Skoči na vsebino
MX5 NB ključ
Napisano
pred 13 urami je pantlar napisal:

Izgubil sem ključ od Mazde MX 5 NB

in prosim za nasvet za rešitev problema.lp

Moj tast je podobno težavo nekoč rešil tako, da je v vasi poklical znanega vlomilca, ki je zaklenjen avto brez poškodb odprl in zagnal ... 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano (urejeno)
Is there a difference in engine oil brands?
As long as the oil weight and certifications match what your car needs, there is no point in paying extra for a brand name. ... The answer is... they're all interchangeable so long as they meet the oil weight and certifications for your vehicle.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano (urejeno)

Zadnjič mi je diler razlagal, da Mazde 6, ki jih uvaža in so od leasing hiše iz Italije, te leasing hiše servisirajo na 30.000 km.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Alex napisal:

Pri meni je vse do potankosti enako, le da imam povprečno porabo 7,2l/100. 

Da ne pušča rezervoar ... 😂

Naši M6 se je povprečna poraba s 5,7 dvignila na 5,9 po tem, ko sem jo 3 dni (cca 500 km) vozil samo jaz :) Prejšnji lastnik je imel 6,5.

Sam se ne držim predlaganih visokih prestav in ne prestavim kar tako takoj v 6-to, če v 5-ti ravno prav lepo vleče. Pa i-stop vsakič izklopim, takoj ko se spomnim ...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Pozoren sem bil na nekaj zadnjih regeneracij na moji M6 CD175 z 90.000 prevoženimi km, ročni menjalnik.

Regeneracije dela na 200 km (plus, minus 10 km). Običajno traja okoli 10 minut (20 km po avtocesti), pri dolgih vožnjah kakšno regeneracijo opravi zelo hitro v roku ene minute (morda jo celo izpusti ... točno tako, kot ugotavlja tudi @Alex).

Povprečna poraba (prikazana) je 5,9 l/100 km.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka za nalet?
Napisano (urejeno)
dne 12. 5. 2021 ob 5:28 je Alex napisal:

To bo to. Meni se tudi večkrat pojavi, ko je sonce nizko in verjetno pod točno določenim kotom. Se pa tudi hitro ugasne. 

@Alex ene stvari imaš dobro naštudirane 👍

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 50 minutami je Jaka32 napisal:

Ima kdo knjižico z navodili, da vidimo kaj pravi proizvajalec glede menjave ketne in vseh ostalih stvari? Jaz imam M3 G120, 2017, lastnik sem komaj 1 mesec. In ja, knjižice nisem dobil zraven. Imam pa verigo.

2016-mazda-3-hatchback-103886 navodila.pdf

Najdeš jih tudi tukaj:

WWW.MAZDA.SI

Potrebujete pomoč z informacijami o vaši Mazdi? Preberite pogosta zastavljena vprašanja, napotke za uporabo in izobraževalne video...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.