Pri meni je vse do potankosti enako, le da imam povprečno porabo 7,2l/100.
Da ne pušča rezervoar ... 😂
Naši M6 se je povprečna poraba s 5,7 dvignila na 5,9 po tem, ko sem jo 3 dni (cca 500 km) vozil samo jaz Prejšnji lastnik je imel 6,5.
Sam se ne držim predlaganih visokih prestav in ne prestavim kar tako takoj v 6-to, če v 5-ti ravno prav lepo vleče. Pa i-stop vsakič izklopim, takoj ko se spomnim ...
Pozoren sem bil na nekaj zadnjih regeneracij na moji M6 CD175 z 90.000 prevoženimi km, ročni menjalnik.
Regeneracije dela na 200 km (plus, minus 10 km). Običajno traja okoli 10 minut (20 km po avtocesti), pri dolgih vožnjah kakšno regeneracijo opravi zelo hitro v roku ene minute (morda jo celo izpusti ... točno tako, kot ugotavlja tudi @Alex).
Ima kdo knjižico z navodili, da vidimo kaj pravi proizvajalec glede menjave ketne in vseh ostalih stvari? Jaz imam M3 G120, 2017, lastnik sem komaj 1 mesec. In ja, knjižice nisem dobil zraven. Imam pa verigo.
Če je bel dim samo na začetku navadno ni problem saj gre za nabiranje kondenza v sistemu in ga kot vodno paro spusti zadaj ven. Če volan trese pri nižjih hitrostih in zavitranju je velika verjetnost, da imaš spet zvite diske - zamenjaj za kakšne boljše aftermarket, da ne boš vsakih 5000 km se ukvarjal z istim problemom. Kadar pa trese volan tam nekje pri hitrostih okoli 120km/h pa so navadno kriva slabo scentrirana kolesa.
danes se je zgodilo, da med pol ure dolgo vožnjo ni delal zvok, ne radio, ne telefon,... pa ni bil vključen MUTE. Mazda 6 CD, model 2015-2016, Bose zvočni sistem. Na drugi strani telefona se je po telefonu sogovornika v Mazdi slišalo. Torej je verjetno težava v ojačevalcu zvočnega sistema Bose. Po tem, ko se je avto ugasnil in ponovno prižgal, je vse spet delalo OK.
Ima oz. je imel kdo podobno težavo in kako jo je rešil?
Nekje sem tole že napisal. Pri meni se je to zgodilo oktobra. Odvil sem čepe na akumulatorju ter v vsako celico dotočil cca. 0,5-1,0 dcl destilirane vode in s polnilcem napolnil akumulator. Od takrat do danes (je že 3 mesece) lučka ni več posvetila in avto je vžgal tudi pri -7. 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Zadnjič mi je diler razlagal, da Mazde 6, ki jih uvaža in so od leasing hiše iz Italije, te leasing hiše servisirajo na 30.000 km.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani