Skoči na vsebino
nenormalna poraba olja
Napisano

tut sam sm mislu dajat 5W30 noter, ampak baje ta vizkoznost ni primerna za na?e podnebje (pozimi bi ga naj ve? po?rlo). 1l na 3kkm se pa tut js nebi nvem kaj sekiru :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano

s havbo (+ zadnji odbija?) so bli itaq plani ?e za letos, ampak mi zmeri pride neki vmes, (letos npr. sklopka, srna, policaji), me zanima kaj bo drug let :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano

DOBRODO?EL V MOJEM KLUBU :bravo:

po?asi bo 1l/1000km.

A ti povem kaj je? Ma?ini je vro?e.

goni? jo, in pride? domov, ugasne?, ventilator ne dela.

Goni? jo pol ure skupaj.

AC je minimalno v 5k obratih.

si pogledal kok je placa?

js sm 100% da ji je vro?e... Ker moja tut ni ?rla skor ni? pol je pa za?ela kurit ve? olja ko benza

Kadi tut moj ne. Mava oba fajno izgorevanje o?itno. Niti mal ne kadi, pa ni? ni saj na odbija?u... v nulo vse pokuri.

Res, da sm na AC vsaj 5-6 dni na teden max. obrati so pa na 4krpm, ob?asno sm jo res pohodu ?ez 5krpm

Kajga placa?

?e nebom odkril napake me bo razp**** pa po?as zbral dnar za KL-ZE :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano

Avto mi je zadnje ?ase po?rl ogromno olja (3l v 4kkm), kadi ne, ?e pritisnem gas na mestu se vonja mal olje, opazu sm, da je okrog karterja mastno, ampak pod avtom ni kaplice olja, pojma nimam kaj bi lohk blo (tefloni so bli pa menjani lansko leto)... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

piskanje sklopke
Napisano

To bo pa trebalo kar mehaniku peljat...sicer sem dozdaj vedno vse sam uredil na avtu, ampak kot sem gledal je to kar nekaj dela s sklopko :) ...treba, vsega vraga razdret in pol ?e to dobro sestavit :unsure:

tut js ve?ino stvari sam zrihtam, ampak sklopke se pa tut js nism sam lotevu, ?e bi mel dvigalo, al pa vsej jamo bi bla druga pesem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviser mazda
Napisano

Pozdravljeni,

I??em dobrega mojstra da bi popedinal mojo M6 dizel l2005.

Hvala za odgovore na moj email:mazy1905@gmail.com

aja sem iz Mb, sem pa prilagodljiv in se pripeljem tudi v NM ?e je potrebno

definiraj ta "popedenal", to pomeni glede mehanskih delov al karoserijskih?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Getz Sklopka
Napisano

Ma ne kupuj na lager, ker nima smisla. Vozi dokler ne bo zares za?ela drset, ker ob?utek lahko vara. Men je recimo serviser pri KIA-ji rekel, da je sklopka pri 130kkm ?ist na koncu in potrebna menjave pa je nato do 170kkm blo ok pol je ?el pa avto od bajte. Se pravi lahko ob?utek precej vara - dej jo malo na?telat, ker Getz pa le ni Yugo al pa 101-ka, ki mu je blo treba sklopko na 50kkm menjat.

pri men je kr naenkrat crknla, sploh ni n? drsela prej :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

Upam da poceni u?tima?, ker tole se ni? kaj fajn ne sli?i. Ampak va?no da ima? voljo (no treba met tut nekaj financ, jebiga), ampak verjamem da bo? vse po?timal! Do takrat pa zalaufaj kak?en ?parov?ek, magari dru?inskega dizlaka! :bravo::danzoman:

hehe, thx. Itaq, svoje GT-jke ?e lep ?as ne mislim dat iz rok :) pa sej ve?, da se trenutno res furam z dizlakom, prov nemor? vrjet kolk dnarja se lohk pr?para ob vo?njah na ?iht pa nazaj :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

Od MX6 menjalnik ma?? Si zihr? :huh:

vztrajnik: tresenje ko da? na gas, ko ga pr?ge?, ko ga ugasne?.

To kar ti opisuje? je pomoje potisni le?aj od sklopke ALI nosilci motorja, zna trest v prvi ?e so nosilci bogi. Kar ni 2x za re?t da se ni zgodilo.

Ta avto ni bil narejen za 2.5 :(

jp, tak mi je mitja reku.

sej, ko ga dam u prvo hoce avto ze kr sam it, pa full ga trese... u bistvu je isto, u bilo kiro brzino ga dam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

Aha, pol predvidevam da pa?e :D

ne, pomota, js mam od 2.5 menjalnik, baje pa da je pri vseh isto edino 2.5 od xedos 9 ma druga?e, js mam pa tak, ko MX-6 ;)

pa ?e eno upra?anje, in sicer a je mo?no, da je men vztrajnik po?u? Kaki so sploh sindrom, ?e gre vztrajnik po gobe?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni je Mazde, ki sem jo mel...
Napisano

To je to ?e kupuje? avte na zni?anjih. Kalman, saj je bla tvoja mazda zni?ana, ane. :lol:

moja C-jka ni bla n? zni?ana, pa so bli hin

no to sm tut jst mogu menjat vse ?tiri, pa mi je dav zdej mo?nej?e k pridejo spomlad fedri od deeyana gor :bravo:

:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni je Mazde, ki sem jo mel...
Napisano

pri slabih 125k km je ?la zadnja leva, in to tako, da se je izpahnila,

da ne govorim o tem, kako je to potem ropotalo na jamah in neravninah...

od jeze sem kupil vse 4 in zamenjal... :)

cena, 95 EUR + 20 EUR popoldanc :)

zadaj na desni strani jo je zelo te?ko menjati, ker je v oviro izpu?na cev... :P

ampak, edino na Xedosu nisem menjal teh delov, ker sem ga mel premalo ?asa, na MX-3 sem moral menjati, na 323F pa prav tako... in sedaj ?e ?estica... :P

potro?ni material... ?e posebej ?e je avto zni?an

to vse 4 za tak dnar, al komad? :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.