Skoči na vsebino
Mazda 6, kaj paziti pri nakupu
Napisano

?e je zadeva pravilno vzdr?evana in nima? (extra) nesre?e pri nakupu, tudi dizli lepo laufajo. :punk:

Kar se pa bencinskih izvedb Mazde6 tega letnika ti?e (1.8, 2.0 ali 2.3 motorji), pa nisem prepri?an, da je toliko dra?ja vo?nja (kot namig: sam imam recimo LPG vgrajen v moji 2.3). :cheers:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, kaj paziti pri nakupu
Napisano

@Gregc - med opozorili se najve?krat pojavljata: bakrene podlo?ke injektorjev in cedilo karterja, ki se rado zama?i. Oboje bo? verjetno na pogled te?ko opazil. ?e pa se bo? (npr. tik pred nakupom) zapeljal z avtom do Avto Pelko, ti bo pa Simon z veseljem vrgel u? na tvojo ma?inco. :cheers:

Sicer pa 6-ke tega letnika preeeecej rade rjavijo (zadnji blatniki, spodnji robovi vseh petih vrat ter "trebuh" vozila). <_<

P.S. na? mojster za Mazde pravi, da ponavadi tudi sklopka in 2-masni vztrajnik odideta v ve?na lovi??a, pri cca. 200.000km (se pravi lahko ?e pri 180, v drugem primeru morda pri 250, odvisno od na?ina vo?nje, se razume). :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?oba
Napisano

Ko se enkrat pri?ne lu?ka za pritisk (in ne koli?ino olja v sistemu) pri?igat, se jaz resni?no ne bi ve? vozil, ?e ne drugo zgolj iz previdnosti. Raj?i bi ?el z vleko, kot da gre motor na drugi svet. :(

Lahko za za?etek Pelka pokli?e? in naj ti pove kako naprej, verjetno ti bo popolnoma odsvetoval nadaljnjo vo?njo, ?e le ni ?e prepozno. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 II - Rjavenje podvozja
Napisano

Zadovoljen sem zelo, saj je avto 2003 letnik in na sebi nima nobene rje, kar je prava redkost med 6-kami. :cheers:

Cena je okrog 70 ? (na to ceno imamo mi potem ?e popust), frekventnost pa tako; npr. dela? v jeseni (ne sme biti de?evno vreme), potem pa ima? naslednjo pomlad le preventivni pregled, ?e vse ?tima. Kasneje jeseni ne rabi? ni? po?et. Sicer pa pokli?i mojstra Romana, ti bo iz prve roke povedal kako to gre. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 II - Rjavenje podvozja
Napisano

Na podlagi lastnih izku?enj ti priporo?am naslednjo zadevo;

Tri Krone d.o.o http://www.tri-krone.si/

(Protikorozijska za??ita vozil)

?lani MK pa imamo ?e naslednji ugodnosti:

* 10% Popusta na storitev protikorozijske za??ite vozil po KROWN postopku

* 10% Popusta na prodajne artikle - spreje in olje KROWN

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtoradijo in navigacija
Napisano

@Matejko - da ne bo? preve? slabe volje, obstaja naslednja mo?nost improvizacije (v kratkem mi bo avtor spodnje teme zmontiral v mojo);

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=8812&st=0

Tista prazgodovinska navigacija, ki jo imam trenutno, pa po zahodnih dr?avah skrbi bolj za zmedo kot teko?e potovanje. :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtoradijo in navigacija
Napisano

Zdravo!

Predvidevam da ima? identi?no zadevo kot jaz, se pravi original navigacijo iz letnika 2003, GT oprema (prilo?ena fotka)?

Meni zadeva deluje le na severu ali zahodu iz na?e Koko?ke gledano. SLO je v celoti nepokrita, prav tako vzhod in jug. <_<

?e ti Avstrija, Nem?ija, Italija, itd. kaj pomaga, ti z veseljem odstopim moj CD, ki ima karte da pokrivajo te dr?ave (se pa stanje nana?a na 10 let nazaj, ?al). :D

Glede USB te nisem dobro razumel, ker jaz ga nimam, o?itno ima? to nekaj dodatnega vgrajenega? :P

post-185-1367154080_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin filter?
Napisano

Ko sem dr. Pelka vpra?al za moj avto (2.3i 2003 letnik) je rekel, da se menja pri 150.000 narejenih kmjev. :cheers:

?e nisem kej pobrkljal, je rekel, da je benz filter pri moji skrit v rezervoarju goriva. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Torej, zanima me naslednje...

Avto je bil redno servisiran, trenutno ima prevo?enih 85.000 km. Potrebno bo menjati jermen.... za ostalo pa ne vem... oz, me zanima koliko bo vsaj pribli?no pri?el servis?

Kot ka?e smo spregledali tvoje vpra?anje. :huh:

Za za?etek lahko pokli?e? ordinacijo dr. Pelka (Avto Pelko d.o.o. - 041 667 335), pa naj ti pove kaj rabi? in koliko cekina cca. :prstgor:

?e bo? pa sam kak?ne avtodele kupoval, si pa pred tem lahko ogleda? popuste na?ega kluba in jih bo? morda ?elel kaj ceneje dobiti. :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 2004 klima
Napisano

Po vsej verjetnosti ti res nekje pu??a. V tem primeru naj ti ob naslednjem polnjenju dodajo barvilo, da boste lahko locirali kje uhaja.

Ni re?eno, da ti je crknil kompresor, ker zelo mo?no da ne po?ene kompresorja zato ker je klima "prazna". :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bluetooth - Mazda5 2008
Napisano

Zdravo!

Kolega iz Ankarana ima te?ave pri uporabi Bluetootha v svoji Mazdi5 letnik 2008.

Ob vsakem zagonu je zadnje ?ase moral vpisovati password, da je zadevo lahko uporabljal, no sedaj pa mu celo pi?e da je "security sistem locked"

Sam nimam pojma o teh zadevah, pa me je prosil naj v njegovem imenu vpra?am na forumu, ker sam ?e ni registriran tukaj.

Kaj mu boste svetovali naj naredi? :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poraba
Napisano

Kolikor vem je ?e Grega pred ?asom pisal, da 1.6B motor v 3-ki ni ravno ?parov?ek in mu zdaj?nja GTA (150KM) porabi le cca. liter ve? na 100 prevo?enih, kar je precej zanimiv podatek oz. primerjava. :D

?e ti je poraba vozila previsoka, razmi?ljaj o vgradnji LPG sistema, saj nekateri z njim krepko privar?ujemo. :prstgor::cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor RX8
Napisano

Zdravo legenda!

Priporo?am, da kontaktira? (oz. kolega Mazda?) na?ega uporabnika foruma; MitjaMx6&T, on obvlada Wankel power sceno. :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji amortizerji za Mazda3 1,6i TX
Napisano

@Martin - predlagam, da kontaktira? Avto Jenko iz Homca. Bil sem ?e ve?krat njihova stranka, pa tudi drugim njih svetoval in smo do danes ?e vsi zadovoljni, pa ?e kot MK ?lan ima? popust. :D

Kontakt; 041 582 642.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odbijac 2004-2005
Napisano

Jo?t je verjetno ?elel vpra?at, ?e je kaj razlike v odbija?ih med GG in GG FL (FL je bil nekje v drugi polovici 2005, ne vem kateri mesec).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Citroenova kapelca cuka
Napisano

opa?am, da vsakemu izmed nas treh druga FRA znamka para oz. je parala ?ivce in to?l; enemu Pugi, enemu Citrus, meni jasno Renold (mamicumujebem plehnato nedelujo?o). <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.