Skoči na vsebino
Mazda 6 2016 AWD čuden zvok od zadaj
Napisano
pred 1 uro je LukaL napisal:

Hja, po današnjem dvigovanju in spuščanju avta :/, sem ugotovil, da je po vsej verjetnosti fuč levi ležaj...ko sem kolo hitreje zavrtel je kar dobro "pel"...na desni strani se ni slišalo niti pol tega...poskusil sem tudi prijeti feder, im mogoče res na levem kolesu malenkost ruži...sicer nisem mehanik (sem strojnik), ampak recimo, da sem lociral napako. Ležaj sem že naročil, samo upam, da pridem do mehanika, da mi zadevo zamenja...;)

Hvala in lp

PS: če se bom lotil zadeve sam, poročam, kako je šlo

Sem ti rekel,da je levi ležaj,lahko pa da bo tudi desni kmalu fuč. Boš videl razliko ko boš menjal levega.:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delovanje diezelskih motorjev
Napisano

Itak, ko je bolj mraz ti ne bo obratov nabijal. Meja je nekje okoli 10 stopinj.

Mislim,da pri bencinarju ni tako,povi?a obrate vedno ko je motor hladen neglede nato koliko je zunanja temperatura. Je pa res da to ni za dolgo,saj se odpelje? in potem te to ne moti ve?,ker tako ali tako doda? ve? plina kot ga na za?etku doda sam. Me pa spominja na nekdanj avt.zaug,ki je bil pri avth v 80tih letih!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delovanje diezelskih motorjev
Napisano

Sem preveril pri mojem (bencinar) v startu obrati narastejo na 1500 za 15s potem padejo na 1000 in ko pride temp vode nad 50 so obrati 500-600.

Sem preveril pri mojem (bencinar) v startu obrati narastejo na 1500 za 15s potem padejo na 1000 in ko pride temp vode nad 50 so obrati 500-600.

Mimogrede pri vro?em motorju so obi?ajno 750-800,tudi pri mojem in verjetno tudi tvojem,nisi dobro pogledal,no pa saj ni pomembno,prvi del opisa pa popolnoma dr?i za bencinarje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Vsako olje z pravimi specifikacijami je dobro in ne bo ma?ini ni?. Sej niso Mazdini motorji nek nasin izdelek, da potrebujejo to?no tako olje, kot oni predpi?ejo. Se pravi, ?e bi mazda priporo?ala toyo gume, bi bile samo te prave in nobene druge.Vedno,ko ti nekdo nekaj turi na silo, se jaz tega izogibam.Imam opravka z dobavitelji in vem, kako to poteka in kje je bit vsega skupaj.

Alex na nek na?in ima? prav,jaz samo pravim da olju ni? ne manjka,ker za ta denar ne dobi? bolj?ega olja in z garancijo ob kak?ni okvari na motorju,to mislim ko je ?e v garanciji. Druga?e pa ima? bolj?a olja ampak za dosti ve? denarja,tako pa? je,ve? denarja ve? muzike!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Mislim,da je Mazda original olje po specifiaciji vredu,?e zaradi garancije itd....Ne vem ?e je kako drugo olje toliko bolj?e,da bi eksperimentiral, jaz nebi!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cuka...
Napisano

Na?a Mazda3 1.6 dizel spet zeza ... Obup

Dela lepo.. recmo par dni .. pol pa se kr spomne in za?ne na mestu ?udno laufat,obrati nihajo oz. Padejo in ?e ne da? hitro mal gasa crkne...

Pol kdaj ko se lepo peles recmo 100, za?ne kr malo cukat kot bi dal in odvzel gas ...

Vse se dogaja naklju?no, najbolj sumim maf senzor...nov je bil dan noter pred pol leta saj je kadil in poraba je bila ogromna..., in do sedaj je bilo vse ok, zdej pa spet jebe... Je mo?no da je ?e spet zani??

Gledu sm da je cev zraka kr mastna,saj gre ena cev iz pokrova ventilov kjer sesa oljne hlape...zdej sm cev spucu in jo odstranu da ne bo vleklo to noter ker zihr ne deluje dobro na maf ?e je umazan... Nevem a naj kupim sprej za pucanje maf al ?koda gnara in zapeljem raj kr u grabn.... jajca

Tisto zadnje bo vredu in najbolj siguno.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava ohi?ja klju?a - CX-3
Napisano

Pozdravljeni foruma?i,

zanima me, ali je kdo ?e menjal ohi?je klju?a pri CX-3, je kitajska varianta iz ali/ebay ok, je sploh kaj razlike v kvaliteti s originalom? Klju? deluje, ampak je plastika po?ena - torej rabim samo ohi?je. Nisem se ?e pozanimal na servisu, koliko sploh pride original. 

Also moja prva objava na tem forumu, od letos januarja ponosen lastnik Mazde CX-3.  :jupiii:

Dobrodo?el na Mazda forumu in sre?no vo?njo z mnogo u?itki zoom zoom.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V na?em prometu ki je ve?inoma samo cincanje v prometu in cijazenje je vseeno po moje kaj imamo ker tudi bencinar malo pije, danes na primer vo?nja v koloni ki jo ne more? obiti imel porabo 5.0 kar je v primerjavi z dizlom zelo malo! In kaj bi bilo bolj?e pri dizlu v takih primerih ki so v 90% na?e vo?nje? Razen brnenja in tresenja od vibracij. Za tistih 10% se pa ne sekiram ko bi mi pomagala krivulja pri prehitevanju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dvorjan, tole je dobra novica  - ?e sem prav razumel ravno tako diesel in model 2015-2018.

Kako pa je s servisi - katere na obmo?ju Ljubljane najbolj priporo?ate? Morda kak?en neuradni cenej?i, ki obvlada Mazde?

lp Janez

Dr.Pelko je strup za Mazde,baje. Meni se ?e ni pokvarla,ker Mazda se ne kvari ampak se ji v?asih ne ljubi.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

O teh rednih servisih smo ?e pisali nekajkrat,tako visoke ceno so in ne more? ni? ker ne raskira? prekinitev garancije pa ?e kaj. To je treba ra?unat ko kupi? avto. So pa cene podobne tudi za druge znamke,50 e gor ali dol. Sosed mehanik menja na starem avtu olje in vse filtre za 30e,a ?al je tako,da je ?e vse druga vkolkurirano v to ceno ne samo storitev....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

1. Servis za mazdo 3 pri kr?i?niku me je pri?el 190 eur z original oljem Mazda 0w20 supra skyactiv-G + menjava filtra olja.

Se vam zdi to drago?

Normalna cena za servis.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.