sem šou še mal bolj pod drobnogled počekirat raznorazne forume glede FAI avtodelov in v večini primerov pravijo, da so deli zelo dobri in hkrati solidna cena.
Majo pa tut spletno stran zelo lepo urejeno, tak da pomoje niso lih za šalo
Statement of Quality Policy FAI Automotive plc sources, procures, stores, packs and distributes replacement automotive parts under an...
Najbrž je ta znamka v redu. Če gledaš za karkoli na spletu, je vedno toliko in toliko ljudi super zadovoljnih, veliko je zadovoljnih in seveda se najdejo tudi zelo nezadovoljni kupci. 🤔
@Alexpredvidevam da je slika z osvetlitvijo od zadaj ali?
Daj še eno sliko brez osvetlitve.
Po tej osvetleni sliki, bi ocenil da je olje pri koncu glede svojih čistilnih lastnosti, cca 3% goriva v olju, malo mi bode v oči nazobčanost vzorca, kar kaže na vsebnost vode.
Če imaš dost kratkih voženj pol je to normalno, ker na kratkih razdaljah se dela kondenz ki ne more izpareti, ker se motor premalo ogreje.
Zdaj če naredim primerjavo z mojim vzorcem pri enakih kilometrih, je moj vzorec glede nečistoč v dosti boljšem stanju.
Glede vsebnosti goriva pa je tvoj vzorec ok, 3%nafte v olju še nima nekega vpliva na samo stanje olja. Pri mojem vzorcu kjer ocenjujem na 6% nafte v olju pa je vpliv na samo viskoznost že zelo velik, zato sem dal še analizo v laboratorij da vidim koliko zgubim na viskoznosti in kolikšen je vpliv na obrabo.
Btw. Rekel bi da je tvoj vzorec v mejah normale za te kilometre, mogoče bi lahko potegnil še kake 1k-2k km pred menjavo, dosti več pa verjetno ne. Tak da tvoj interval na 10kkm je vredu, po mojem čist na safe varianti, in ne bi smelo vplivat na kako obrabo motorja👍
Evo, še eno normalno sliko.
Aless, hvala, za razlago. Bomo videli, kako se bo obneslo kaj ravenol olje, ki gre sedaj v avto. Res je, da sem imel v zadnjem letu malo več mestnih voženj.
Olje Motul 8100 x clean +, 5W-30, prevoženih 10145 km, na šipki olja je povišan nivo za pribl. 2 mm od menjave, a je še vedno precej pod max.(nekje 2mm pod. Max.)
Veš kako je pri tebi Alex pa nočem bit nesramen ampak ti bom povedal takole - ti veš glih toliko malo o stvareh, da si prepričan, da imaš vedno prav, a veš bistveno premalo, da bi razumel, da imaš lahko narobe.
Slišiš nekje neko stvar, ki ti jo je nekdo povedal pa jo vzameš zdravo za gotovo in sploh ne podvomiš, da pa mogoče ni tako. Ne, ti boš trdil do konca namesto, da bi si raje zastavil vprašanje, poslušal različna mnenja, naredil kontraargument, ki pije vodo, ne pa da s cinizmom odpravljaš ljudi enkrat, kot da so neumni, drugič kot da so premalo ali celo neizobraženi.
Pač tako se ne da vodit konstruktivno debato, ker tale tvoj post je milo rečeno nesramen, ker namiguješ kot kak narcis, da ti vse veš ostali, ki se pa ne strinjajo s tabo so pa pač bedaki.
In ja, ko že glih omenjaš Potrča - ja on je veliko spraševal, želel si je tehtnih argumentov. A ker mu jih nihče od "strokovnjakov" ni znal podati so šli raje na osebno diskreditacijo in poglej poglej ti še danes vodiš to bitko za diskreditacijo Potrča pa že vsaj pol leta nihče ni slišal nič od njega. Ti je mogoče nevaren, ker mogoče ima pa prav in celo ve za resnico? Če bi res bil en smeško pol se z njim ne bi nihče več ukvarjal tako je pa nekaterim še vedno trn v peti.
Hvala enako. Sam s to razliko, da si pa ti glih na drugo stran orientiran, se pravi, da je vse oh in sploh, kar je levo od sredine. Si enako "zacementiran" na svojih stališčih in te tudi noben argument ne spravi z mrtve točke. 😉 Pri meni se skoraj vedno izkaže, da imam prav. Ne mogoče 100%,ampak vsaj 98,1% pa ja. Samo s to razliko, da enim pride "več ksnu".🤗
Na potrčkota pa sem se spomnil, ker je zopet objavil en smešen video, kjer nekaj filozofira in se kao vozi na biciklu. Najbrž trenira za v jeseni, ko ne bo več vročine in bo zopet aktualni petki za tistih 98 umetnikov.
Če bi se pojavil kakih petsto let nazaj, bi bil na kakem hribčku, z iztegnjenimi rokami, z ohlapnimi rokavi, pod njim pa bi peščica "vernikov" skandirala njegovo ime. 🤗
Alex, ni čisto tako. Recimo da Potrč uporablja zdravo kmečko pamet v nasprotju z lobiji, kjer jim je cilj bolj kot ne eden. Neodvisnih strokovnjakov je pa bore malo..
Ne bomo še te teme zasmetili z nepomembnimi pacienti. 😉
@Alex, ti pa imaš samozavest ... po moji oceni celo nekoliko preveliko. 🤪 To me spominja na našega velikega vodjo, ki je rektorju univerze po njegovem govoru rekel, da ima prav 90%.
Mogoče je pa novo olje zelo kakovostno (veliko vprašanje je, kaj je kakovostno olje, isto za verigo, turbino, odmično gred, bate in cilindre, dpf filter). Zaupal sem mehaniku Pelkotu, tako kot prej Mazda servisu, zaupam tudi svojemu zobozdravniku in se ne vtikam, kakšne materiale mi vgrajujejo. Zobnih zalivk ne kupujem preko spleta in jih prinesem k zobozdravniku, ... me pač enkrat na leto tista plomba stane 100€ 😁.
Samo smo pa doktorirali iz tega olja. Kaj čmo, ljudje smo si različni. Eni tudi potrču zaupajo, pa tip ne ve, kaj strelja. 🤣 Je treba uporabljati kmečko pamet, tudi nam, ki smo iz mesta, ostalim pa to ne bi smelo delati problemov. 😉
Eni ste trmasti, drugi nismo.
Eni poslušamo strokovnjake, drugi plavate v kalnem. Na napakah se učite. 🤗
Janez bi moral to teorijo podpreti tako ,da bi šel takoj na ponovno menjavo olja, se pravi da da ven zvarek od dexelie, in notri olje ki ga hvalite na forumu, in interval bi moral prit nazaj na 400km.
To bi bil ta prav test. Vse ostalo tukaj gor so samo domneve in klevete.
Še prej pa bi moral obvezno spucati dpf. In, če bi bilo potrebno še sesalni kolektor.
Nato novo kvitetbo olje natočit in na test. Samo olje mu ne bo delalo čudežev.
To je podobno, kot da bi se malo bolj močna mladenka oblekla tesno elastično oblekco in bi pričakovala, da bo pa naenkrat zaradi tega imela manekensko postavo. 😉
Aless, čeprav se še tako trudiš, da dopoveš in razložiš dočene stvari glede olj, lahko sam vidiš, da nekateri še vedno terajo svoje. 🤗 In potem se čudijo, da takoj, ko štartajo, jim že dela regeneracija na polno. 😬
Recimo preventivno pucate DPF pri 50k prevoženih km ...
Ne bo pucanja dpf, ne se veselit.Čipiral ga itak ne bom za normalno vožnjo je pa proti tvojemu, ki dela regeneracijo vsako pot do trgovine in drugo nazaj kot nov. Zadnji dve regeneraciji je naredil na 235 in 240 kilometrih. 🤗
@Alex, ti bi moral biti moderator, da bi malo pobrisal, kadar kakšno stvar drugič ali tretjič debatiramo in packamo teme. Začel pa bi lahko kar pri sebi in bi imel veliko dela. 😁
Mogoče... A nekateri ne delamo istih napak večkrat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Katera cevka na tej sliki je to?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani