?e ni nek univerzalen ampak specifi?en za znamke je vedno sranje. Daj preveri na kateri COM port ima? priklopljeno in nastavi v software. To sem imel z Nissanovim Consultom take te?ave. Potem je ?e vpra?anje, ?e software dojema tak kabel.
hmm, nvem, za brez veze verjetno niso delal ta kabel bom js lepo po?aku na BT pa javim, ?e gre skoz
napi?e mi "cannot connet to interface" oz. neki podobnega
Pizda je drag tale.
Ima? prav OBD bluetooth vmesnik, ne da rabi? kaj s temi kabli ?arat. Klik
Software za Androida je naprimer Torque, za PC je Scanmaster ELM. Bere? vse parametre + napake ter jih bri?e?. Za u?enje teh zadev pa? rabi? original opremo. OBD standard je namenjen temu, da vsak mehanik lahko z univerzalnim skenerjem ugotovi kaj je na avtu narobe. Vsaka znamka ima pa potem ?e svoje fore in programsko opremo.
Deeyan pa si ti zih, da ima? sploh OBD2 standard, da nima? OBD1? Kateri letnik avta ima?. Od Mitja Silvia S14a je letnik 99 in ne vem kako so pri Nissanu to spravili ?ez ampak ?e nima tega standarda.
Sej ja, tegale BT ?aka zdele ?e skor en mesec
druga? je pa motor letnik 1997, priklju?ek je pa takle:
ne, poglej par postov vi?je, bo? vidu, da gre za ?rno RX druga? sm pa zadevo vidu u ?ivo, Mitja me je zapelu en krog s svojo in morm re?t, da je moj nasledn avto bo 100% RWD
evo, morm re?t, da sm presene?en glede zadnjega dolivanja olja, namre? po 1kkm mi je ?e po?rl kak liter (?ibka je na 3/4), dons gledam po dodatnem 1kkm pa je na ?ibki ?e vedno 3/4 olja :ne vem:
medtem sm pa opazu, ?e eno zadevo (prekinjena VRIS povezava), verjetno zlo mo?en vzrok trokiranja
avto je za?el zdej ?e ?rno kadit pa ko ga zalavfam ugasne, ?eprav so obrati dost visoki, ko dodam malenkost gasa, daje ?udne zvoke (kot da bi mel kak cilinder slabo kompresijo)...
te?avam ?e ni konca, ko sm se pelu dons u slu?bo po AC sm jo po podlgem ?asu prtisnu ?ez 5krpm v 5. prestavi in je ma?ina takoj, ko je r?la do teh obratov za?ela trokirat, tak da sumim, da je neki narobe z VRIS-om. Kako je pa z ni?jimi prestavami pa ?e nism probu.
dons ko zalavfam avto me preseneti nenavadn zvok pod ?tantgasom (identi?en temule:
), se mi zdi, da zauga sploh ni blo, ker so bli obrati pod 1000rpm, itaq je avto ugasnu, ?e nism dodal gasa... ker nism pravo?asno najdu telefona nism mogu posnet tega zvoka, kadil je pa tut nenormalno, full vonj po olju in benzu... neki ga konkretno jeble, ko prtisnem na gas se prov matra, da spelje, ?e ga pohodim do konca pa potegne ko bi se mu strgal, nvem ve? kaj bi blo :ne vem:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mazga pa 3 dni stoji pa jo ?e zajebava
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani