Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano (urejeno)
dne 2. 5. 2021 ob 17:20 je Boss napisal:

Če je bel dim samo na začetku navadno ni problem saj gre za nabiranje kondenza v sistemu in ga kot vodno paro spusti zadaj ven. Če volan trese pri nižjih hitrostih in zavitranju je velika verjetnost, da imaš spet zvite diske - zamenjaj za kakšne boljše aftermarket, da ne boš vsakih 5000 km se ukvarjal z istim problemom. Kadar pa trese volan tam nekje pri hitrostih okoli 120km/h pa so navadno kriva slabo scentrirana kolesa.

👍

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Živjo,

danes se je zgodilo, da med pol ure dolgo vožnjo ni delal zvok, ne radio, ne telefon,... pa ni bil vključen MUTE. Mazda 6 CD, model 2015-2016, Bose zvočni sistem. Na drugi strani telefona se je po telefonu sogovornika v Mazdi slišalo. Torej je verjetno težava v ojačevalcu zvočnega sistema Bose. Po tem, ko se je avto ugasnil in ponovno prižgal, je vse spet delalo OK.

Ima oz. je imel kdo podobno težavo in kako jo je rešil?

lp

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Alex napisal:

S čim se pa podmazuje škripajoče pante na vratih? 😋

Wd tudi "odganja" vlago  stran. Verjemi, mi ga porabimo za delo neverjetne količine. Res pa je, da ni za razno razne elektronike (stike). 

Silikonski spraj pa pride v poštev na raznih vodilih(recimo rolete na oknih) kjer pride do trenja in ga silikonski spraj odpravi. 

Vsaka stvar je za svoj namen. 😊

In kaj podmazujemo pri ogledalu? Kovinske ali plastične dele?

WD-40 ni dober, kjer imamo opravka s prahom (npr. cestnim, makadamskim). Zato se ga izogibajo za mazanje verig na kolesih.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je scania napisal:

Baterija 

Nekje sem tole že napisal. Pri meni se je to zgodilo oktobra. Odvil sem čepe na akumulatorju ter v vsako celico dotočil cca. 0,5-1,0 dcl destilirane vode in s polnilcem napolnil akumulator. Od takrat do danes (je že 3 mesece) lučka ni več posvetila in avto je vžgal tudi pri -7. 😊

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 1. 2. 2021 ob 10:27 je gregc88 napisal:

na tastari mazdi 3 je blo isto... poleti ko je blo ful vroce ni sla dol... zutri pa...itd... popizdiš... sm mazu itd... nč... 

rešitev za vse težave  je sj veš kaj...  nesmem na glas povedat k bom tepen :P

.. kupit drugo znamko ... 😄 Tudi to je dobra rešitev. 👍

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je Mazda 3 2016-18 slabo zvočno izolirana
Napisano

Živjo,

ugotavljam, da se na 3 leta stari Mazdi 3 v notranjosti poleg Bose zvoka dobro, če ne celo preveč sliši tudi motor oz izpušni lonec. Ne rečem, da to ni športen občutek, a vendar bi si želel malo tišje vožnje. 🙂

Ima kdo podobne izkušnje in ali bi se dalo kaj narediti? Verjetno bi pomagali dodatni tepihi na tleh, dodatena obloga na dnu prtljažnega prostora?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Živjo,

zjutraj se odpravim v službo, zunaj -1 stopinja in želim prezračiti avto, vendar se sprednji šipi nista hoteli odpreti (se je slišalo, da sta reagirali na gumb, vendar se nista pomaknili dol). Zadni sta se odprli-zaprli prez težav.

Očitno so se robovi "nalepili" oziroma zamrznili na oblogo.

Zanima me, ali je imel še kdo podobne izkušnje, težave?

Pred 2 mesecema sem rob okvirja na vratih kjer drsa šipa celo našprical s silikonskim sprejem, da bi ja teklo čim bolj gladko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.