Skoči na vsebino
Zadnji varnostni pas
Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

Še bolj se pritisne na prodajalca/garanta s Tržno inšpekcijo, ker je Zveza potrošnikov SLO brezzobi tiger. Vendar v tem konkretnem primeru varnostnih pasov menim, da ni nobene osnove, ker Mazda Slovenija ni garant niti prodajalec! Edino varianto vidim v uveljavljanju stvarne napake pri prodajalcu.

To so pasti kupovanja rabljenih vozil iz tujine 🥴

Ah, tudi pri avtomobilih kupljenih pri nas ni velike razlike. Koliko je bilo samo tukaj gor problemov z razno raznimi stvarmi (recimo zavore) pa jim ne prideš do konca. 

Ali pa z navigacijami je milo kar nekaj problemov. Tako da je v bistvu čisto vseeno, kje je avto bil kupljen. Če servisi vedo za to napako, in je bil vpoklic zaradi tega, nimajo pardona. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji varnostni pas
Napisano
pred 6 minutami je Katka123 napisal:

Hvala vsem za odgovore, tudi za sposbudo, da se ne pustim servisu, ter poucitev kako je z garancijo za v Sloveniji kupljeno blago.

Smatram, da je varnostni pas eden izmed najbolj pomembnih features na avtu, saj skrbi za varnost voznikov in sovoznikom, da je absurdno, da se pokvari po 4 letih in da je popravilo 500€, pa ne glede kje v EU je bil kupjen. Se vecji absurd pa je, da je ta tezava po celem svetu in da jo eni resujejo s podaljsanjem garancije, drugi pa z delitvijo stroskov popravila.

Odlocila sem se, da pisem direktno na EHQ in jim obrazlozim situacijo, ter prijazen odnos nasiega predstavnistva. V kopijo seveda Mazda FR in Slo.

Naslednji korak, ce nic ne dosesem, pa bo zelo (ne) prijazen dopis mami, ter kak clanek o tem v kaki nemski avtomobilski reviji, predvsem poudarek o tem, da po 4 ali manj letih crkne zivljensko pomembna stvar

Le hrabro. Več kot bo takih dopisov in vztrajanja, prej se bo premaknilo z mrtve točke. 

Mogoče bi bilo dobro pisati tudi na vip revijo. Imajo zelo dobre pravnike, kar se tiče kupčevih pravic in prodajalčevih dolžnosti. Meni so že dvakrat pomagali, ko so pritisnili na prodajalca, s katerim smo bili v sporu oziroma na bojni nogi. 

Prodajalec je obakrat popustil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji varnostni pas
Napisano
pred 22 minutami je Brane napisal:

5 let  garancije je samo v sloveniji,tle je garancija  pretekla .Edino vpoklic jo reši.

Res je. Tudi moja iz Nemčije je imela le tri leta garancije. Kot pravi brane, bi morali vseeno upoštevati vpoklic, če se je bilo kdaj izvajal, bilo kje na svetu. In ne glede na potek garancije je to brezplačno. Včasih je vpoic tudi na deset let starih avtih. 

Jaz bi vztrajal in se ne bi pustil odgnati z nekim pojasnilom kar nekega modela na servisu. 

Cilj uradnih servisov je, da imajo čim manj garancijskih popravil  ali drugače povedano, poizkusi čim več ljudi prepričati, da četudi se pojavljajo znane napake, to naprti lastniku avta, ki ne zna pravilno rokovati z njim. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji varnostni pas
Napisano
pred 1 uro je Katka123 napisal:

Tako je, avto ni bil v nesreci, sem ga ob nakupu dala tudi pregledati Mazda servisu na Trzaski in so potrdili, da je vse bp, brez nesrec, posebej huhsih.

zdaj so mi na Mazda Slovenia sporocili, da ker je Francoski avto, ne sprejemajo odgovornosti, ne glede na to, da je znana napaka in da so tudi ze kar nekaj Slovenskim vozilom menjali😞

To ne bo pilo vode. Vsak avto kupljen v EU lahko servisiraš in uveljavljaš v bilo kateri članici EU. Smatra se, kot bi bil kupljen v Slo. Tako, da še en dokaz, da bi morala Mazda Slovenija malo prevetriti te svoje servise in odnos do strank. Ne pravim zastonj, da, dokler kupuješ avto so vsi sladki, potem se pa ta sladkor ponavadi spremeni v kisle kumarice. Definitivno veliko strank izgubijo zaradi takega odnosa. 😡

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji varnostni pas
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Je možno, da je bil avto udeležen v prometni nesreči in so pasovi zadaj uničeni in ne zamenjani? 

Ne. To izgleda, da je tovarniška napaka. En kup zapisov o podobnem problemu. In v vseh državah se na, servisih delajo Francoze. Jaz bi pritisnil na mazda Slovenija , ker je to znana in pogosta napaka. 

cx3forum_com_profile.png
WWW.CX3FORUM.COM

Hi All, First time poster and a bit of a long time lurker. I...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 24 minutami je Jest napisal:

1194250524_Konstantno_zvijanje_diskov_-_Stran_11_-_Tehnicne_tezave__vzdrzevanje_in_stroski_-_Mazda_forum_Slovenija.thumb.png.02ef09d98249a9e38f0d46dbea680bcc.png

1552995827_Gume_-_Stran_80_-_Splosna_debata_-_Mazda_forum_Slovenija.thumb.png.b70c9aca1b57e5dfa79968973b015297.png

Tole mi nekako ne gre skupaj ... 🤣

Nisem bil pri mojem mehaniku za premontažo, ker sem hotel na hitro to rešiti. Sem se izgleda malo zafrknil. Tudi tale mojster, pri katerem sem bil je imel prej dobre cene, saj sem velikokrat kupoval gume pri njemu. Od sedaj naprej nič več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji varnostni pas
Napisano
pred 5 urami je Katka123 napisal:

Zdravo. 
Mazda CX3 letnik 2017. 

Zadnjih par mesecev mi oba zadnja pasova ne potegne nazaj. Zdaj je pa ze tako, da se kr sama spustila dol, kot da ju nic ne drzi. Bila na servisu, rekli, da je strosek popravila 500€ na pas.

Malo se mi zdi nerealno, da pri 4 leta starem avtu najbolj osnovna varnostna zadrva popusti. Gledala po tujih forumih, v Avstraliji celo imeli odpoklic zaradi enake problematike. Na servisu so mi pa rekli, da ne bodo sprozili zahtevka, ker je garancija mimo.

Kaksen nasvet?

Zelo neodgovorno od uradnega servisa. Jaz bi na tvojem mestu najprej pisal zastopniku za Mazdo v Sloveniji in jim razložil, da naj bi bil vpoklic v nekaterih državah. Če je to res, ti morajo to popraviti ne glede na to, ali je avto še vedno v garanciji ali ne. (kako to, da nimaš pet letne garancije?).Če ne bo zaleglo bi jaz poiskal kakega dobrega ne uradnega mehanika, da ti ugotovi, ali se res ne da tega nekako popraviti. Ker na uradnem servisu so zelo hitri za menjavanje delov, tudi če obstaja možnost popravila. V večini primerov itak popraviti ne znajo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2017 osvetlitev instrumentov
Napisano
pred 4 urami je kukky napisal:

Luči so na auto, ker to sem takoj preveril. Opazil sem pa potem zvečer ob desetih, ko sem šel iz službe in prižgem avto in mi je vse svetlo na polno da me je kr zableščalo.

Pelji  avto nazaj na isti servis   dokler je še sveže in naj ti oni to poštimajo, ker so ti oni tudi "razštimali". Upam, da bodo znali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
pred 52 minutami je scania napisal:

Zadnji del pokrovčka dol vzames, ogledla nisem dol jemal, samo zadnji pokrovcek ogledala ki je v barvi vozila.

Kaj ga samo z lahkoto snameš, ali je kak trik, da ne polomimokake štifte  slučajno? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Recimo, ko bom zamenjal diske in ploščice s kakimi bolj zmogljivimi, si jih bom tudi sam nabavil, ker vem, da me bodo prišli ceneje stati kot pri "mojemu" mehaniku. On mi bo zamenjal in  zaračunal samo delo. Pa še to bo morala bit zelo v redu cena. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 minutami je Brane napisal:

Goriška

Brane, dejstvo je, da tudi sam delam v vzdrževanju, nabavi rezervnih delov, montaži. Sicer je pri meni druga branža (hladilna tehnika, oprema trgovin, trgovskih centrov) in prav dobro vem, kako se tem stvarem streže oziroma kake marže so v igri.🤗 

Tako je tudi z mehaničnimi delavnicami. 

Recimo ta maček, h kateremu vozim vsa moja vozila, ima tri dvižne mize, edini na obali lahko točno premeri delovanje injektorjev, ima tudi vulkanizersko delavnico. Tako, da uradni mazda servis nima za burek proti njemu. In predvsem ima  realne cene. Prav pred kratkim sem ga priporočil sodelavki za redni  servis Peugeota. Zraven mu je dala še račune od uradnega servisa avtoplus kp, ki je sedaj uradni zastopnik za Peugeot, da vidi, kaj vse je bilo narejeno. Cena rednega servisa je bila neverjetnih 320€.S tem, da so ji dali neprimerno viskoznost olja. 

Cena litra olja je pa pri njih 22,5€.😬 Sedaj je pri "mojem" mehaniku dala za redni servis (z motul oljem), servisom klime in premontažo gum (zimske-letne) in vsemi novimi filtri 220€.In to z vsemi računi in žigi. Pa me res zanima, kolikšen račun bi ji izstavili na avtoplusu za vse to. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je 50keda napisal:

Aha, no bote poročali tisti ki ste menjali "sedaj" :D Sedaj bi naj pomenlo letos? Ali po zadnjem FL? Ali nič od tega 😕

Meni so tudi menjali oba z (naj bi bili) kovinskimi zobniki na FL. A ni problem v samih zobniki. Kot sem lahko ugotovil, je bolj problem v tem, da motorček nima dovolj moči, da premakne ogledalo do konca. Če recimo stisneš ročno odpiranje ogledala in mu pomagaš z roko, se bo vedno odprl do konca. Kot, da nekaj šteka(riba) in ga ne odpre vedno do konca. Ker sam motorček ima noter sklopko, da se vse skupaj ne polomi, če bi šlo na preveč na trdo. Zato pa potem ogledalo  deluje normalno, ko pošpricaš z wd 40 in ni več toliko trenja. Mogoče bi bilo res boljše poizkusiti z teflonskim sprejem, da bi bilo še manj trenja. Zna biti, da je na osovimi, kjer se vrti ogledalo kako tesnilo proti vodi ali vlagi in tam os riba. Se mi pa to dogaja največkrat po pranju avta. Kot da res voda naredi neko sranje. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je 50keda napisal:

Hm ... blo bi fajn, da to doteramo in najdemo rešitev. Jst dokler ga bom imel v garanciji pač ne smem šarit po njem, ampak potem bi pa rad našel neko trajno rešitev (in prosim, da se ne predlaga, da naj pustim ogledala pač odprta :D )?

Če ne bo treba WD-40 zahtevat pri nakupu nove mazde gratis xD In ja WD rešitev se mi tut ne dopade, ker nekam more odtekat odvečna količina pa nase vlečt še več svinjarije.

Mislim, da je scania to nekako rešil. Bi bilo fajn, če napiše kakšna rešitev je za to. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je 50keda napisal:

PVC si zahteval sam ali so oni samo omenli, da zdej so PVC notri? In od takrat maš mir?

Meni so zamenjali že oba pa se spet desni nekaj milavo odziva in včasih se ne odpre do konca. Zopet malo WD40 in je za silo popravljeno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

@Brane zelo se strinjam, to sta dve veliki prednosti nakupa pri serviserju in prejetega računa. Seveda nič ni zastonj in morebitne komplikacije se nekoliko poznajo pri ceni storitve.

Pnevmatik iz tega razloga (slabih izkušenj, kljub računu) recimo sam nikoli več ne kupim preko spletne prodajalne, ampak samo še pri vulkanizerju.

Rezervoar za gorivo pa če je le možno, polnim v SLO. Bolje da 30€ vsakič pade v naš proračun, kot v proračun sosednjih držav. 🙂

Jaz sem že zavrnil pnevmatike, ker dot na zimskih gumah, ki sem jih naročil preko spleta v naši spletni prodajalni in mi jih je dostavil DPD, ni ustrezal temu, kar sva se s prodajalcem dogovorila.

Enostavno sem gume pregledal in zavrnil prevzem ter plačilo. 

Prodajalec se je izgovarjal, da on v bistvu gum niti ne vidi ampak pridejo do kupca direktno iz skladišč Bartoga. 

Drugič mi je poslal čisto sveže gume. Veliko ljudi ne ve, koliko pravic imamo v bistvu kupci. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Brane napisal:

Evo sem prevohal vse Slovenske dobavitelje- diski in ploščice pridejo cca 300eur ,približno enako je povsod. Pomeni da si dobil 15 % popusta, in boš dobil na ta račun zmontirane zavore.In vsi bodo zadovoljni-država,mehanik,ti in avto.

Možno. Iz nekaterih primerov lahko vidimo, da so nekateri tu na forumu  bili tudi po dvakrat, ko so reklamirati na uradnem servisu zvite diske. In kaj se zgodi? Zopet ti vgradijo klump od oem diskov in čez par tisoč kilometrov se zgodba ponovi. Tako gre lahko v nedogled, kriv si pa ti kotb voznik, ker kao ne znaš pravilno voziti. 🙄

Ta saga se ponavadi konča, ko nabaviš sam res dobre aftermarket diske in jih zamenjaš. In imaš potem mir. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Brane napisal:

To da si sami nabavljate rezervne dele je v redu dokler se kaj ne zalomi.V  primeru reklamacije pa se boste pod nosom obrisali.Mehanik bo reku da je materijal kriv,dobavitelj rezervnih delov bo kazal na mehanika.Živimo v Sloveniji in državno blagajno je treba filat Sloveniji in ne Nemčiji

Pošlješ nazaj in je stvar rešena. Tudi k privat mehanik pelješ nazaj, če ni kaj v redu narejeno oziroma nisi zadovoljen. Tukaj je govora o privat  mehaniku, ki ima pogosto boljšo opremo in zaposlene mehanike z več znanja kot na uradnem servisu. To, da pušča cev od interkulerja na moji 6-ki je odkril "moj" mehanik in ne na uradnem servisu. Tudi zato,

da je odpadla zaščitna plastika spodaj so najverjetnejev zaslužni  na uradnem servisu, kjer bi znali pozabiti dati nazaj vse štifte in vijake pri rednem servisu. Itak redne servise na uradnih servisih  delajo ponavadi vajenci, ki se učijo za avtomehanike. Vsaj v Kp je tako. 

pred 50 minutami je FuManchu napisal:

Jaz pa ravno elektriko raje ne tikam preveč. Ja če nimaš dovolj orodja je problem, ko se kaj zalomi. Včasih treba tudi veliko improvizirati seveda.

Jaz se je včasih lotim, če je kaj manjšega ker itak imam v službi opraviti z priklopi, zamenjavami stikal, napeljava mi novih vodnikov. Ne bi pa šel povezovati  nove elektro omarice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 35 minutami je Janez007 napisal:

Ja na Autodocu pride material cca 170 €, nekaj je pa še dela (sam se tega ne bi spravil delat). Če bi vedel, da bo naslednjih 100.000 km mir, mi je okoli 300€ OK, če pa bo treslo že do naslednjega servisa, bi bilo pa tudi 100 € preveč. 😠

Me pa take zadeve zelo nervirajo (mečeš denar v prazno in ne veš koliko ga boš še zmetal), kot zelo verjetno tudi ostale. Zgrešenih diagnoz na uradnem Mazda servisu sedaj poznam že kar preveč, zadnja bi znanca skoraj koštala 1.500 €, pa je na srečo poiskal drugo mnenje in ugotovilo se je, da je bila težava čisto minimalna in rešitev skoraj zastonj.

Zato pa, če je le mogoče reši stvar drugje in ne na uradnem servisu. Kupi stvar sam in plačaj realno ceno za delo pri kakem privatniku. 

Jaz bi ti predlagal, da kupiš zimmerman diske na Autodoc (jih ima že nekaj tu na forumu, sicer pa prvovgradnja v bmw-jih) in obdržiš te brembo ploščice,ki si jih kupil. 

Potem bi moral imeti mir. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 minutami je scania napisal:

Jaz nisem opazil. Ima pa kolega na mercededu diske z kanalčki tam pa sem slisal ampak tako kot si napisal ni to cviljenje kot smo ga navajeni slisati od bremz

Ja, zna bit to problem bolj pri diskih z kanalčki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 18 minutami je scania napisal:

Cene so zlatarske, 300€ je preveč. Na autodocu dobis zimmermanove diske z luknjicami po 70€ komad in zimmermanove ploscice za 35€ in eno uro ali uro in pol za menjavo (to kombinacijo imam jaz, originalne so mi tri krat menjali do 25000km so podn od podna, ko sem pa sam menjal z zimmermanovimi pa je mir, sedaj imam 70000km) ate diski te pridejo 50€ komad in ploscice 60€. Jaz bi vzel se enkrat zimmermanove z luknjicami ker ni taksna razlika v ceni in se dobre izkusnje imam.

Nekaj me zanima. Nekateri se pritožujejo nad navrtanimi diski in diski z kanalčki, da jim pri nizkih hitrostih in bremzanju rahko piskajo, ko gredo ploščice preko luknjic oziroma kanalčkov. To ni mišljeno kot standardno cviljenje bremz ampak bolj kot rahlo piskanje. A je pri tvojih diskih tudi kaj takega zaznati ali so tihi? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.