Skoči na vsebino
Servis - li?arsko popravilo
Napisano

Z nobenim sprejem ne bos ustavil rje, je treba ven zrezat ali pobrusit do zdravega materijala in pol dobro zascitit.

Za vrata ti priporocam da poisces rabljena brez rje bo bolje kot pa popravlat, pri vratih je problem ker sta 2plocevini in in skpz vrata pride nekaj vode, ce popravljas jih je tezko dobro zascitit. Rabljena vrata vsaj za M3 so se prodajala med 50-100?

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Ma prevo?enih je 135, dokaj malo da bi bil DPF ?e hin. Tale PID pa ne vem, mislmi da se resetira, ko resetira? nau?ene vrednosti za DPF. Vsaj mislmi da, moram ?e enkrat pogledati. Zaenkrat  bom malce spremljal tele vrednosti, sej je kar zanimivo. 

Potem bom probal s kakim aditivom, ?eprav je to bolj bla?ev ?egenj. Ker pri prej?nji sem imel krepko ?ez 200, pa ni bilo te?av z DPF, se je pa tudi interval po?asi po?asi kraj?al. ne pa kar takole iz danes na jutri za 50%. 

Ob?utek imam, da je ra?unalnik nekaj zabluzil,..lahko pa da se motim :)

Hmh, glede na kilometre ?e dpf ne bi smel biti zani?, no vpra?anje je tudi koliko regeneracij je v teh kilometrih naredil.

Jst mam pri 262kkm dpf_reg_cnt na 451.

Samo resetiranje vrednosti dpf-a se bi naj delalo ko menja? dpf, vsak tak info sem dobil od mehanika na mazdi.

Ma ta ekologija je avte totalno sfu...

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Si bom tukaj malo sposodil temo....po cca 3200 prevo?enih.....se dpf regeneracija ?e ni pri?gala. Vsak dan nardim 100km polovico te poti je AC? Je to normalno?

Sem skor zihr da se je v 3200km delala regeneracija, v glede na to da ga nafila do 50% po cca.200km, se pravi je 100% nafilan po 400km. S tem da pri 100% napolnjenosti gre avto v zasilni program in dpf lu?ka.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hmh, verjetno vpliva obraba dpf filtra, tudi jst sem zadnji 2 regeneraciji opazil da sta se dogajale pri cca.40-45% napolnjenosti dpf filtra prej pa tam med 50-55%. S tem je padla razdalja med regeneracijami iz 180-200km na cca120-150km.

Bom videl ?e bo ?e naprej delalo regeneracije na 40% je verjetno dpf ?e tolk obrabljen

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Change oil due. Mazda 6 2013
Napisano

Jst pri moji 2gen 6tke spremljam regeneracijo prek obdja na radiju, imam nastavljeno da se vklopi lucka ON in stevec za napolnjenost dpf filtra, tak ze prej vidim kdaj priblizno bo.

Se pa regeneracija nadaljuje ce jo prekines, naslednji dan ko se motor ogreje nad 50stopinj, se nadaljuje regeneracija.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Ja ce ti popravijo tvoj radijo, pa placas samo posrnino gor se ti to najbolj splaca, pa probaj poslat prek kake dostavne sluzbe so ponavadi cenejse kot posta slovenije.

Edino ce hoces met android radio pa pac kupis drugega, onega pa prodas.

Priznane znamke zgledajo grdo vsaj meni, je pa stvar okusa.

Original radijo je pa ok ce rabis samo za radijo poslusat.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Ja saj verjamem da je razlika, sam je kvaliteta zvoka zadovoljiva bi rekel da enaka kot navadn fm radijo.

Poslusam pa muziko vecino prek usb in youtube, zame zadost vredu zvok za v avto.

Zunanji ?umi pa so mi mote?i ja.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Aha, tole sem pomoje gledal ja.

Kaj pa pomeno vklop v spanju? Da ti malce hibernira in potem seveda nekaj kuri akumulator? Je to sprejemljivo za ?ez no?? :)

Druga?e pa dobro zgleda. Ista oblika in UI, je sedaj tudi ?e okta core s 4gb rama. Se pravi s pol manj rama dela ok?

Jaz sem pa gledal firmo IDOING, kjer tudi lahko brez carine dobi? v slo.

Ja ja v spanju je neke vrste standby kot pri Windowsih, porablja pa akumulator, moral bi zmerit kok ?re v spanju.

Jst mam spanje nastavljeno na 1uro, ce grem v trgovino da se ne boota vedno znova, sicer pa tudi teh 30s ni tok grozno. ?ez no? ne bi po nepotrebnem obremenjeval akuja.

Oktacore z gb rama je zihr ?e bolj?e, sam meni do zdaj vse dela teko?e od filmov do navigacije, tudi ko mam splitscreen se nic ne zatika.

Ce dobis tega octacore brez carine za normalno ceno bi ga blo za vzet.

Meni je odkar ga imam prvaliga!

O pa se kako jo....samo moras malo met obcutka zvok

Nisem audiofil, ne opazim razlike med usb mp3 in ad2p

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Ce preko a2dp sepravi preko BT poslusas glasbo ali ti kaj pokvari kvaliteto zvoka. Meni jo zelo in ni za nic drugega kot pa samo za prostorocno telefoniranje.

Ne ni? ne pokvari kvalitete zvoka.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

A se lahko s pametnim telefonom povezes na avtoradio (screen mirroring)?

Dela screen mirroring, sam ga redko uporabljam ker je itak ze android na radiju.

Drgac pa dela tudi muzika a2dp s kontrolami prek volana.

Aja no moram pa se pohvalit prostorocno telefoniranje dela bolje od original mazda

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Jst mam Eonon 4jedrni, 2gb ram, android7.1

Laufa zaenkrat super deluje hitro, delajo komande volana,delujejo vse aplikacije s play marketa, dobra stvar je splitscreen lahko mas 2 aplikaciji naenkrat odprte na ekranu. Edino hladen start traja kakih 30s da se zazene, hot start se pa lahk poljubno nastavi in je v bistvu v spanju in takrat je vklop v sekundi.

Skratka zadovoljen!

Aja, pa glavni razlog da sem se odlocil za eonon je bla podpora, za razliko od alie kitajcev kjer ne mores pricakovat neke podpore. Eonon lahko prek chata v zivo vprasas in ti takoj odgovorijo, in poskusajo pomagat pr kakih tezavah. No pa se carine ni pr eononu.

Radijo pa si lahk pogledas v moji temi

www.mazda-si.net/topic/14888-aless-m3-m6/

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Na original radiju ni kode vsaj na 2008 M6, zna pa bit razlika v konektorju z Bose in navadnim radijem.

Ne spomnim se vec tocno, samo vem da ko sem kupoval android radijo da sem iskal z podporo bose ozvocenja.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nujno: Mazda 6 gh karavan zadnja lu?
Napisano

Ve kdo kako za vraga se demontira zadnja lu? na M6 gh karavanu???

Odmontiral sem oblogo prtlja?nika, odvij 3 matice ki dr?ijo lu?, ob strani je en plasti?ni zati? in sem ga pritisnil notr, lu? se maje ampak ne gre ven, ne bi ran na silo kaj polomil.

Ali je ?e kak zati? ali kaj pod zadnjim odbija?em??

Rabim info ?imprej.

Re?eno se lahk zbri?e.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.