Skoči na vsebino
Sum na dotrajan zglob?
Napisano

dr. Pelko je po kratki testni vo?nji potrdil va?e domneve, da gre za HKZ. Verjetno ga dam kmalu obnovit ali kupim novega, ker tile trenutni zvoki niso preve? obetavni. :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sum na dotrajan zglob?
Napisano

Pozdravljeni mojstri za Mazde!

Zanima me va?e mnenje, kaj moram postorit oz. zamenjat na moji Mazdi.

Nenavaden zvok nastane, ko imam volan zamotan v skrajni poziciji (levo ali desno, ni bistveno), pa se takrat potem v gibanju (pred par dnevi sem se peljal od Kamnika proti ?rnivcu, kjer je nekaj 180-stopinjskih ovinkov) sli?i zvok v stilu tk-tk-tk-tk-tk <_<

Ta zvok je sli?en izklju?no kadar je volan v njegovi skrajni poziciji in se vozilo premika. Takoj je padel sum na dotrajan zglob oz., da imam kak?no man?eto nacefrano in je mast pobegnila, tako da je potem zadeva brez mazanja. Ampak sta man?eti celi. :D

dr. Pelka ?e nisem imel ?asa povpra?at o tej zadevi, verjetno bi mi kot iz topa izstrelu kaj bo potrebno menjat ali obnovit. :notworth:

Hvala vam za va? trud in mnenja v zvezi z mojo te?avo. :prstgor:

LP!

Borut

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Redni servis - kje?
Napisano

Veliko ?tevilo uporabnikov tega foruma vozi-mo k Simonu Pelku (Avto Pelko d.o.o.), mi mu re?emo kar doktor za Mazde. Dobil bo? tudi ra?un in garancijo na storitev, cene pa ugodne. Dobi? ga na gsm; 041 667 335 :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Zdravo!

Redni servisi naj bi bili opravljeni na najve? 20.000km oz. eno leto (tisto kar nastopi prej od teh dveh pogojev). Cena pri na?em najpogostej?em serviserju (Avto Pelko d.o.o.) je 110?, kar se mi zdi zelo ugodno. Pri tem je pomemben podatek tudi, da pozabi na menjavo jermena na 120.000 in 240.000km, saj imajo bencinske Mazde6 verigo in ne jermena. :party0035:

Kar se ti?e cene gum, v kolikor ne misli? predimenzionirati zadev in si s tem (brez potrebe) pove?evati stro?kov (cene gum in potro?njo goriva, pa ?e kaj), potem si pa? poglej klasi?ne dimenzije; 195/65/15 in 205/55/16. :cheers:

Potro?nja goriva pa ra?unaj nekje med 7 in 8 litri bencina na 100 prevo?enih km, stro?ek pa si lahko ?e zmanj?a? (kar precej bencinskih Mazd lastniki vozimo naokrog z LPG gorivom, ki stane od 0,72 pa do 0,78? na liter). :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator hin
Napisano

@Klemen, za mojo 2.3 benz sem jo pred nekaj meseci zelo ugodno dobil tule;

TAB d.d. http://www.tab.si

(Akumulatorji)

10% popusta na akumulatorje v primeru nakupa v Ljubljani (ulica Jo?eta Jame 14) ali v Mariboru (Koro?ka cesta 49)

dodatnih 10% popusta na zgoraj navedeni popust v primeru oddaje starega akumulatorja ob nakupu novega :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dober klepar, za ugodno ceno?
Napisano

Ker je nastopil zadnji ?as za tale kleparsko li?arski podvig, sem se odlo?il, da bom vzel kar pri Silux-u in izkoristil ?e na? ?lanski popust (15%), pa ?e tako se mi zdi precej ugodno vse skupaj;

http://www.silux.si/izdelki/karoserija?car=524226&page=1

V nadaljevanju jo bom seveda napotil ?e na Tri krone d.o.o., da bo njena 6-ka ostala lepa tudi po tej zimi. :cheers::D

http://www.tri-krone.si/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v pragu...
Napisano

Upam, da ti tole uspe ?e pred zimo konkretno po?timat, druga?e spomladi zna ostati le ?e spomenik od avta. -_-

Moja je 2003 letnik in ena redkih brez pikice rje, k temu verjamem, da je v zadnjih letih precej pripomogla naslednja zadeva in vam jo res priporo?am. Veliko Mazda?ev po nasvetu Pelka vozi svoje avte tja na za??ito;

http://www.mazdaklub.si/2012/07/tri-krone/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina
Napisano

Vidim, da si ravno iz Medvod. Oglasi se do Simona Pelka in skupaj naredita na?rt sanacije, kako in kaj. Verjamem, da ti bo dobro svetoval in ne bo prehudih stro?kov oz. najmanj?i mo?ni pri tej zadevi. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dober klepar, za ugodno ceno?
Napisano

Pozdravljeni Mazda?i!

Seveda ne gre za mojo (na sre?o ?e nimam nobene rje na avtu, ker je sicer ?udno), pa? pa za kolegi?ino leto starej?o Mazdo6.

Ker je predolgo odla?ala s sanacijo zadnjih blatnikov, je sedaj mogo? le ?e izrez in monta?a novih. Material ji bom predlagal naj kupi pri Silux-u, kjer imate na?i ?lani ?e zajeten popust. :D

Potem pa bo potrebno najti dobrega in ne zlatarsko dragega mojstra, ki bo to zamenjal. Kasneje dobrih avtoli?arjev pa imamo kar precej na izbiro. :party0035:

V tem smislu vas napro?am, da v tej temi napi?ete katerega AVTOKLEPARJA priporo?ate, da imate ?e izku?nje z njim in ste bili z njim seveda zadovoljni (tako z delom kot ? cekini, ki ste mu jih izro?ili za opravljeno delo). Idealno bi bilo iz regije 03 ali 01, ?e je res nek ekstra maher, lahko tudi od drugod.

Za morebitne uporabne informacije se vam vnaprej zahvaljujem (tudi v imenu Mazda kolegice). :notworth:

Imejte fajn dan!

Borut

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za olje
Napisano

Pozdravljena!

V kolikor je le mo?no, se z avtom ne ve? vozit, dokler ga nek poznavalec podrobno ne pregleda, ker lahko da je ?e pravi ?as, da se prepre?i kak?ne ve?je okvare in stro?ke (dr?im pesti). :D

Eden najbolj?ih mojstrov za Mazda je na? prijatelj Simon Pelko, delavnico pa ima v bli?ini Medvod. Pri njem so vse stranke tretirane enako, pa najsi bo to ?enska lastnica "ki ne zna do pet ?tet" ali pa dedek, ki ne ve ali je z denarnice potegnil 5 ali 500? bankovec. Skratka po?ten mo?akar in odli?en mehanik, priporo?am! :party0035:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.