Jest sem pri prvi generaciji menjal sprednje vzmeti s KYB in nimam pripomb . Amortizerji so bili pa OEM.
Aless sepravi KYB ali bilstein vzmeti in pa eibachi amortizerji, ce ne zelis nizati. Se da dobiti eibachi vzmeti z oem visino ali samo sportne (znizane) prodajajo. Zej ce se ne motim je imela prva generacija KYB vzmeti ze serijsko notri (prva vgradnja). Kar se pa tice amortizerjev je pa Bilstein prva vgradnja pri nekaterih BMWjih
P.S. A nebi bilo bolj smiselno vzeti komplet vzmeti in amortizerje od ene firme ? Recimo vse Bilstein?
Servis je tudi edini ki ga lahko kodira / resetira
Pri fotrovi sestki je sel glavni racunalnik oz. instalacije so bile naglodane in ga tudi uradni servis ni znal popraviti. Prinesem nov rabljen racunalnik iz ebaya, katerega so stestirali in dela! Uradni servis ga ni znal upariti. Potem so moj originalni racunalnik dali klemenu iz medvod in je on porihtal. Tako da jest bi uradni servis vzel malo z rezervo. Ce hoces ti lahko dam njegov kontakt, vendar ga bos zeloo tezko dobil . Sem pa takrat placal 500e za vse skupaj (seveda si je se uradni servis vzel svojo provizijo kljub temu da niso naredili nic in so bili samo posredniki).
Kolega mehanik mi je rekel da vec kot 2h z vsem skupaj ne porabi. Zgleda bom se uro vec placal ker imam svoj material najbolje da se svoj cistilec zavor prinesem haha
Tocno tako in niti malo se nisi zmotil. Jest sem nasel racun od prejsnega lastnika kjer so ku zaracunal 1h dela za redni servis, ko sem pa klical da bi ves svoj material prnesu so pa rekl 1.9h.
Slisi se hitro, ampak v praksi se potem takoj zavlece. Treba stare diske dol tolct, pesto lepo pobrust, celjusti nazaj sestavt, batek namazati in nazaj potisniti, zavore prezract... Na prvi generaciji sem zadnjic samo zadnje diske in ploscice menjal pa je bilo takoj 2h dela... Sem stal zraven in gledal.
Meni so pa zavrnili na aspju in pravijo da tudi oni vidijo razliko v barvi, ampak da to tako pac je. Sem se 30 min pregovarjal z vodjo servisa za brez veze. Na triglavu mi je pa cenilec iz prve rekel, da je sfaljen odtenek ampak, da so oni naredili svoje in da je na meni, da se dogovorim s servisom za reklamacijo. Ah brezveze. Tri dni kasneje se pa fotr zaleti...
Ce isces najcenejso opcijo in vredu kvaliteto, potem vzemi komplet brembo pa mir. Jest osebno nebi nic balinal z drugo firmo ploscic, da bos nakoncu prisparal 10e.
So ugodnejsi ni pa sedaj neke velike razlike v ceni . Jest sem tri tedne nazaj za kolega (mazda 6 1.8 prva generacija) narocil zadnje diske in ploscice (brembo) in zaenkrat vse dela v nulo in nic ne trese. So bile pa brembo cenejse od ATE. Brembo, TRW, ATE, FERODO, ZIMMERMAN s tem znamkam nimas kaj falit. Jest osebno bi vzel ATE ali pa FERODO . Pele ti vrjetno zrihta samo material za 280e ali je v to ceno vsteto tudi delo?
Pri ocetovi mazdi 6 sem opazil, da se zarometi automaticno ne nastavijo in zaradi tega ves cas svetijo prevec v "tla". Vem, da se zaromete, da tudi fizicno nastaviti (jih imam namen), vendar me kljub temu zanima vase mnenje. Je mozno da sta sla oba nivelacijska motorcka za nastavitev zarometov po gobe ali je mozno, da je crknil samo kaksen rele ali varovalka? Opcija je tudi da ga senzor na rokah ali pa modul serje, vendar bi se v tem primeru opozorilna lucka prizgala.Zadeva je skrajno moteca, saj je potrebno ves cas vklapljati dolge luci, ker v nasprotnem primeru je vidljivost 5-6 m.
Samo laufi cim dlje od takega avta. Raje se ?e pol leta furam s 13 let staro mazdo 6 in pocakam na "normaln" avto. Folk se je vcasih vsaj potrudil in probal taksen avto zrihtati in potem prodati naprej, kot da se ni nic zgodilo. Ne pa tole . A ni drgac tako, da moras imeti ful kasko, ce vzames avto nq lizing?
P.S. zakaj pa ne uvozis kaksnega iz nemcije, saj imas tam veliko vec izbire.
Meni ga nikoli niso pregledali. Tudi sedaj, ko sem kupil drugo generacijo in sem jo zavaroval za parking, stekla, in elementarne nesrece (toca, sneg, itd.) niso sli nic gledat. Nevem pa kako je pri kasko zavarovanju.
Se strinjam, ampak te razlike ni bilo moc opaziti pred barvanjem. Tu se iz aviona vidi razlika in ce jo ti opazis na sliki vrjem, da je v zivo se dosti bolj opazno. Drgac pa kot sem rekel sem pri prejsni sestici isto strihal zadnji odbijac in se niti malo ni opazila razlika v oddtenku. Tu bi vsaj lahko naredili preliv na bok.
Pelji nazaj pa naj ti porihtajo. Tudi sam sem isto imel perlo belo sestko in vem kako zgleda, ce ni vredu pobarvano. Jest sem pa ocetovo 6ko peljal na barvanje, saj se je ze nekaj praskic nabralo na zadnjemu odbijacu in so isto mimo ustrelili z odtenkom. V ponedeljek jo peljem nazaj. Ce ti kaj pomaga sem jest svojo bivso perlo belo sestko, dal barvati lak tomu in je odtenek zadel v nulo.
In pol nej mi se en rece kako je fajn delat redne servise na uradnemu servisu za 300e, saj imas garancijo.. katastrofa. Bi ti reku da je treba kaj podmazati, ampak imas elektricn volan.
Jest sem jih vse skupaj stiri zamenjal (vse nove), ko sem se imel prvo generacijo in najdle oz. se dan danes normalno deluje celjust za katero sem dal 45e iz nemcije . Poleg tega nerabis nic stare nazaj vracat
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A imas stiri vratno, pet vratno, ali karavan ?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani