Skoči na vsebino
mazda 5 P242F
Napisano

Pa to deluje? Je potreba za to kak?na menjava olja ali kaj podobnega?

priporo?ljiva, ni pa nujna - samo kontroliraj. Motor ogret, vsaj 1/3 tanka pa seveda na odprtem

Deluje

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 5 P242F
Napisano

ja stari naredi vsak dan komaj 30 km pa ?e to ni na avtocesti. Saj ga mamo namen zbrisati dpf z ecu

To ni to.....ro?na regeneracija je kurjenje filtra eno uro!

moj primer:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 5 P242F
Napisano

zabasan filter re?i? sam doma lahko z ro?no regeneracijo, ki jo spro?i? sam, ?e se pa spet pojavi je pa? v ku......

Se vozi? samo na kratke razdalje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstopanje laka na plati??ih
Napisano

Si dajal kake zascite podvozja, ali kaj drugega jedkega (cistila itd)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F 1.5 letev volana
Napisano

Pomojem prej kak?en le?aj na amortizerju ali pa zglob kot pa hin sama letev volana! Glede omenjene trditve pa nebi vedev ali je res na letvi spodaj kak?en vijak katerega lahko privije?...

Saj sprasuje za zglob

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F 1.5 letev volana
Napisano

Na avtu sem pred kratkim menjav kon?nike,kugle,levo in desno man?eto na zglobu...Res pa je da ?e volan navijem v desno in nato speljem se narahlo sli?i klok klok klok malo se zgleda sli?i zglob ampak bi zaradi tega biv vzrok da ko na mestu malo volan zamigam sem ter tja da se sli?i rahlo pokanje?

Yep

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 7 ?aromet
Napisano

Kdo pravi vlago, lepo je rekel naj se posusi, zavaruje luci in potem se zgodi nesreca ampak fase samo luc :-)

to pa je drugo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 7 ?aromet
Napisano

Zavarovanje je 30e, ti bi dajal rabljeno poljsko lu? za 250e. Zra?unej razliko in uporabi domi?lijo...

?e enkrat kdo ti krije vlago? Brez domi?lije

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 7 ?aromet
Napisano

Ma po?akaj da se odrosi, potem pa zavaruj...

In katera zavarovalnica krije vlago v luceh???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anja glede akumulatorja
Napisano

Kako pa misli?, da deluje shranjevanje enegije pri son?nih celicah? Ko rabi? energijo prazni? akumulator do dolo?ene napetosti.

Testerji delujejo na podoben nacin. Izmerijo padec napetosti ob znani obremenitvi. Na podlagi tega se izra?una koliko kapacitete ?e ima akumulator.

Dober akumulator brez problema zdr?i tudi po par ur pri?ganih lu?i. Se je ve?krat nehote sprobalo. In je akumulator po 7 letih ?e vedno dober in deluje brez problemov.

To ni GEL akumulator, ki ga uporabljajo za son?ne oz za start / stop sisteme, kjer ga lahko ve?krat izprazni?.

Pelji na tester

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anja glede akumulatorja
Napisano

Proba naj pol ure do uro pustit v?agane lu?i pri ugasnjenem avtu. Napetost naj pomeni prej in potem. ?e je pade napetost na 12V ali manj velik je akumulator zihr fu?.

Tega se nov akumulator ne bo vzdrzal 110W eno uro.....oziroma ga bos dejansko ubil

Na amzs ti zmerijo akumulator ( clanom zastonj) izmerijo zagonski tok, obremenitev....ni ne volt ne amper meter ampak tester akumulatorjev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik
Napisano

?e obstaja za mps, verjetno obstaja tud za premogarje ;-)

S tem odgovorom si sedaj povedal vse o svojem znanju mazd....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hvala vam vsem za pomo? :) sem ?e uredil poklical amzs in pla?al 60 evrov.tukaj je bil v 15-ih minutah in v minuti odprl avto,tako da je ?e re?eno.

Je pa super forum to,bedarija pri teh modelih je samo to da ima samo eno zunanjo klju?avnico,tako da niti ?ez prtlja?nik nisem mogel priti v avto...

Druga?e pa Mazda zakon.

Hvala ?e enkrat vsem za pomo?

Lp jernej

ej kako to on naredi? a lahko malo opi?e??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prosim za pomo?,kako bi lahko odprl svojo Mazdo,ker se mi je spraznil akumulator,z obema klju?ema pa mi ne uspe odkleniti vrat...Poskusil sem tudi ?e z raznimi mazivi,vendar se klju?avnica ne premakne :(

Hvala za pomo? ?e vnaprej

Mehansko da vraknes kljuc v kljucavnico vrat bi moral kljuc odpreti vrata....zanimivo

Probaj najti pod pokrovom motorja vzvod ki drzi pokrov in ga odpri potem pa kabli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z DPF
Napisano

Napaka je bila prekinitev regeneracije DPF. Servis sem delal na uradnem Mazda servisu (BTC) v Ljubljani pri 216 000.

pol je samo ?e na tebi kaj bo? z njim :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 dizel pregrevanje pozimi
Napisano

ok v?eraj sm jo res preverjal pri vro?em avtu, pa jo ni ven zmetalo...mal pritiska je nardil pokrov, ampak butnilo jo ni ven...

dans zjutraj sem jo moral pa doliti nekaj...pa se je vseeno nevarno dvignila na AC...

ZMAJ, kje pa ima m6 dizlca termostat ?

sem pa opazoval temperaturo v?eraj prek TORQUE in obd2 bluetooth...pa ?e cager se je dvignil proti rde?emu polju...v klanec ...

Potem jo res zna biti premalo

Preverja? ti v killerju ali ekspanzijski? Ko je avto mrzel poglej nivo v ekspanzijski min/max

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 dizel pregrevanje pozimi
Napisano

Pozdravljeni,

Ima kdo kak?no idejo, kaj bi bilo narobe, da se mi avto segreva ob vo?nji v klanec ali hitri vo?nji tudi do 110stopinj ?

?e se vozim od 50-90, je temperatura med 85 in 93...?im jo pritisnem, raste...

pa tudi zelo zelo hitro se segreje na 90..

avto je mazda 6, dizel, 121 konjski...2004 letnik, karavan

prosim za pomo?

lp,

Kot prvo 110 ni ni? pani?nega, po drugi pa je lahko ali premalo hladilne (to kontrolira? ob mrzlem avtu) ali pa izgublja malo mo?i - tudi hladilno je pametno menjati na recimo 3-4 leta

to zelo zelo pa je zato ker ima? webasto, ki se vklopi ko je zunaj pod 5C in to je samo pozitivno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z DPF
Napisano

Aja - pa so ti dali kodo napake?? Druga?e ti jo jaz preberem, da nima? ti samo kur?ev servisni interval lu?ko.....(res da ne bi smela check engine goreti)

V tem primeru - kdaj je bil servis narejen in kje?

Kje je nivo olja min ali mogo?e celo nad X?

Thanks

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z DPF
Napisano

Regeneracije izvaja na vsakih 150-200km, tebi se je prvi? napaka pojavila po 24.000km....jah to si ti kilometri, kjer DPF lahko za?ne je.....v vsakem primeru je popravilo od 400 (sonda) do 2000? - nov DPF komplet

Odstranitev pa 250-300.....

Your call

Dela? relacije ali ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z DPF
Napisano

Poklical sem v firmo strajnar in so mi dejali da termo ?i??enje filtra stane 280? ali pa da zamenjajo satovje z bol odprtim (?portni DPF) ki pa stane 450?.

Mislim da bi z tem manj tvegal kakr?no koli okvaro ali pa te?enje na tehni?nem pregledu. Edini problem je ker je v Se?ani jaz pa sem z Radovljice :)

?e se ne motim je nekdo ki je imel problem ?ev v to varianto, pa imel SPET problem (najdi tu na forumu)...., nadomestni filter ni re?il problema. Pri mazdi je ?al edina varianta ali tovarni?ka menjava ali pa ven s tem hudi?em.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z DPF
Napisano

Mene edino malo skrbi da bi bile te?ave na tehni?nem pregledu... 

Mu?i me to da se je lu?ka pri?gala ?e takoj po ?estih dneh  :vskalo:  se pravi da je zadeva res zabasana ? 

Ponovna regeneracija se mi ne spla?a ker potem sem lahko na servisu 4 krat mese?no :blink:

Se pravi ?e ga dam ven mi ne more ?kodovati ? in samo ?e izku?nje koga kako je na tehni?nem? kak?ni problemi?

Hvala  :lol:

regeneracijo lahko dela? sam doma, vendar to ni re?itev da dela? vsak mesec

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 diesel 2007 1.gen neznana napaka
Napisano

A je to cukanje pri 1500 obratih? ?e ja potem je to 'normalna' hiba teh avtov, da se jo za?asno re?iti z u?enjem ?ob, ampak bo spet pri?la nazaj

ha ha ha ta je dobra avto ne kadi...pa dpf ma

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.