menjalnike ali pri rocnih menjalnikih ni problema in se lahko normalno zamenja ?
En offtopic, ampak iceman kaj imas to za en program, da lahko vse to spremljas oz. vidis na telefonu? Lahko tudi jaz preverim glede na to da imam oba sprednja lezaja nova
Samo program forscan in klasicen OBD 2 al se kaj drugega?
Saj sem ti rekel, zapisi si katalosko stevilko pa veselo na delo na ebay. Iz nemcije in latvije dobis v petih dneh in je to to. Nobenega kompliciranja. Jeat sem dal 50e za glavni racunalnik za fotrovo sestko.
Caki malo potem ti sedaj DSC ne deluje. Kako bos sel pa cez tehnicnega? Na OEM racunalniku poglej katalosko stevilko pa kupi istega (ebay). Koliko si pa placal, da so ti ga uparili, ce ni skrivnost
Notri je sel samo zobek. Kupis novo (rabljeno) stikalo cca. 30e in zamenjas sam v 15min. Jest imam se enega doma vendar je za 6ko. To se pa zgodi zaradi tega ker se s preveliko silo vrti stikalo
Ni nujno, da so svetilke, lahko imajo Francozi zelo dobro optiko lu?i narejeno in se da z normalnimi potegnt bistveno ve? kot recimo pri Mazdi, kjer Japonci to lekcijo niso najbolje osvojili.
Tocno tako. Prva generacija 6ke je imela zarnice D2S in so svetile za en k.. Druga generacija ima isto D2S zarnico in sveti v nulo. K svetilnosti veliko pripomore tudi leca na zarometu
Jest sem takrat isto razmisljal, da bi kupil nova vrata, ampak so za voznikova vrata hoteli 100e (gola vrata), potem je potrebno premestiti se kljucavnico in pa vse ostale plastike in zvocnik... Tako da se mi ni izplacalo. Tisti cepi so tam za odvodnjavanje in ce se ti v vratih zadrzuje voda so vrjetno kanali zabasani in ti tudi zaradi tega toliko hitreje gnije vse skupaj. Jest sem to delal pri nekem znancu (popoldancu) k se ukvarja z licarijo in kleparijo. Ce bi to peljal k komu drugemu bi bila cena takoj 500e..
Klasika prva generacija... Avto bo brez problema zdrzal se 2 leti to te niti malo ne rabi skrbeti. Ce te pa ta rja matra iz vizualnega vidika potem je pa to druga zadeva. Ce ze mislis rihtati ti predlagam, da das nekomu da zrihta tako, kot se zagre. Ce se prav spomnem sem jest dal 200? za komplet sprednja leva in zadnja leva vrata.
P.S. Jest sem imel dost hujs, kot pa ti vendar je bilo pri meni vse gnilo na notranji strani in se pri zaprtih vratih ni nic videlo . Je pa bilo vrjetno samo vprasanje casa kdaj bi tudi ven butnilo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A imas prvo generacijo? Bremze verjetno rabis sprednje (diski in ploscice). Pa si ti peljal h komu da ti preveri kaj je narobe, ker dvomim da so in ploscice in diski zanic.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani