Skoči na vsebino
Avto Optika
Napisano

Moram pohvalit izredno dobro avtooptiko pri Kadunc-u v bli?ini Grosupelj. :party0035:

Pla?al pa sem le 25?, kar je za LJ in okolico odli?na cena. Druga?e je 30, pa sem izkoristil ?e ?lanski popust. :D

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri servis priporočate?
Napisano

Vidim, da so prete?no pozitivni komentarji za g. Majesa in njegov BTC Mazda servis. Pri tem velja omeniti, da imamo ?lani AMD Mazda kluba pri njih 10% popusta (na podlagi ustnega dogovora, zato popust med ugodnostmi ni nikjer omenjen in to velja le za poslovalnico BTC Acosmos). :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Blokirana voznikova vrata
Napisano

Kaj pa, ?e te scat prime? Po pivu npr.? :cheers::hohoho::aaaaa:

Jah, to dalj?o izhodno pot je treba vkalkulirat pri vseh opravilih, ?e zlasti mi narobe hodi ko tamalo okrog preva?am in ne morem sovoznikovega sede?a do konca nazaj pomaknit, s tem pa si ?e precej ote?im vstop in izstop iz korete. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje EGR ventila
Napisano

Valjda ti morejo to zamenjat.Kak?en potro?ni material neki.

Sam sem absolutno istega mnenja, ker po tovrstni logiki, mu gre naslednji dan po nakupu "k vragu" turbina in se jo lahko smatra pod potro?ni material. V tem primeru se vpra?am, V KATEREM PRIMERU BI PRI?LA V PO?TEV TA NJIHOVO GARANCIJA? Sami lopovi v tej na?i dr?avci. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Blokirana voznikova vrata
Napisano

Dober ve?er Mazda?i!

Pred dvema dnevoma se mi je zgodila "sme?na" okvara in sicer sem tik pred njo ?e prestavil avto z enega parkiri??a na drugega (20m oddaljenega), potem pa ?elim ?e nekaj odlo?iti v avto in voznikova vrata se no?ejo ve? odpret. ?zmeden? :ne vem:

Gledam kaj se dogaja, ?e parkrat poizkusim zaklenit in odklenit, pa ni bilo nobene razlike. Kasneje sva s kolegom (Mazda?em obvlada?em) potegnila dol tapeto voznikovih vrat (je kar konkretna muka, glede na to, da vrat nisva zmogla odpret), no pa nisva kaj dosti re?ila, tako da sedaj nadaljnje re?evanje te te?ave prepu??am dr. Pelku v prihajajo?em tednu. :aaaaa:

Zaenkrat mi je ta okvara ?e dokaj zabavna, ker lezem v avto kot da imam volan na desni strani in me folk mal ?udno gleda. Pri tej nev?e?nosti mi rahlo pomagajo zatemnjena stekla, tako da se ne vidi ?e na 300m kako se z enega sede?a kobalim na drugega. :hohoho: :mi pijemoo:

Pelko je takoj rekel, da sumi strgano jeklenico (zajlo) za odpiranje voznikovih vrat, druga opcija pa je, da mi je zablokirala klju?avnica, ki je ostala v poziciji "zaprto". :jezicek:

?e bi moral nujno imeti eno okvaro na avtu in bi si lahko izbral katero, bi izbral to?no tak?no, no ampak v tem primeru naj bi mi zablokirala recimo sovoznikova vrata ali pa zadaj levo recimo. Ker voznikova so vseeno pomembnej?a. :cheers:

Se vam je ?e zgodilo kdaj kaj podobnega kot tale moj primer? :zvizga:

Imejte fajn wikend!

Borut

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sve?ke
Napisano

Eto, berem direktno iz navodil za uporabo (mazda 6, 1.gen), za LF motor so specifikacije oz. oznake za v?igalne sve?ke iste kot za L3 (2.3 benz); LFG1 18 110 in odmik elektrode sve?ke 1,25 do 1,35 mm. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

katere zadnje plo??ice mi priporo?ate za zadaj? Nisem jih ?e dal dol, mislim da so gor ?e original. Po spustu s Vr?i?a so za?ele konktretno ?kripat na levi strani..

Tud ?e so 3? ve?, samo da so dobre.

Sem kar dr. Pelka vpra?al po sms-u, pa je odgovoril Textar ali Brembo. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 trda sklopka
Napisano

Zate je komplet brez (vztrajnika ki ga ne rabi? menjat) krepko pod 400 ?+ arbeit.

Uf, ?e bistveno preve? si rekel, ker jaz sem za svojo (2.3i motor) dal le okrog 200 ?, tako da ima za manj kot 400 ?e verjetno tudi delo "pod streho". ?e se izka?e za potrebno, je verjetno smiselno menjati celotno sklopko (potisni le?aj, lamela in ko?ara). :party0035:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Veliki" servis mazda 3
Napisano

je za pogledat interval,nekateri fordi s tem motorjem so meli jermen na 180k km tko da..... za gvi?no pa se pozanimat

Obenem pa je vedno (verjetno pri vsakem vozilu, ki ima jermen in ne verige) naveden ?e ?asovni interval, npr. 120.000 km ali 6 let, potem pa upo?teva? (naj bi) tisto kar prej nastopi od teh dveh spremenljivk. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Veliki" servis mazda 3
Napisano

@Tanja - Simon (Avto Pelko d.o.o.), bo pravi naslov zate, cifro pa ra?unaj okrog 500? oz. v primeru ?lanstva v Mazda klubu verjetno ?e ceneje. :cheers:

Sicer ti bo pa to?neje mojster Simon osebno povedal, saj je on pristojen za cene storitev; 041 667 335.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Veliki" servis mazda 3
Napisano

Zdravo!

Sicer ne bi ?kodoval podatek kater motor ima? v svoji in letnik vozila.

Druga?e pa bo kar dr?alo 120.000km oz. 5 ali 6 let (podatek se lahko razlikuje od modela do modela, glej servisno knjigo). :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e i??e? uradni Mazda servis, ti priporo?am A Cosmos v BTC, tam najbolj?e da se obrne? na g. Marijana Majesa. :notworth:

Mislim, da ti tale rumena lu?ka "engine check" ?eli povedati, da ima? te?ave z lambdo sondo (lahko da jih ima? ve? in najprej ugotovi katera je problemati?na). Ve? pa bodo povedali na servisu, vsekakor se ti spla?a podvizati dokler je v garanciji. :party0035:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 2005
Napisano

@Bla?, sicer je moja 2003 letnik, pa prav tako bencinska, te?av zaradi klime pa je bilo ogromno (na sre?o je bil to vse stro?ek trgovca z vozili, ki se je ob mojem nakupu zavezal, da bo klima naprava delovala). Menjali smo kompresor klime, pa cev za visok pritisk v klimi, pa cev za nizek pritisk in na koncu ?e hladilnik klime. Skratka totalna kalvarija. Nek kolega mehanik me je celo opozarjal ob vsakem tem posegu (npr. ko je bil menjan kompresor, je omenil, da znajo bit pa vse ostale komponente tako stra?no dotrajane, da se bo zdaj takoj pokazala nova napaka, no in res se je, vedno znova in znova). Upam, da pri tebi ni tako hudo, ker tole (na?teto) ?e bi kasiral iz lastnega ?epa ne vem ?e bi bilo zadost 1500?. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F opozorilna lu?ka
Napisano

Sicer pa da ne bo? ?ivel v strahu, se zapelji do Avtoservisa Burja (na koncu Kam. obvoznice, v smeri Qlandie) in ti bodo mojstri povedali ali po?timali kar je za sanirat. :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.