Skoči na vsebino
menjalnik & sklopka
Napisano

Od MX6 menjalnik ma?? Si zihr? :huh:

vztrajnik: tresenje ko da? na gas, ko ga pr?ge?, ko ga ugasne?.

To kar ti opisuje? je pomoje potisni le?aj od sklopke ALI nosilci motorja, zna trest v prvi ?e so nosilci bogi. Kar ni 2x za re?t da se ni zgodilo.

Ta avto ni bil narejen za 2.5 :(

jp, tak mi je mitja reku.

sej, ko ga dam u prvo hoce avto ze kr sam it, pa full ga trese... u bistvu je isto, u bilo kiro brzino ga dam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

Aha, pol predvidevam da pa?e :D

ne, pomota, js mam od 2.5 menjalnik, baje pa da je pri vseh isto edino 2.5 od xedos 9 ma druga?e, js mam pa tak, ko MX-6 ;)

pa ?e eno upra?anje, in sicer a je mo?no, da je men vztrajnik po?u? Kaki so sploh sindrom, ?e gre vztrajnik po gobe?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni je Mazde, ki sem jo mel...
Napisano

To je to ?e kupuje? avte na zni?anjih. Kalman, saj je bla tvoja mazda zni?ana, ane. :lol:

moja C-jka ni bla n? zni?ana, pa so bli hin

no to sm tut jst mogu menjat vse ?tiri, pa mi je dav zdej mo?nej?e k pridejo spomlad fedri od deeyana gor :bravo:

:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni je Mazde, ki sem jo mel...
Napisano

pri slabih 125k km je ?la zadnja leva, in to tako, da se je izpahnila,

da ne govorim o tem, kako je to potem ropotalo na jamah in neravninah...

od jeze sem kupil vse 4 in zamenjal... :)

cena, 95 EUR + 20 EUR popoldanc :)

zadaj na desni strani jo je zelo te?ko menjati, ker je v oviro izpu?na cev... :P

ampak, edino na Xedosu nisem menjal teh delov, ker sem ga mel premalo ?asa, na MX-3 sem moral menjati, na 323F pa prav tako... in sedaj ?e ?estica... :P

potro?ni material... ?e posebej ?e je avto zni?an

to vse 4 za tak dnar, al komad? :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

A misli? da to pa?e tud na 2.0 V6? Jst mam ?e 171.000 pa tud mislm da ni bla ?e menjana, moram mal potipat za vnaprej ko bo ?la hin :)

sej mam tut js menjalnik od 2.0 :D
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

Keri bumbarji, kr kuplungo menjat brez da crkne(vsaj tako kot pri dejanu), moja na xedosu je mela 290 kkm pa je ?e vdno delala kot prvi dan.

men je crknla :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

Dejan, mislim da ?e je potisni le?aj v slabem stanju, da se potem to ob?uti nekako tak kot se tebi dogaja! :blush:

ampak, ?e je ?e enkrat menjalnik narazen je najbolj?e, da se vse zamenja...

PS: ?e to me zanima, je za vse V6 menjalnike (1.8, 2.0, 2.5) enaka sklopka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

sklopka je verjetno hin

verjetno res, ker Zelc, ko mi je avto prodal je reku, da sklopka ni bla menjana, da je bla sam obnovljena

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

Zadnje ?ase z mojim ?estakom nimam sre?e, zdej nvem al mi je nesl sklopko, al je ?ou menjalnik k rakom ?vi?gat, namre?, pri speljevanju u prvi za?ne avto full tresit (ho?e ?e kr sam speljat), pri vi?jih obratih pa se ?alta full na trdo... je pa vgrajena ?portna sklopka...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektri?ni problem MX-3
Napisano

Kabli in v?ig niso krivi, ker se napaka pojavi samo ob velikem porabniku, najve?krat ventilacija na ful.

da teb slu?ajno kej premal ne fila akumolatorja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektri?ni problem MX-3
Napisano

Imam eno zanimivo te?avo, ?e posebej zdej ko je de? je ?e posebej mote?a. Gre pa takole: se vozim z nekimi normalni obrati (cca 2500 rpm) in priklopim enega ve?jega porabnika (ventilator na max, gretje zadnjega stekla, .....) avto crkne. Kakor da bi ga ugasnil, ko pa porabnika izklopim pa normalno deluje. Ne pri?ge se nobena lu?ka za altenator ali kaj podobnega.

Se komu kaj sanja kaj bi bilo?

men obrati pod ?tantgasom rahlo padejo, ?e sam volan namotam :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

IMV ventil kupim
Napisano

Sem nov tle gor bi pa rabil imv ventil za mazdo mpv 2,0d 136k isti motor kot pri m6 sem zasledil da ga eni mojstri prodajajo pa naj mi javijo ?e je mo?no lp.

mislim, da si zgre?il temo, objavi pod malimi oglasi ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni pospe?ka
Napisano

prever ?e vris. zna crknat, sploh ?e neve? kok star je sesalni kolektor. Nalepi malo selotejpa na trakce od VRIS ventilov in probaj.

do 3000rpm ti tak al tak bolj vle?e navor kot mo?, VRIS je pa ravno zaradi navora.

Men do 3k rpm ni vleku takrat ko se mi VRIS ni ujemu s sesalnim kolektorjem. :)

te?ava je v kablovju za sve?ke, Jures je mel prav, ob?asno mi lavfa po 5-ih cilindrih ;) thx vseen :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni pospe?ka
Napisano

Moj V6 je tako delal ko sem imel naluknjano sesalno cev med merilcem pretoka in loputo.

dons sm opazu, da se mi je s CAI-a snel senzor temperature, bom dons vidu, ?e je mogo?e to krivo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni pospe?ka
Napisano

Evo problem je tak, ko pohodim avto u prvi brzini nikamor ne potegne, ko pa pridejo obrati do 3k rpm pa za?ne vle?it normalno, menju sm ?e benz filter in o?itno to ni to :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.